Falafel met yoghurtdip
1persoon/ 1portie
Ingrediënten:
-
100g kikkererwten, blik
-
enkele blaadjes bladpeterselie, fijn gehakt
-
1 sjalot (20g)
-
snuifje komijnpoeder
-
snuifje chilipoeder
-
snuifje zout
-
1 el arachideolie (10ml)
-
45g Griekse volle yoghurt, ongesuikerd
-
10g sesamzaadjes
-
1 koffielepel gember, vers, geraspt (5g)
-
2 druppels citroensap, vers
Bereidingswijze:
· Laat de kikkererwten goed uitlekken, dep af met keukenpapier.
· Blend de kikkererwten samen met de fijngehakte bladpeterselie.
· Snipper een sjalotje en snij deze in stukjes.
· Meng de puree in een kom met de ui, komijnpoeder, chillipoeder en zout.
· Rol balletjes van 5cm groot.
· Bak de balletjes goudbruin in arachideolie.
· Doe de yoghurt in een mengkom.
· Verhit een kleine pan en strooi er de sesamzaadjes in. Strooi de
geroosterde zaadjes in de yoghurt.
· Schil het stukje gember en rasp het fijn.
· Voeg de fijn geraspte gember, snuifje komijnpoeder, knoflookpoeder en
een scheutje citroensap toe aan de yoghurt.
· Meng tot een homogeen geheel
· Serveer de yoghurtsaus bij de falafel
Bron
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/falafels-met-eenyoghurtdip
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (190g)
|
262 kcal
|
17,1 g
|
3,1 g
|
8,9 g
|
16 g
|
4,1 g
|
7,8 g
|
1,5 g
|
Per 100 g
|
138 kcal
|
9 g
|
1,6 g
|
4,7 g
|
8,4 g
|
2,2 g
|
4,1 g
|
0,8 g
|
En%
|
100
|
26,0
|
4,5
|
13,5
|
55,0
|
14,0
|
27,0
|
5,0
|
Kh RW
|
1,5
|
|
|