Emma & Eline
Aantal porties
1 persoon
Ingrediƫnten
20 gram komkommer, vers
20 gram wortel, vers
5 kerstomaatjes, vers
6 witte druiven, vers
een klein handje hazelnoten (10g)
4 sneden volkorenbrood (140g)
1 mespunt margarine (5g, bijvoorbeeld
Becel Omega 3 smeermargarine)
1 snede halfvette kaas (20g,
bijvoorbeeld Gouda Boni light)
30 gram hummus, kant-en-klaar
Bereidingswijze
-
Snijd het stuk komkommer en de wortel in
smalle reepjes of schijfjes.
-
Snijd de kerstomaatjes doormidden.
-
Voeg de druiven en de hazelnoten toe aan de
lunchbox.
-
Besmeer 1 snede
volkorenbrood met de margarine, beleg met de snede kaas en leg er een tweede
snede bovenop. Snijd de boterhammen diagonaal door zodat je twee driehoeken
verkrijgt.
-
Besmeer 1 snede
volkorenbrood met hummus, leg een tweede snede erop en snijd de boterhammen
opnieuw diagonaal door.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Toegevoegde
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (320 g)
|
588 kcal
|
73,5 g
|
10,6 g
|
9,7 g
|
22,3 g
|
20,8 g
|
4,7 g
|
9,8 g
|
5,8 g
|
Per 100 g
|
184
|
23,0 g
|
3,3 g
|
3,0 g
|
7,0 g
|
6,5 g
|
1,5 g
|
3,1 g
|
1,8 g
|
En%
|
100
|
50
|
7
|
3
|
15
|
32
|
8
|
15
|
9
|
Bronnen: eigen creatie
|