Hartige taartjes met champignons
1 persoon/ 1 portie
Ingrediënten
½ teentje knoflook (3g)
¼ ui (15g)
3 champignons, klein (24g)
¼ courgette, klein (62g)
¼ paprika, rood (46g)
¼ eetlepel olijfolie (2,5ml)
1/6 pak volkorenbladerdeeg (38g)
1 snuifje zout
1 snuifje peper
Bereidingswijze
· Verwarm de oven voor op 200°C.
· Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
· Snijd de champignons in kwarten, de courgette in plakjes en vervolgens
in kwarten en als laatste de rode paprika in blokjes.
· Smeer 6 kleine quichevormpjes in met een beetje olie. Bekleed ze met het
bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
· Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui enkele
minuten.
· Voeg de champignons toe en bak al roerend bruin. Schep de courgette en paprika
erdoor en bak kort mee. Voeg beetje zout en peper naar smaak toe en haal van
het vuur.
· Verdeel het groentemengsel over de taartjes en druk aan.
· Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg mooi
knapperig en gaar is.
Bron
https://www.diabetesfonds.nl/recepten/hartige-taartjes-met-champignons
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (191g)
|
204kcal
|
19,1g
|
4,7g
|
4,4g
|
11,5g
|
4,4g
|
4,6g
|
1,8g
|
Per 100 g
|
107kcal
|
10g
|
2,5g
|
2,3g
|
6,0g
|
2,3g
|
2,4g
|
0,9g
|
En%
|
100
|
42,5
|
9,0
|
8,5
|
50,5
|
19,5
|
20,0
|
8,0
|
Kh RW
|
2
|
|
|