Mini glutenvrije pizzabroodjes (hartig
recept)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
- 1 dikke snede glutenvrij meergranenbrood Schär (40 g)
- 1 plakje mozzarella light (10 g)
- 1/12de rode paprika (10 g)
- 1/12de gele paprika (10 g)
- 1/12de groene paprika (10 g)
- 1 koffielepel tomatenpassata (8 g)
- 2 g pijnboompitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Neem de boterham en maak deze plat met een deegrol. Snij deze boterham
vervolgens in 4 stukjes.
- Snij de mozzarella en paprika in kleine stukjes.
- Smeer een dunne laag tomatenpassata op de 4 boterhammetjes.
- Beleg de boterhammetjes met mozzarella, paprika en pijnboompitten.
- Stop de broodjes gedurende 8 minuten in de oven op 220°C.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (90 g)
|
133
kcal
|
19,3
g
|
3,0
g
|
3,1
g
|
4,0
g
|
3,6 g
|
0,8
g
|
0,4
g
|
0,7
g
|
Per
100g
|
148
kcal
|
21,4
g
|
3,3
g
|
3,4
g
|
4,4
g
|
4,0
g
|
0,9
g
|
0,4
g
|
0,8
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
58
|
9
|
5,5
|
12
|
24,5
|
5,5
|
2,5
|
5
|
Bron: eigen creatie
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|