Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
1 kippenei, rauw (50 g)
1/3e groene paprika, klein (60 g)
5 plakjes komkommer, klein (15 g)
70 g veldsla, vers
2 sneden kippenwit (40 g)
2 gekleurde tarwetortillas (50 g)
1 eetlepel ketchup (23 g)
1 eetlepel yoghurt, mager 0%, ongesuikerd
(25 g)
50 g bosbessen
1 kiwi, klein (55 g)
Smeerkaas, mager (30 g)
½ tomaat, klein, vers (45 g)
Extra: 2 satéstokken
Bereidingswijze
·
Zet een kookpot met
water op en laat koken.
·
Plaats het ei in het
kokend water voor ± 10 minuten.
·
Kuis de groenten en
verwijder eventueel de schil.
·
Snij de paprika en
een deel van de komkommer in fijne schijfjes.
·
Hou twee schijven
komkommer apart.
·
Leg het kippenwit op
de tortilla.
·
Meng de ketchup en
de yoghurt en smeer dit op het kippenwit.
·
Leg de paprika, de
veldsla en een deel van de komkommer op de tortilla.
·
Rol de tortilla op,
snij in 3 stuken en steek dit op een satéstokje.
·
Snij tot slot het
overige deel van de komkommer in reepjes.
Toverstaf
·
Spoel de bosbessen
en steek deze op een satéstokje.
·
Snij 1 dik schijfje
van de kiwi en maak hiervan een sterretje (m.b.v. vormpje).
·
Snij de overige kiwi
in blokjes en voeg deze toe aan het satéstokje.
Vogeltje
·
Pel het hardgekookt
ei en snij in twee gelijke helften.
·
Leg een schijfje
komkommer op de twee helften zodat deze als vleugels dienen.
·
Snij vervolgens twee
kleine driehoekjes uit de komkommer en gebruik deze als snavel.
·
Snij tot slot twee
kleine cirkeltjes uit de komkommer en gebruik deze als ogen.
·
Doe de tortilla, het
toverstafje, het vogeltje en het smeerkaasje in de brooddoos.
·
Werk af met de reepjes
komkommer en tomaatjes.
Voedingswaarde lunchbox
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Totale suiker
|
Toegevoegde
suikers
|
Eiwitten
|
Vet
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (513g)
|
481 kcal
|
52,8 g
|
19,1 g
|
5,8 g
|
27,7 g
|
14,4g
|
4,7 g
|
3,3 g
|
1,0 g
|
Per 100g
|
94 kcal
|
10,3 g
|
3,7 g
|
1,1 g
|
5,4 g
|
2,8 g
|
0,9 g
|
0,6 g
|
0,2 g
|
En%
|
100
|
44
|
16
|
4,8
|
23
|
27
|
9
|
6
|
2
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1189765/kleurenwraps-op-een-stokje
+ eigen inspiratie
Studenten: Tine Roels,
Valerie Van Raemdonck & Marlies Casselman
|