Tomaat gevuld met ei en broodkruim
1 persoon/ 1 portie
Ingrediënten:
-
20g volkoren brood, oud
-
15g geraspte gruyère kaas
-
1/4 teentje knoflook (1g)
-
15g zonnebloempitten
-
1/4 eetlepel Provencaalse kruiden
-
1 kleine tomaat, vers (90g)
-
1 klein ei (50g)
-
1/2 eetlepel olijfolie (6ml)
-
snuifje peper en zout
Bereidingswijze:
· Verwarm de oven voor op 180°C.
· Verkruimel het volkorenbrood, deze kan je verkruimelen met een mixer.
· Vermeng het broodkruim met de kaas, knoflook, Provençaalse kruiden,
olijfolie, peper en zout.
· Kneed het mengsel zodat de ingrediënten wat samenhangen.
· Snijd het hoedje van de tomaat en haal het vruchtvlees eruit.
· Breek boven de tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden.
· Bedek het ei met een dikke laag van het broodmengsel. Zet het hoedje er
weer op.
· Bak de tomaten een halfuur in de oven op 180°C.
Bron
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R387374/gevulde-tomaten-met-ei
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (197g)
|
347 kcal
|
12,7 g
|
2,4 g
|
16,8 g
|
24,7 g
|
6,7 g
|
5,6 g
|
6,6 g
|
Per 100 g
|
176 kcal
|
6,4 g
|
1,2 g
|
8,5 g
|
12,5 g
|
3,4 g
|
2,8 g
|
3,4 g
|
En%
|
100
|
14,5
|
3,0
|
19,5
|
64,0
|
17,5
|
14,5
|
17,0
|
Kh RW
|
1
|
|
|