Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    09-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea deel 1

     Emma & Eline

    1        Miniquiches met zoete aardappelkorst

     

    Aantal porties

    2 miniquiches (= 1 portie)

    Ingrediënten

    1 halve zoete aardappel, rauw (40 g)

    1 halve eetlepel olijfolie (5 g)

    1 halve ui, rauw (20 g)

    1 handje spinazie, vers (30 g)

    40 ml magere melk

    1 ei, vers, rauw

    1 eiwit, vers, rauw

    Snuifje peper

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 180°C.

    -        Snijd de zoete aardappel in zeer dunne schijfjes.

    -        Neem een bakplaat en bekleed de bakplaat met bakpapier.

    -        Leg de schijfjes zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met enkele druppels van de olijfolie.

    -        Bak de zoete aardappelschijfjes in de oven gedurende 15 minuten.

    -        Verhit de rest van de olijfolie in een pan en sauteer de ui tot die glazig is.

    -        Voeg het handje spinazie toe en bak gedurende 3 minuten.

    -        Meng ondertussen de melk met het ei en het eiwit in een kom. Voeg een snuifje peper toe.

    -        Neem 2 papieren muffinvormpjes. Bedek de randen met de schijfjes zoete aardappel. Leg daarbovenop het spinaziemengsel. Giet er als laatste het ei-melk mengsel overheen.

    -        Zet de quiche in de oven gedurende 20 minuten.


    2. Red velvet cupcakes

    Aantal porties

    1 porties = 2 cupcakes

     

    Ingrediënten

    1/8 van een middelgrote rijpe banaan, vers (25 g)

    ¼ ei, rauw (15 g)

    25 g boekweitmeel, Holland & Barrett

    13 ml ongesuikerd bietensap (Zonnatura)

    38 ml ongezoete amandeldrink

    Halve theelepel pure cacaopoeder (3 g) (Terrasana)

    Halve theelepel stevia (3 g)

    Snuifje kaneel

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 180°C.

    -        Prak de banaan en voeg het ei eraan toe. Mix door elkaar tot een glad mengsel.

    -        Voeg het boekweitmeel, het bietensap, de drink, het cacaopoeder, de stevia en de kaneel toe aan het banaan-eimengsel en mix het tot een glad beslag.

    -        Neem 4 cakevormpjes. Leg er wat bakpapier in en verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes.

    -        Bak de cupcakes ongeveer 30 minuten in de oven. Check na 30 minuten met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Als de satéprikker er droog uitkomt, zijn de cupcakes klaar.

     

    3 Madeleines in een hartig jasje

    Aantal porties

    1 portie = 3 stuks

    Ingrediënten

    12 g boekweitmeel, Holland & Barrett

    1/3de ei, rauw (18 g)

    24 g yoghurt, mager, natuur

    6 g Parmezaanse kaas, geraspt

    1/6de tomaat, middelgroot, rauw (24 g), in stukjes gesneden

    1/2de theelepel Italiaanse kruiden

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 220°C.

    -        Voeg het boekweitmeel, het ei en de yoghurt samen. Roer goed door elkaar.  

    -        Voeg de Parmezaanse kaas, tomaat en kruiden toe en meng dit er ook doorheen.

    -        Verdeel het beslag over de met boekweitmeel bestoven bakvorm.

    -        Bak de hartige madeleines 10 minuten op 220°C.

         Voedingswaardetabellen

    Totaal:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (422 g)

    453 kcal

    43,3 g

    0 g*

    6,4 g

    25,5 g

    18,0 g*

    5,7 g

    9,3 g

    2,6 g

    Per 100 g

    107 kcal

    10,3 g

    0 g

    1,5 g

    6,0 g

    4,3 g

    1,4 g

    2,2 g

    0,6 g

    En%

    100

    38

    0

    3

         23

     36

          11

     18

      5

     

    * In rapport Nubel: 11,7 g suikers (maar dit zijn natuurlijke suikers afkomstig van de groenten, granen, melk, yoghurt en kaas)

    *Som van VV, EOV en MOV is niet exact gelijk aan totaal vet door afrondingen en ontbrekende gegevens in Nubel

    Miniquiches met zoete aardappelkorst:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde Suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (217 g)

    186 kcal

    8,3 g

    0 g*

    2,1 g

    12,6 g

    10,8 g

    2,7 g

    6,3 g

    1,4 g

    Per 100g

    86 kcal

    3,8 g

    0 g

    1,0 g

    5,8 g

    5,0 g

    1,2 g

    2,9 g

    0,6 g

    En%

    100

    18

    0

    3

    27

    52





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs