 |
 |
Gezonde voeding |
Tips & tricks |
|
 |
Inhoud blog |
|
 |
Zoeken in blog |
|
 |
Beoordeel dit blog |
|
 |
|
 |
04-12-2019 |
Patatas bravas (1 KHR) |
Patatas bravas (1 KHR)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediƫnten:
- 1,5 aardappel,
vers (80 g)
- scheutje
olijfolie, extra vierge (4 ml)
- 1/4de g rode ui, rauw (15g)
- 3 trostomaten,
rauw (18 g)
- 1/6de
rode paprika, rauw (25 g)
- 1/3de
teentje knoflook, rauw (2 g)
- scheutje azijn (4
ml)
- enkele blaadjes
oregano, gedroogd (3 g)
Bereidingswijze:
- Schil de
aardappel en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Bak de stukjes
aardappel gedurende 20 minuten met deksel in een deeltje van de olijfolie. Blus
met water indien het wat zou aanbranden.
- Snij de ui,
trostomaat en paprika in stukjes. Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
- Doe de rest van
de olijfolie in een pan en voeg de ui toe.
- Voeg na 3 minuten
de azijn toe.
- Voeg na 3-5
minuten de paprika, tomaat en gedroogde oregano er bij en laat dit 10-15
minuten sudderen.
- Voeg de aardappel
stukjes toe en laat deze opwarmen.
- Serveer in een
schaaltje.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (151g)
|
99 kcal
|
12,3
g
|
1,5
g
|
2,2
g
|
4,1
g
|
0,6
g
|
3,0
g
|
0,4
g
|
Per
100g
|
66
kcal
|
8,1
g
|
1,0
g
|
1,5
g
|
2,7
g
|
0,4
g
|
2,0
g
|
0,3
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
50
|
4
|
9
|
37
|
5,5
|
27,5
|
4
|
Bron
https://www.lekkerensimpel.com/spaanse-aardappeltjes/?fbclid=IwAR2EGoCNkzP331GcRaetFC_eftOdyrU-JnrEc8JC3jWaEJWKMhTnAbJolhg
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|
|