Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    10-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groentenkroketjes Cynthia Roelens en Amélie Duquenoy

    Groentekroketjes 

    1 persoon/1 portie

    Ingrediënten

    1/8  prei, klein (12,5g)

    1/8 wortel, klein (5g)

    1 broccoliroosje (12g)

    1 champignon, klein (8g)

    1/8 ui, rauw, klein (7,5g)

    ½ teentje knoflook (3g)

    1 koffielepel Solo(7g)

    1 eetlepel bloem (12g)

    10ml groentebouillon, koud

    1 snuifje zout

    1 snuifje peper

    ¼ eidooier, middelgroot ei (4,5g)

    1 eetlepel bloem, tarwe (12g)

    ½ eiwit, middelgroot kippenei (16g)

    1 geroosterde volkoren boterham (10g)

    Bereidingswijze

    ·  Verwarm de oven voor op 180°C.

    ·  Was en snijd de gemengde groenten in kleine blokjes. Blancheer de groenten tot ze net gaar zijn.

    ·  Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.

    ·  Smelt de margarine in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan.

    ·  Voeg in één keer de bloem toe en laat deze al roerend met een houten lepel op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend met een garde de koude groentebouillon toe aan de warme roux. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe goed.

    ·  Voeg de groenten toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de eidooiers erdoor. Schenk het in een wijde schaal, zodat het makkelijk en snel kan afkoelen. Laat de vulling helemaal afkoelen. Zet afgedekt weg in de koelkast tot het geheel is afgekoeld.

    ·  Breek de geroosterde boterham in stukken en doe de stukken in de blender om broodkruimels te vormen.

    ·  Zet 3 diepe borden klaar. Eentje met bloem, eentje met eiwit en eentje met de broodkruimels.

    ·  Vorm kroketjes van het afgekoelde groentemengsel. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de broodkruimels. Herhaal dit nog een keer.

    ·  Zet ze nog even in de koelkast.

    ·  Leg de gepaneerde kroketten op een met bakpapier beklede ovenplaat.

    ·  Bak de aardappelkroketjes 20 minuten in een oven op 180ºC.

    Bron

    https://www.diabetesfonds.nl/recepten/groentekroketjes-met-kerriedip (hier hebben we paneermeel vervangen door broodkruim)

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    Kh

    Suiker

    Eiwitten

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (120g)

    180kcal

    27,2 g

    3,4 g

    7,0 g

    4,3 g

    1,1 g

    1,3 g

    1,6 g

    Per 100 g

     150kcal

     22,7 g

    2,8 g

     5,8 g

    3,6 g

    0,9 g

    1,1 g

    1,3 g

    En%

    100

    60,5

    7,5

    15,5

    21,5

    5,5

    6,5

    8

    Kh RW

    2

     






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs