Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas nacho's chili sin carne

    1 persoon (1 portie)


    Ingrediënten


    Voor de zelfgemaakte nachochips


    30 g volkoren tortillawrap

    1 koffielepel zonnebloemolie (4 g)

    Snuifje zout

    1 eetlepel belegen geraspte kaas, vrij van dierlijk stremsel (15 g)


    Voor de chili sin carne


    1 koffielepel olijfolie (4 g)

    ½ kleine witte ui, fijngehakt (30 g)

    ½ teentje look, geperst (3 g)

    1 mespunt piment d’espelette

    Snuifje kaneel

    Snuifje gemalen komijn

    Snuifje (gerookte) chilipoeder

    Snuifje zout naar smaak

    ¼ rode paprika, in blokjes gesneden (40 g)

    1 kleine wortel, in blokjes gesneden (40 g)

    ½ stengel bleekselderij, in blokjes gesneden (30 g)

    50 g rode kidneybonen uit blik, uitgelekt

    20 gram mais uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    1/6 blik tomatenblokjes (65 g)

    ½ koffielepel balsamicoazijn (2.5 g)

    Half handje blaadjes koriander, vers


    Bereidingswijze


    Verhit de olijfolie en stoof de ui en knoflook.

    Voeg piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven.

    Voeg de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden.

    Voeg de rode kidneybonen samen met de mais en de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot een kwart met water en voeg toe aan de ingrediënten.

    Voeg tot slot de balsamicoazijn toe aan het geheel. 

    Verwijder de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne. Laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.


    Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en snijd de tortilla wrap in driehoekjes.

    Meng de tortillachips op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie, en een snuifje zout. Zet de bakplaat bovenin de oven en bak de tortillachips in 8 – 13 minuten knapperig. Schep halverwege om. Verdeel de belegen kaas over de chips en bak de laatste twee minuten mee, tot de kaas gesmolten is.


    Schep de chili sin carne in een diep bord. Garneer met korianderblaadjes en de nacho’s.


    Bron


    Aangepast recept van https://www.spoonful-of-happiness.be/chili-sin-carne-met-nachos/


    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KhRW

    Per portie (323 g)

    329 kcal

    31.0 g*

    7.3 g

    13.0 g

    14.6 g

    3.8 g

    5.4 g

    2.9 g

    2

    Per 100 g

    102 kcal

    9.6 g

    2.3 g

    4.0 g

    4.5 g

    1.2 g

    1.7 g

    0.9 g

    0.5

    En%

    100

    38

    5

    16

    41

    11

    15

    8

     


    *KH vrij te gebruiken groenten (ui, knoflook, bleekselderij, tomaat) per portie: 4 g


    Studenten

    Nathalie S. en Brenda F.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs