1.
Hartige taartjes met champignons
1 persoon
Ingrediënten
-
38 g bladerdeeg, voorverpakt => 1 KhRW -
1/2 eetlepel koolzaadolie (5 g) -
1/6 teentje knoflook (1 g) -
10 g ui -
25 g champignons, vers -
1/6 courgette, vers (50 g) -
1/6 rode paprika, vers (30 g) -
Zout -
Peper
Bereiding
- -
Verwarm de oven voor op 200°C
- -
Snijd een stukje van het teentje knoflook en
snipper de ui
- -
Snijd een paar champignons in kwarten, het
stuk courgette in plakjes en vervolgens in kwarten en als laatste de rode paprika
in blokjes
- -
Smeer een kleine quichevorm in met een beetje
olie. Bekleed ze met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem
- -
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de
knoflook en de ui enkele minuten.
- -
Voeg de champignons toe en bak al roerend
bruin. Schep de courgette en paprika erdoor en bak kort mee. Voeg beetje zout
en peper naar smaak toe en haal van het vuur.
- -
Verdeel het groenten mengsel over de taartjes
en druk aan.
- -
Bak de taartjes +/- 15 minuten in de oven tot
het deeg mooi knapperig en gaar is.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (159g)
|
213 kcal
|
17,4g
|
2,2g
|
3,9g
|
13,6g
|
4,44g
|
5,65g
|
2,99g
|
Per 100g
|
134kcal
|
10,9g
|
1,4g
|
2,5g
|
8,6g
|
2,79g
|
3,55g
|
1,88g
|
En%
|
100
|
34
|
2
|
7
|
57
|
(19)
|
(25)
|
(13)
|
Bron:
·
https://www.diabetesfonds.nl/recepten/hartige-taartjes-met-champignons
2. Kleine
hamburger met geitenkaas, rucola en radijs
1 persoon
Ingrediënten
- - Zachte
geitenkaas, rol (15 g) -
1 klein hamburgerbroodje, om af te bakken (30
g) => 1 KhRW (samen met honing) -
Rucola
(2 g) -
Radijs
(10 g) -
1
theelepel Honing (3g)
Bereiding
- -
Snijd van de rol geitenkaas 1 snede van
ongeveer 1,5cm dik.
- -
Snijd het ovenbroodje doormidden.
- -
Leg de geitenkaas op de onderkant van het
broodje.
- -
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het broodje
af gedurende 3 à 5 minuten.
- -
Snijd de radijs is plakjes
- -
Beleg het broodje met geitenkaas met de
rucola, radijs en een theelepeltje honing.
- -
Steek er een prikker door zodat het broodje
niet uiteenvalt.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (60g)
|
141kcal
|
17,0g
|
0,9g
|
5,5g
|
5,6g
|
2,99g
|
1,66g
|
0,81g
|
Per 100g
|
235kcal
|
28,3g
|
1,5g
|
9,2g
|
9,3g
|
4,98g
|
2,779
|
1,35g
|
En%
|
100
|
48
|
1
|
16
|
35
|
(19)
|
(11)
|
(1)
|
Bron:


|