Bruchetta met champignontapenade (1,5
KRW)
Aantal porties: 1 persoon
Ingredienten
- 1/4de sjalot, vers (4 g)
- 1/2de
teentje knoflook, vers (3 g)
- scheutje
olijfolie, extra vierge (2 ml)
- 4 kleine champignons, vers (31 g)
- 2 takjes bieslook, vers (2 g)
- scheutje
citroensap (1 ml)
- Snuifje peper
- Snuifje zout
- 1,5 snede
volkoren stokbrood, vers (40 g)
Bereidingswijze:
- Snij het sjalotje
en de knoflook fijn en stoof aan in olijfolie.
- Snijd de
champignons in fijne plakjes
- Voeg de
champignons toe en bak het geheel gedurende 7 minuten.
- Voeg bieslook toe
en hak het mengsel fijn.
- Voeg citroensap,
peper en zout toe naar smaak en laat het mengsel afkoelen.
- Snij het
stokbrood in dunnen sneetjes en rooster de stukjes in een pan.
- Verdeel de
tapenade over de stukjes stokbrood.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (81 g)
|
136
kcal
|
21,5
g
|
2,2
g
|
5,3
g
|
2,6
g
|
0,5
g
|
1,7
g
|
0,4
g
|
Per
100g
|
168
kcal
|
26,5
g
|
2,7
g
|
6,5
g
|
3,2
g
|
0,6
g
|
2,1
g
|
0,5
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
63
|
4,5
|
15,5
|
17
|
3,5
|
11
|
2,5
|
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/bruschetta-met-paddenstoelentapenade/
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|