Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    09-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele lunchbox boordevol groenten en een heerlijke muffin

    Eline & Emma

    Aantal porties

    1 persoon

    Ingrediënten

    Muffins (voor 8 muffins)

    1 grote zoete aardappel (200 g), vers, ongekookt

    1/2de courgette (150 g), vers

    1 eetlepel koolzaadolie (10 g) en extra (5 g) om vorm in te vetten

    3 eieren

    1 tomaat (150 g), rauw

    50 g fetakaas, vers

    1 koffielepel tijm, droog

    snuifje peper en zout

    Volkorenbrood met plattekaas en gegrilde aubergine

    1/2de aubergine (100 g), vers

    snuifje peper en zout

    1 eetlepel koolzaadolie (10 g)

    4 grote sneden volkorenbrood (140 g)

    30 g plattekaas, halfvol

    Fruitspiesjes

    20 g meloen, vers

    20 g ananas, vers

    20 g kiwi, vers

    20 g blauwe druiven, vers

    Bereidingswijze

    - Verwarm de oven voor op 180°C.

    - Schil de zoete aardappel en snijd nadien in kleine blokjes.

    - Snijd de courgette in kleine blokjes zonder te schillen.

    - Verhit de koolzaadolie in een pan en bak hierin ca. 5 minuten de zoete aardappelblokjes en de courgetteblokjes.

    - Klop de eieren los. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan het eiermengsel. Verbrokkel de fetakaas met je handen en voeg toe aan het tomaat-eimengsel. Breng op smaak met de tijm, peper en zout.

    - Vet 8 vormpjes van een muffinvorm in met wat olie. Verdeel het zoete aardappelmengsel over de 8 vormpjes. Verdeel het tomaat-ei-feta-mengsel eveneens over de 8 vormpjes.

    - Bak het geheel ca. 20-25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin van kleur zijn. Laat ze afkoelen. Houd 1 muffin aan de kant voor in de lunchbox en bewaar de rest in de frigo of vries ze in.

    - Snijd de aubergine in dunne schijfjes en kruid met peper en zout. Verhit de koolzaadolie in een pan en gril de aubergineschijfjes ca. 10 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze nadien afkoelen.

    - Besmeer 2 sneden volkorenbrood met plattekaas. Leg er de gegrilde aubergineschijfjes bovenop. Leg daarbovenop een nieuwe snede brood en snijd de boterhammen nu diagonaal door. Zo krijg je 4 driehoeken. 

    - Maak nu de fruitspiesjes. Snijd de meloen, ananas en kiwi in kleine stukjes. Neem een stokje en prik er afwisselend een stukje meloen, ananas, kiwi en een druif op. Leg de boterhammen in de lunchbox met de muffin en de fruitspiesjes ernaast.

    Voedingswaardetabel

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suiker

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (449 g)

    595 kcal

    74,8 g

    14,3 g

    13,9 g

    24,3 g

    18,5 g

    3,9 g

    9,4 g

    5,1 g

    Per 100g

    133 kcal

    16,7 g

    3,2 g

    3,1 g

    5,4 g

    4,1 g

    0,9 g

    2,1 g

    1,1 g

    En%

    100

    51

    7

    5

    16

    28

    6

    14

    8


    Bronnen:

    Muffins: http://pietashapjes.blogspot.com/2015/03/muffins-met-zoete-aardappel.html

    Eigen aanpassingen aan muffins:

    -        Feta in plaats van geraspte kaas

    -        Tomaat en courgette in plaats van selder en ui

    -        Tijm in plaats van peterselie

    Brood met aubergine en fruitspiesjes: eigen creatie





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs