Eline & Emma
Aantal porties
1 persoon
Ingrediënten
Muffins (voor 8 muffins)
1 grote
zoete aardappel (200 g), vers, ongekookt
1/2de
courgette (150 g), vers
1 eetlepel
koolzaadolie (10 g) en extra (5 g) om vorm in te vetten
3 eieren
1 tomaat
(150 g), rauw
50 g
fetakaas, vers
1
koffielepel tijm, droog
snuifje
peper en zout
Volkorenbrood
met plattekaas en gegrilde aubergine
1/2de
aubergine (100 g), vers
snuifje
peper en zout
1 eetlepel
koolzaadolie (10 g)
4 grote sneden
volkorenbrood (140 g)
30 g plattekaas,
halfvol
Fruitspiesjes
20 g meloen, vers
20 g ananas, vers
20 g kiwi, vers
20 g blauwe
druiven, vers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de zoete aardappel en snijd
nadien in kleine blokjes.
- Snijd de courgette in kleine blokjes
zonder te schillen.
- Verhit de koolzaadolie in een pan en
bak hierin ca. 5 minuten de zoete aardappelblokjes en de courgetteblokjes.
- Klop de eieren los. Snijd de tomaat in
kleine blokjes en voeg toe aan het eiermengsel. Verbrokkel de fetakaas met je
handen en voeg toe aan het tomaat-eimengsel. Breng op smaak met de tijm, peper
en zout.
- Vet 8 vormpjes van een muffinvorm in
met wat olie. Verdeel het zoete aardappelmengsel over de 8 vormpjes. Verdeel
het tomaat-ei-feta-mengsel eveneens over de 8 vormpjes.
- Bak het geheel ca. 20-25 minuten in de
oven tot ze gaar en goudbruin van kleur zijn. Laat ze afkoelen. Houd 1 muffin
aan de kant voor in de lunchbox en bewaar de rest in de frigo of vries ze in.
- Snijd de aubergine in dunne schijfjes
en kruid met peper en zout. Verhit de koolzaadolie in een pan en gril de
aubergineschijfjes ca. 10 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze nadien afkoelen.
- Besmeer 2 sneden volkorenbrood met plattekaas.
Leg er de gegrilde aubergineschijfjes bovenop. Leg daarbovenop een nieuwe snede
brood en snijd de boterhammen nu diagonaal door. Zo krijg je 4 driehoeken.
- Maak nu de fruitspiesjes. Snijd de
meloen, ananas en kiwi in kleine stukjes. Neem een stokje en prik er
afwisselend een stukje meloen, ananas, kiwi en een druif op. Leg de boterhammen
in de lunchbox met de muffin en de fruitspiesjes ernaast.
Voedingswaardetabel
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde
suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (449 g)
|
595 kcal
|
74,8 g
|
14,3 g
|
13,9 g
|
24,3 g
|
18,5 g
|
3,9 g
|
9,4 g
|
5,1 g
|
Per 100g
|
133 kcal
|
16,7 g
|
3,2 g
|
3,1 g
|
5,4 g
|
4,1 g
|
0,9 g
|
2,1 g
|
1,1 g
|
En%
|
100
|
51
|
7
|
5
|
16
|
28
|
6
|
14
|
8
|
|