Zoete aardappel frietjes met
citroen-dille dip (2 KHR)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
- 1 zoete aardappel, rauw (140 g)
- Klein scheutje olijfolie, extra vierge (3 ml)
- Snuifje zout
- Snuifje peper
- Snuifje paprikapoeder
- 2 eetlepels Griekse yoghurt, Oikos, natuur (30 g)
- Enkele takjes dille, gedroogd (4g)
- Scheutje citroensap, vers (6 ml)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de zoete
aardappel en snij deze in fijne reepjes.
- Giet de olijfolie
over de reepjes en strooi een snuifje zout, peper en paprikapoeder over de frietjes.
Bak gedurende 25-30 minuten in de oven.
- Draai de frietjes
na 10 minuten om.
- Neem de Griekse yoghurt
en voeg hierbij de dille, het citroensap en een snuifje peper en zout. Roer dit
tot alles mooi gemengd is.
- Serveer de
frietjes samen met de citroen-dille dip.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (183 g)
|
158 kcal
|
21,5
g
|
3,8 g
|
2,7
g
|
6,0
g
|
2,4
g
|
2,9
g
|
0,5
g
|
Per
100g
|
86 kcal
|
11,7
g
|
2,1
g
|
1,5
g
|
3,3
g
|
1,3
g
|
1,6
g
|
0,3
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
54
|
5
|
7
|
34
|
13,5
|
16,5
|
2,5
|
Bron:
https://www.laurasbakery.nl/3x-yoghurt-dips/?fbclid=IwAR3yAnD1u6k3eEX-mX-b8tzq1M1WKqeBXgUY3CnkpDpUvP9GyhVVMF3gSM8
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|