Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas Italiaanse platbroodpizza

    1 persoon (1 portie, ¼ pizza)


    Ingrediënten


    ¼ teentje knoflook (1.5 g)

    40 g courgette, vers

    20 g gele paprika, vers

    15 g mozzarella

    1 koffielepel olijfolie (4 g)

    25 ml passata (brik of glas)

    Snuifje peper en zout

    ¼ stuk volkoren platbrood (Souq Libanees brood, AH) (15 g)

    5 g snede belegen kaas (zonder dierlijk stremsel)

    ¼ theelepel gedroogde rozemarijn

    ¼ theelepel gedroogde oregano


    Bereidingswijze


    Verwarm de oven voor op 200 graden C. 

    Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Verscheur de mozzarella in kleine stukjes.

    Verhit de olijfolie in een antikleefpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.

    Meng de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. 

    Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn en oregano.

    Bak de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt. 

    Verdeel meteen nadat de pizza uit de oven komt de mozzarella erover en laat de kaas even smelten.


    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KhRW

    Per portie (123 g)

    110 kcal

    8.9 g*

    2.1 g

    6.3 g

    5.1 g

    2.7 g

    1.5 g

    0.2 g

    0.5

    Per 100 g

    89 kcal

    7.2 g

    1.7 g

    5.1 g

    4.1 g

    2.2 g

    1.2 g

    0.2 g

    0.5

    En%

    100

    32

    4

    23

    42

    22

    12

    2

     


    *KH vrij te gebruiken groenten (knoflook, courgette, gele paprika, passata) per portie: 2.5 g


    Bron

    Aangepast recept van Hello Fresh: https://www.hellofresh.be/recipes/italiaanse-platbroodpizza-578352546ced6e45748b456d?locale=nl-BE


    Studenten

    Nathalie S. en Brenda F.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs