Breng water aan de kook en doe de rijstnoedels
in een ruime schaal.
Was ondertussen de prei en paprika. Snij
vervolgens de prei, paprika en een deeltje ui in kleine stukjes.
Schenk het kokend water over de noedels en
laat de noedels even weken.
Zet de wokpan alvast op de kookplaat en laat
deze goed voorwarmen
Laat de noedels nadien uitlekken in een ruime
zeef.
Wok de groenten in de pan.
Laat de wok op een heet vuur staan en maak met
een spatel een kuiltje in de gewokte ingrediënten. Schenk daarin wat geklutst
ei, en roer nadien voorzichtig. Zo verspreiden gestolde stukjes ei zich in de
wok.
Roer een koffielepel van de sambal doorheen de
bereiding en doe er tenslotte een portie van de noedels bij. Roer opnieuw en
serveer meteen.
Strooi wat fijne ringen ui over het gerechtje.
Hoeveelheid
En
KH
Vezels
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie (97g)
128kcal
18,6g
1,8g
5,5g
3,2g
1,06g
1,39g
0,49g
Per 100g
124kcal
18,0g
1,7g
5,3g
3,1g
1,03g
1,35g
0,47g
En%
100
58
3
17
22
(7)
(10)
(4)
Bron:
· Eigen
creatie
2. Ovenfrietjes
met pikante tomatendipsaus
Ingrediënten
-
Aardappel met schil, rauw (220g) => 2,5
KhRW
-
Thijm, vers
-
Paprikakruiden
-
Peper
-
Zout
-
1 tomaat, vers (100 g)
-
¼ rode peper, vers (2 g)
-
Knoflook ½ teentje (3 g)
-
Ui (10 g)
-
Peterselietakje
-
Zout
-
Peper
Bereiding
-
Was de aardappel goed en snijd in frietjes.
-
Leg deze op een bakpapier en kruid met wat
thijm, paprikakruiden, peper en zout.
-
Bak ze gedurende 25 minuten op 220°C.
-
Schep regelmatig om.
-
Verwijder de pel van de tomaat en snijd de
tomaat in kleine stukken.
-
Snipper de rode peper, look en ui.
-
Stoof de ui, look, rode peper en tomaat in een
pan tot deze een zachte massa wordt.
-
Voeg eventueel wat water toe.
-
Mix het geheel in een blender tot een saus
verkregen wordt.