Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas groentenrolletjes met een zoetzure dip

    1 persoon (1 portie, 3 stuks)


    Ingrediënten


    Voor de groenterolletjes


    3 vellen rijstpapier (30 g)

    25 g rode paprika, vers, in fijne julienne gesneden

    25 g rode kool, vers, in fijne julienne gesneden

    25 g wortel, vers, in fijne julienne gesneden

    ¼ rode chilipeper, vers, in fijne julienne gesneden (4 g)

    25 g enokichampignons, vers (of Parijse champignons, in fijne julienne gesneden)

    Half handje verse muntblaadjes (4 g)

    Half handje verse korianderblaadjes (4 g)


    Voor de zoetzure dipsaus


    ½ rode ui, vers, fijngesnipperd (30 g)

    2 mespunten rode chilipeper, vers, fijngesnipperd (1 g)

    ¾ eetlepel rijstazijn (9 g)

    ½ eetlepel bosbessenconfituur (6 g)

    4 blaadjes verse koriander, fijngehakt

    2 blaadjes verse munt, fijngehakt


    Bereidingswijze


    De groenterolletjes


    Week de velletjes rijstpapier even in koud water. Zodra ze wak genoeg zijn, dep je ze even af op een propere handdoek.

    Leg een vel rijstpapier op het werkvlak en schik een gevarieerd boeketje van alle fijngesneden groenten in het midden. Werk het pakketje groenten af met enkele blaadjes koriander en munt.

    Vouw eerst de boven- en onderkant van het vel rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de linker- en rechterkant over het pakketje groenten en kruiden, tot je een mooi gesloten rolletje krijgt. Trek het vel rijstpapier tijdens het inpakken goed strak, zodat je een stevig rolletje krijgt. Snij elk gesloten pakketje met een scherp mes middendoor.


    De dipsaus


    Meng de fijngesnipperde ui, rode chilipeper en kruiden samen met de rijstazijn en bosbessenconfituur in een schaaltje. Roer goed om.

    Serveer de verse groenterolletjes uit het vuistje met een schaaltje zoetzure dip erbij.


    Bron


    Aangepast van https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groenterolletjes-met-een-pittige-dip


    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KhRW

    Per portie (179 g)

    150 kcal

    31 g*

    3.5 g

    3.1 g

    0.4 g

    0.1 g

    0 g*

    0 g**

    2.5

    Per 100g

    84 kcal

    17.3 g

    2.0 g

    1.7 g

    0.2 g

    0.1 g

    0 g*

    0 g*

    1.5

    En%

    100

    83

    5

    8

    2

    1

    0

    0

     


    *KH vrij te gebruiken groenten (rode kool, chilipeper, champignon, ui) per portie: 1.1 g

    **niet gekend op basis van gegeven voedingswaarde producten in Nubel



    Studenten
    Nathalie S. en Brenda F.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs