Havermout
muffins met bosbessen
1 persoon/ 1 portie
Ingrediënten
2 eetlepels havervlokken, Damhert (18g)
4 koffielepels sojamelk (18ml)
½ kippenei, klein (25g)
¼ banaan, klein, rauw (32,5g)
½ eetlepel lijnzaad (3g)
¼ zakje bakpoeder (5g)
¼ eetlepel baking soda (4g)
1 snuifje kaneel
7 bosbessen (14g)
Bereidingswijze
· Verwarm
de oven voor op 180°C.
· Meng
alle ingrediënten, behalve de bosbessen, met een mixer tot een glad beslag.
· Meng
daarna de bosbessen door het beslag heen met een spatel en verdeel dit over de
muffinvormpjes.
· Bak de
muffin 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
· Laat
de muffin afkoelen.
Bron
http://www.focusonfoodies.nl/gezond-snoepen-havermout-muffins-met-bosbessen/
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Vdvz
|
Per portie(120g)
|
143 kcal
|
14,9 g
|
1,5 g
|
7,0 g
|
5,3 g
|
1,3 g
|
1,6 g
|
1,3 g
|
4 g
|
Per 100 g
|
120
kcal
|
12,5
g
|
1,3 g
|
5,9 g
|
4,4 g
|
1,1 g
|
1,3 g
|
1,1 g
|
3,3 g
|
En%
|
100
|
42
|
4
|
20
|
33
|
8
|
10
|
8
|
5
|
|