Emma & Eline
1 Miniquiches met zoete
aardappelkorst
Aantal porties
2 miniquiches (= 1 portie)
Ingrediënten
1 halve zoete aardappel, rauw (40 g)
1 halve eetlepel olijfolie (5 g)
1 halve ui, rauw (20 g)
1 handje spinazie, vers (30 g)
40 ml magere melk
1 ei, vers, rauw
1 eiwit, vers, rauw
Snuifje peper
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor
op 180°C.
-
Snijd de zoete
aardappel in zeer dunne schijfjes.
-
Neem een bakplaat en
bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
Leg de schijfjes
zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met enkele druppels van de
olijfolie.
-
Bak de zoete
aardappelschijfjes in de oven gedurende 15 minuten.
-
Verhit de rest van
de olijfolie in een pan en sauteer de ui tot die glazig is.
-
Voeg het handje
spinazie toe en bak gedurende 3 minuten.
-
Meng ondertussen de
melk met het ei en het eiwit in een kom. Voeg een snuifje peper toe.
-
Neem 2 papieren
muffinvormpjes. Bedek de randen met de schijfjes zoete aardappel. Leg
daarbovenop het spinaziemengsel. Giet er als laatste het ei-melk mengsel
overheen.
-
Zet de quiche in de
oven gedurende 20 minuten.
2. Red velvet cupcakes
Aantal porties
1 porties = 2 cupcakes
Ingrediënten
1/8 van een middelgrote rijpe banaan, vers (25 g)
¼ ei, rauw (15 g)
25 g boekweitmeel, Holland & Barrett
13 ml ongesuikerd bietensap (Zonnatura)
38 ml ongezoete amandeldrink
Halve theelepel pure cacaopoeder (3 g) (Terrasana)
Halve theelepel stevia (3 g)
Snuifje kaneel
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Prak de banaan en voeg het ei
eraan toe. Mix door elkaar tot een glad mengsel.
-
Voeg het boekweitmeel, het
bietensap, de drink, het cacaopoeder, de stevia en de kaneel toe aan het
banaan-eimengsel en mix het tot een glad beslag.
-
Neem 4 cakevormpjes. Leg er wat
bakpapier in en verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes.
-
Bak de cupcakes ongeveer 30
minuten in de oven. Check na 30 minuten met een satéprikker of de cupcakes gaar
zijn. Als de satéprikker er droog uitkomt, zijn de cupcakes klaar.
3
Madeleines in een hartig jasje
Aantal porties
1 portie = 3 stuks
Ingrediënten
12 g boekweitmeel, Holland & Barrett
1/3de ei, rauw (18 g)
24 g yoghurt, mager, natuur
6 g Parmezaanse kaas, geraspt
1/6de tomaat, middelgroot, rauw (24 g), in stukjes gesneden
1/2de theelepel Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Voeg het boekweitmeel, het
ei en de yoghurt samen. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de Parmezaanse kaas,
tomaat en kruiden toe en meng dit er ook doorheen.
-
Verdeel het beslag over de met
boekweitmeel bestoven bakvorm.
-
Bak de hartige madeleines
10 minuten op 220°C.
Voedingswaardetabellen
Totaal:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (422 g)
|
453 kcal
|
43,3 g
|
0 g*
|
6,4 g
|
25,5 g
|
18,0 g*
|
5,7 g
|
9,3 g
|
2,6 g
|
Per 100
g
|
107 kcal
|
10,3 g
|
0 g
|
1,5 g
|
6,0 g
|
4,3 g
|
1,4 g
|
2,2 g
|
0,6 g
|
En%
|
100
|
38
|
0
|
3
|
23
|
36
|
11
|
18
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* In rapport Nubel: 11,7 g suikers
(maar dit zijn natuurlijke suikers afkomstig van de groenten, granen, melk,
yoghurt en kaas)
*Som van VV, EOV en MOV is niet exact gelijk aan totaal vet door
afrondingen en ontbrekende gegevens in Nubel
Miniquiches met zoete aardappelkorst:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde Suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (217 g)
|
186 kcal
|
8,3 g
|
0 g*
|
2,1 g
|
12,6 g
|
10,8 g
|
2,7 g
|
6,3 g
|
1,4 g
|
Per 100g
|
86 kcal
|
3,8 g
|
0 g
|
1,0 g
|
5,8 g
|
5,0 g
|
1,2 g
|
2,9 g
|
0,6 g
|
En%
|
100
|
18
|
0
|
3
|
27
|
52
|
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|