Bladerdeeg
(glutenvrij) met ham en kaas
1
persoon/1 portie
Ingrediënten
- 5g zonnegedroogde tomaatjes
- 1 plakje glutenvrij bladerdeeg, rauw (40g) (Schär)
- 1 el roomkaas, vers (Philadelphia natuur light)
- 20g glutenvrije hamblokjes
- 1/4 kippenei, rauw
- 5g geraspte kaas
- snuifje peper
- snuifje zout
Bereidingswijze
·
Verwarm de oven voor op 200 °C.
·
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
·
Neem een plakje bladerdeeg en voeg in het midden
een eetlepel roomkaas toe en smeer dit uit.
·
Verdeel vervolgens de zongedroogde tomaatjes en
ham blokjes er overheen.
·
Vouw vervolgens alle punten naar binnen, met een
beetje speling tussen de randjes.
·
Klop de eidooier en besmeer de bovenkant van het
bladerdeeg ermee.
·
Strooi wat geraspte kaas er overheen.
·
Werk af met peper en zout en andere kruiden naar
keuze.
·
Bak het bladerdeeg pakketje af op ongeveer 200°C
gedurende 22 minuten tot deze gaar en goudbruin is.
Bron
https://www.leukerecepten.nl/recepten/bladerdeeg-hapjes-met-ham-en-kaas/
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Vdvz
|
Per portie (77g)
|
200 kcal
|
17,2 g
|
2,3 g
|
7,9 g
|
8,0 g
|
3,2 g
|
2,3g
|
1,6
g
|
0,8 g
|
Per 100 g
|
240
kcal
|
20,6
g
|
2,8 g
|
9,5 g
|
9,6 g
|
3,8 g
|
2,8 g
|
1,6 g
|
1,0 g
|
En%
|
100
|
45
|
4,5
|
16
|
36
|
14,5
|
10,5
|
7,0
|
3
|
|