1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
Voor de zelfgemaakte nachochips
30 g volkoren tortillawrap
1 koffielepel zonnebloemolie (4 g)
Snuifje zout
1 eetlepel belegen geraspte kaas, vrij van dierlijk stremsel (15 g)
Voor de chili sin carne
1 koffielepel olijfolie (4 g)
½ kleine witte ui, fijngehakt (30 g)
½ teentje look, geperst (3 g)
1 mespunt piment despelette
Snuifje kaneel
Snuifje gemalen komijn
Snuifje (gerookte) chilipoeder
Snuifje zout naar smaak
¼ rode paprika, in blokjes gesneden (40 g)
1 kleine wortel, in blokjes gesneden (40 g)
½ stengel bleekselderij, in blokjes gesneden (30 g)
50 g rode kidneybonen uit blik, uitgelekt
20 gram mais uit blik, uitgelekt en afgespoeld
1/6 blik tomatenblokjes (65 g)
½ koffielepel balsamicoazijn (2.5 g)
Half handje blaadjes koriander, vers
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie en stoof de ui en knoflook.
Voeg piment despelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven.
Voeg de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden.
Voeg de rode kidneybonen samen met de mais en de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot een kwart met water en voeg toe aan de ingrediënten.
Voeg tot slot de balsamicoazijn toe aan het geheel.
Verwijder de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne. Laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en snijd de tortilla wrap in driehoekjes.
Meng de tortillachips op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie, en een snuifje zout. Zet de bakplaat bovenin de oven en bak de tortillachips in 8 13 minuten knapperig. Schep halverwege om. Verdeel de belegen kaas over de chips en bak de laatste twee minuten mee, tot de kaas gesmolten is.
Schep de chili sin carne in een diep bord. Garneer met korianderblaadjes en de nachos.
Bron
Aangepast recept van https://www.spoonful-of-happiness.be/chili-sin-carne-met-nachos/
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KhRW
|
Per
portie (323 g)
|
329 kcal
|
31.0 g*
|
7.3 g
|
13.0 g
|
14.6 g
|
3.8 g
|
5.4 g
|
2.9 g
|
2
|
Per 100 g
|
102 kcal
|
9.6 g
|
2.3 g
|
4.0 g
|
4.5 g
|
1.2 g
|
1.7 g
|
0.9 g
|
0.5
|
En%
|
100
|
38
|
5
|
16
|
41
|
11
|
15
|
8
|
|
*KH vrij te gebruiken groenten (ui, knoflook, bleekselderij, tomaat) per portie: 4 g
Studenten
Nathalie S. en Brenda F.
|