Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas - DM type 1 - Amber & Torsten (deel 1 + 2)

    1.     Bruschetta van tomaat 

    1 persoon

    Ingrediënten:

    -     -    2 sneden (2/3cm dik) meergranen stokbrood (20 g) => 1KhRW
    -        ½ tomaat, vers (75 g)
    -        1/4 mozzarella light (30 g)
    -        ½ eetlepel pijnboompitten (7 g)
    -        ½ eetlepel olijfolie (5 g)
    -        Peper
    -        Zout
    -        Basilicum, vers

    Bereidingswijze:

    1)   1)       snijd 2 sneden van 2/3cm van het meergranen stokbrood.
    2)       snijd de halve tomaat in blokjes en doe ze in een kom.
    3)        snijd de mozzarella light in blokjes en doe ze bij de tomaat.
    4)       voeg vervolgens de pijnboompitten en olijfolie toe.
    5)       Meng alle.
    6)       Kruid vervolgens met wat peper, zout en verse basilicum.
    7)        Beleg het stokbrood met het tomaatmengsel.
    8)       Zet de bruschetta’s voor 5 minuten in de oven op 180graden.

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (137g)

    187 kcal

    11,6g

    1,5g

    7,5g

    12,1g

    2,44g

    5,14g

    3,03g

    Per 100g

    136 kcal

    8,5g

    1,1g

    5,5g

    8,8g

    1,78g

    3,75g

    2,21g

    En%

    100

    25

    1

    16

    58

    (12)

    (25)

    (15)

    Bron:
    ·       https://15gram.be/recepten/bruschetta-met-tomaat-en-mozzarellafbclid=IwAR0SmSRE4B9kfKj5YqQYD4ZnNEEGLUyKUrJMPB554v4zgFX78a4Isvskqts
    ·       Eigen creatie

    2.     Mini pizzatjes

    1 persoon

    Ingrediënten:

    -     -       30 g bruine tarwebloem => 2 KhRW
    -        Snuifje zout
    -        Snuifje droge gist
    -        75 cl water
    -        1 koffielepel olijfolie (2 g)
    -        20g paprika, vers => 0 KhRW
    -        20g courgette, vers
    -        20g mozzarella light
    -        2 eetlepels tomaten passata (20 g)
    Bereidingswijze:
    1. -        Meng de bloem en een snuifje zout in een kom.
    2. -        Maak een kuiltje.
    3. -        Los de gist op in 75cl lauw water.
    4. -        Doe de gistoplossing en olie in het kuiltje.
    5. -        Kneed tot je een bol verkrijgt.
    6. -        Laat het deeg gedurende 30minuten rijzen onder een vochtige doek.
    7. -        Snijd intussen de paprika, courgette en mozzarella in kleine blokjes.
    8. -        Rol van het deeg 2 gelijke bolletjes.
    9. -        Duw de bollen plat tot 2 kleine pizzarondjes.
    10. -        Bak de het pizzadeeg gedurende 10 minuten op 220°C.
    11. -        Beleg vervolgens de voorgebakken bodems met tomaten passata,  paprika, courgette en mozzarella.
    12. -        Bak ze gedurende 10minuten op 220°C.


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (112g)

    168kcal

    24,5g

    1,6g

    7,2g

    4,2g

    1,71g

    1,46g

    0,49g

    Per 100g

    150kcal

    21,9g

    1,4g

    6,4g

    3,9g

    1,53g

    1,30g

    0,44g

    En%

    100

    59

    2

    17

    22

    (9)

    (8)

    (2)


    Bron:
    ·       https://njam.tv/recepten/peppes-basisrecept-voor-pizzadeeg?fbclid=IwAR2m0ITd-tvtiSRI7zCVBQgn4qjAUL7ZuPui6zF-JE-bdIAbev5DtfiF8nY
    ·       Eigen creatie




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs