1 persoon (1 portie, ¼ pizza)
Ingrediënten
¼ teentje knoflook (1.5 g)
40 g courgette, vers
20 g gele paprika, vers
15 g mozzarella
1 koffielepel olijfolie (4 g)
25 ml passata (brik of glas)
Snuifje peper en zout
¼ stuk volkoren platbrood (Souq Libanees brood, AH) (15 g)
5 g snede belegen kaas (zonder dierlijk stremsel)
¼ theelepel gedroogde rozemarijn
¼ theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Verscheur de mozzarella in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een antikleefpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.
Meng de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn en oregano.
Bak de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 8 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt.
Verdeel meteen nadat de pizza uit de oven komt de mozzarella erover en laat de kaas even smelten.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KhRW
|
Per portie
(123 g)
|
110 kcal
|
8.9 g*
|
2.1 g
|
6.3 g
|
5.1 g
|
2.7 g
|
1.5 g
|
0.2 g
|
0.5
|
Per 100 g
|
89 kcal
|
7.2 g
|
1.7 g
|
5.1 g
|
4.1 g
|
2.2 g
|
1.2 g
|
0.2 g
|
0.5
|
En%
|
100
|
32
|
4
|
23
|
42
|
22
|
12
|
2
|
|
*KH vrij te gebruiken groenten (knoflook, courgette, gele paprika, passata) per portie: 2.5 g
Bron
Aangepast recept van Hello Fresh: https://www.hellofresh.be/recipes/italiaanse-platbroodpizza-578352546ced6e45748b456d?locale=nl-BE
Studenten
Nathalie S. en Brenda F.
|