Burger van kikkererwten en havermout (3
KHR)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 150 g kikkererwten,
gekookt , blik
- 15 g (uitgelekt
gewicht) zoete maïs, blik
- Snuifje
cayennepeper (2 g)
- Snuifje
kerriepoeder (2 g)
- Snuifje zout
- Snuifje peper
- Scheutje
citroensap (3 ml)
- 2 keer een scheutje
olijfolie, extra vierge (3 ml)
- 28 g havervlokken
- 1/10de groene paprika, rauw (15 g)
- 1/6de tomaat, rauw (15 g)
Bereidingswijze:
- Pureer de
kikkererwten en de maïs grof in de blender.
- Voeg aan het
geheel de cayennepeper, kerriepoeder, peper en zout, citroensap, een scheutje olijfolie
en havervlokken toe en laat 10 minuten rusten.
- Maak van het
mengsel 2 kleine burgertjes en strooi de rest van de havermout er vanboven op.
- Laat het geheel
30 minuten rusten in de koelkast.
- Bak de burgertjes
gedurende 3 minuten aan beide kanten in een scheutje olijfolie.
- Snij de paprika
en de tomaat in plakjes.
- Beleg 1 burgertje
met de groenten en leg het andere er boven op.
- Serveer met een
prikkertje.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (231g)
|
319
kcal
|
38,1
g
|
12,0
g
|
15,9
g
|
8,7
g
|
1,3
g
|
3,2
g
|
3,0
g
|
Per
100g
|
138
kcal
|
16,5
g
|
5,2
g
|
6,9
g
|
3,8
g
|
0,6
g
|
1,4
g
|
1,3
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
48
|
7
|
20
|
25
|
4
|
9
|
9
|
Bron:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76252/burger-van-kikkererwten-en-havermout?fbclid=IwAR14pzPXuTMQO8a9SwlmGFj0hwk7yyuLK2yBqMNPzFhKIKJraIbXgnkM5NI
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|