Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    10-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchbox met kleurrijke tortilla’s en een toverstafje

    Aantal porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten

    1 kippenei, rauw (50 g)

    1/3e  groene paprika, klein (60 g)

    5 plakjes komkommer, klein (15 g)

    70 g veldsla, vers

    2 sneden kippenwit (40 g)

    2 gekleurde tarwetortilla’s (50 g)

    1 eetlepel ketchup (23 g)

    1 eetlepel yoghurt, mager 0%, ongesuikerd (25 g)

    50 g bosbessen

    1 kiwi, klein (55 g)

    Smeerkaas, mager (30 g)
    ½ tomaat, klein, vers (45 g)

     

    Extra: 2 satéstokken

     

    Bereidingswijze

    ·        Zet een kookpot met water op en laat koken.

    ·        Plaats het ei in het kokend water voor ± 10 minuten.

    ·        Kuis de groenten en verwijder eventueel de schil.

    ·        Snij de paprika en een deel van de komkommer in fijne schijfjes.

    ·        Hou twee schijven komkommer apart.

    ·        Leg het kippenwit op de tortilla.

    ·        Meng de ketchup en de yoghurt en smeer dit op het kippenwit.

    ·        Leg de paprika, de veldsla en een deel van de komkommer op de tortilla.

    ·        Rol de tortilla op, snij in 3 stuken en steek dit op een satéstokje.

    ·        Snij tot slot het overige deel van de komkommer in reepjes.

    Toverstaf

    ·        Spoel de bosbessen en steek deze op een satéstokje.

    ·        Snij 1 dik schijfje van de kiwi en maak hiervan een sterretje (m.b.v. vormpje).

    ·        Snij de overige kiwi in blokjes en voeg deze toe aan het satéstokje.

    Vogeltje

    ·        Pel het hardgekookt ei en snij in twee gelijke helften.

    ·        Leg een schijfje komkommer op de twee helften zodat deze als vleugels dienen.

    ·        Snij vervolgens twee kleine driehoekjes uit de komkommer en gebruik deze als snavel.

    ·        Snij tot slot twee kleine cirkeltjes uit de komkommer en gebruik deze als ogen.

    ·        Doe de tortilla, het toverstafje, het vogeltje en het smeerkaasje in de brooddoos.

    ·        Werk af met de reepjes komkommer en tomaatjes.

     

     

    Voedingswaarde lunchbox

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Totale suiker

    Toegevoegde suikers

    Eiwitten

    Vet

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (513g)

    481 kcal

    52,8 g

    19,1 g

    5,8 g

    27,7 g

    14,4g

    4,7 g

    3,3 g

    1,0 g

    Per 100g

    94 kcal

    10,3 g

    3,7 g

    1,1 g

    5,4 g

    2,8 g

    0,9 g

    0,6 g

    0,2 g

    En%

    100

    44

    16

    4,8

    23

    27

    9

    6

    2

     

    Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1189765/kleurenwraps-op-een-stokje
    + eigen inspiratie

     

    Studenten: Tine Roels, Valerie Van Raemdonck & Marlies Casselman





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs