Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas mini pompoenburger met pastinaakfrietjes

    Tapas: Mini pompoenburger uit het vuistje

    1 persoon (1 portie, 1 kleine burger)


    Ingrediënten


    65 g pompoen, vers

    2 koffielepels zonnebloemolie (8 g)

    ¼ ei (12.5 g)

    5 g paneermeel

    half handje peterselie, vers, fijngehakt (4 g)

    15 g pompoenpitten

    1/5 rode peper (2 g)

    Snuifje komijn en currypoeder

    snuifje peper en zout


    2 schijfjes courgette, vers (6 g)

    1 kleine bruine pistolet (bv. Boni Selection Meergranen broodjes voorgebakken) (40 g)

    ½ koffielepel ketchup (4.5 g)

    ½ koffielepel mosterd (3 g)

    1 schijfje tomaat, vers (15 g)

    1 schijfje komkommer, vers (3 g)

    enkele blaadjes gewassen veldsla, vers (5 g)


    Bereidingswijze


    Verwarm de oven voor op 180°C. 

    Schil de pompoen en snij in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier, sprenkel er een koffielepel zonnebloemolie over en zet 30 min in de oven. Schep halverwege even om.

    Plet de blokjes tot puree.

    Doe de pompoenpuree in een mengkom en voeg het ei, paneermeel en de peterselie toe. 

    Doe de pompoenpitten in de blender, maal tot een fijn stof en voeg toe. 

    Snijd de rode peper zeer fijn, voeg deze toe aan het mengsel, en kruid met komijn, currypoeder, peper en zout.

    Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Als het wat droog is, voeg je nog een beetje van het ei toe. Indien het te nat is, nog een beetje paneermeel of wat extra geblende pompoenpitten. 

    Vorm tenslotte een burger en bak ze met een koffielepel zonnebloemolie in een pan aan.

    Grill ondertussen ook kort de schijfjes courgette.

    Snij de pistolet doormidden. Smeer de ene kant in met een beetje ketchup en de andere met een beetje mosterd. Leg de pompoenburger op de onderste helft en leg er een schijfje tomaat, komkommer en enkele schijfjes courgette op. Werk af met de veldsla en de andere kant van de pistolet.


    Bron


    https://ascookedbyginger.be/recepten/hoofdgerecht/veggie/pompoenburger/


    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KhRW

    Per portie (188 g)

    319 kcal

    27.9 g*

    4.3 g

    10.8 g

    17.1 g

    2.8 g

    5.1 g

    8.5 g

    2

    Per 100 g

    170 kcal

    14.8 g

    2.3 g

    5.7 g

    9.1 g

    1.5 g

    2.7 g

    4.5 g

    1

    En%

    100

    35

    3

    14

    48

    8

    14

    24

     

    *KH vrij te gebruiken groenten (pompoen, chilipeper, tomaat, komkommer, courgette, veldsla) per portie: 2 g


    Tapas: pastinaakfrietjes

    1 persoon (1 portie)


    Ingrediënten


    100 g pastinaak, vers

    ½ eetlepel arachideolie (5 g)

    Snuifje peper en zeezout


    Bereidingswijze


    Schil de pastinaak en snijd ze in frietjes. Verwarm de oven voor op 220 °C.

    Verdeel de pastinaakfrietjes over een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel ze met arachideolie. Kruid ze met peper en zeezout en bak de pastinaakfrietjes goudbruin en krokant in ongeveer 20 minuten in de hete oven. Wentel ze minstens 1 keer om.


    Bron

    Aangepast recept van https://njam.tv/recepten/pastinaakfrietjes-met-frisse-tartaarsaus


    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KhRW

    Per portie (105 g)

    121 kcal

    12.5 g*

    4.3 g

    1.8 g

    6.1 g

    1.0 g

    3.6 g

    1.2. g

    1

    Per 100g

    115 kcal

    12.0 g

    4.1 g

    1.7 g

    5.8 g

    1.0 g

    3.4 g

     1.1 g

    1

    En%

    100

    41

    7

    6

    45

    7

    27

    9

     


    *KH vrij te gebruiken groenten: 0 g


    Studenten 

    Nathalie S. en Brenda F.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs