Gezonde glutenvrije chocoladebrownies
(zoet recept)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
- 17 g dadels,
ontpit
- 17 g ongezoete
appelmoes
- 1 theelepel
cacaopoeder (5 g)
- Druppel vanille
aroma
- 1/5de
ei ( 13 g)
- 12 g Amandelmeel
- Snuifje bakpoeder
(2 g)
- Klein handje
hazelnoten (4 g)
- 2 aardbeien, vers
(20 g)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Ontpit de dadels
en week deze minstens 10 minuten in heet water.
- Maal de dadels
samen met de appelmoes in de blender zo fijn mogelijk.
- Voeg het
cacaopoeder, vanille aroma, eieren, amandelmeel en bakpoeder erbij en mix dit
goed door.
- Hak de hazelnoten
zeer grof en voeg bij het mengsel.
- Leg bakpapier in
een bakplaat en giet het browniemengsel erin. Plaats dit voor 45 minuten in de
voorverwarmde oven, maar dek na 25 minuten de brownies af met aluminiumfolie
zodat de bovenkant niet te donker wordt.
- Laat de brownies
afkoelen en voeg nadien de aardbeien toe.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie ( 91 g)
|
173
kcal
|
17,0
g
|
13,7
g
|
5,0
g
|
4,4
g
|
9,7
g
|
1,4
g
|
6,3
g
|
1,7
g
|
Per
100g
|
190
kcal
|
18,7
g
|
15,1
g
|
5,5
g
|
4,8
g
|
10,7
g
|
1,5
g
|
6,9
g
|
1,9
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
39
|
31,5
|
1
|
10
|
50
|
7
|
33
|
8,5
|
Bron: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/chocolade/gezonde-brownies-glutenvrij-suikervrij-vetvrij-en-lactosevrij/?fbclid=IwAR3IJR8FqrO2emf2eZmf7inJjT4Z_uSe8SdbIb-sC4kq6Ullk1jptcK1O6s
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|