Krokante groenteloempias uit de oven
1 persoon/1 portie
Ingrediënten
-
10g ongekookte fijne eiernoedels
-
2 kleine verse champignons, rauw (16g)
-
10g verse wortelen, rauw
-
10g verse prei, rauw
-
5g verse ui, rauw
-
1/4 koffielepel kerriepoeder (2g)
-
1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes (1g)
-
15g zonnebloempitten
-
snuifje zout en peper
-
1 vel filodeeg, rauw (30g)
-
1/2 eetlepel olijfolie (6ml)
Bereidingswijze:
· Verwarm de oven voor op 220°C.
· Bereid de noedels zoals op de verpakking vermeld staat.
· Snijd de champignons, wortelen, prei en ui in hele kleine stukjes.
· Kook de stukjes wortel ongeveer 2 minuten in een kommetje met water.
· Kruid de champignons met kerriepoeder.
· Vermeng de noedels, champignons, wortelen, prei, de verse koriander en
een snuifje peper en zout.
· Neem een vel filovel en knip deze in twee. Bestrijk een halve filovel
lichtjes met olijfolie en leg er de andere helft bovenop.
· Snijd een rechthoek uit deze filovellen.
· Leg wat groentjes in het midden van het deeg, klap de zijkanten erover
en maak een strak rolletje.
· Bak de gemaakte loempia in de oven op 200°C gedurende circa 18 minuten.
Bron
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/loempias
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (90g)
|
129 kcal
|
27,3 g
|
1,2 g
|
4,5 g
|
0,4 g
|
0,1 g
|
0,0 g
|
0,0 g
|
Per 100 g
|
143 kcal
|
30,3 g
|
1,3 g
|
5,0 g
|
0,4 g
|
0,1 g
|
0,0 g
|
0,0 g
|
En%
|
100
|
84,5
|
3,5
|
14,0
|
3,0
|
0,5
|
0,0
|
0,0
|
Kh RW
|
2
|
|
|