1 persoon (1 portie, 3 stuks)
Ingrediënten
Voor de groenterolletjes
3 vellen rijstpapier (30 g)
25 g rode paprika, vers, in fijne julienne gesneden
25 g rode kool, vers, in fijne julienne gesneden
25 g wortel, vers, in fijne julienne gesneden
¼ rode chilipeper, vers, in fijne julienne gesneden (4 g)
25 g enokichampignons, vers (of Parijse champignons, in fijne julienne gesneden)
Half handje verse muntblaadjes (4 g)
Half handje verse korianderblaadjes (4 g)
Voor de zoetzure dipsaus
½ rode ui, vers, fijngesnipperd (30 g)
2 mespunten rode chilipeper, vers, fijngesnipperd (1 g)
¾ eetlepel rijstazijn (9 g)
½ eetlepel bosbessenconfituur (6 g)
4 blaadjes verse koriander, fijngehakt
2 blaadjes verse munt, fijngehakt
Bereidingswijze
De groenterolletjes
Week de velletjes rijstpapier even in koud water. Zodra ze wak genoeg zijn, dep je ze even af op een propere handdoek.
Leg een vel rijstpapier op het werkvlak en schik een gevarieerd boeketje van alle fijngesneden groenten in het midden. Werk het pakketje groenten af met enkele blaadjes koriander en munt.
Vouw eerst de boven- en onderkant van het vel rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de linker- en rechterkant over het pakketje groenten en kruiden, tot je een mooi gesloten rolletje krijgt. Trek het vel rijstpapier tijdens het inpakken goed strak, zodat je een stevig rolletje krijgt. Snij elk gesloten pakketje met een scherp mes middendoor.
De dipsaus
Meng de fijngesnipperde ui, rode chilipeper en kruiden samen met de rijstazijn en bosbessenconfituur in een schaaltje. Roer goed om.
Serveer de verse groenterolletjes uit het vuistje met een schaaltje zoetzure dip erbij.
Bron
Aangepast van https://dagelijksekost.een.be/gerechten/groenterolletjes-met-een-pittige-dip
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KhRW
|
Per
portie (179 g)
|
150 kcal
|
31 g*
|
3.5 g
|
3.1 g
|
0.4 g
|
0.1 g
|
0 g*
|
0 g**
|
2.5
|
Per 100g
|
84 kcal
|
17.3 g
|
2.0 g
|
1.7 g
|
0.2 g
|
0.1 g
|
0 g*
|
0 g*
|
1.5
|
En%
|
100
|
83
|
5
|
8
|
2
|
1
|
0
|
0
|
|
*KH vrij te gebruiken groenten (rode kool, chilipeper, champignon, ui) per portie: 1.1 g
**niet gekend op basis van gegeven voedingswaarde producten in Nubel
Studenten
Nathalie S. en Brenda F.
|