Neem een kom en
voeg het volkorenmeel met een snuifje zout toe.
Los de
gistkorrels op in het lauwe water.
Maak een kuiltje
in de bloem en voeg het watermengsel toe.
Vermeng het
geheel en kneed dit gedurende 5 à 10 minuten tot het een soepel deeg is.
Kneed het deeg
tot een bal en laat 30 tot 40 minuten rijzen op een warme plek met een folie of
doek over.
Maak de paprika,
bleekselderij en ui schoon en vermaal deze fijn met een staafmixer.
Hou enkele stukjes
paprika apart voor de afwerking.
Meng de cottage
cheese door het groenten mengsel.
Voeg
paprikapoeder toe naar eigen smaak.
Bak de
kippenborst in olijfolie.
Rasp de wortel en
snij de komkommer in fijne schijfjes.
Verdeel het
brooddeeg in kleine bolletjes en laat deze nog 30 minuten rijzen.
Bestrijk de
bolletjes met losgeklopt ei en voeg het maanzaad toe.
Bak de bolletjes
gedurende 15 à 20 minuten op 225°C .
Bestrijk de
bolletjes met water na het uit de oven halen.
Besmeer 1
bolletje met de groentenspread en werk af met paprika stukjes en bestrijk het
andere bolletje met verse kaas, gebakken kippenborst, wortel en komkommer.
Maak bij beide
bolletjes een gezichtje door een sliertje wortel als mond en 2 stukjes
komkommer als oogjes te nemen. Bevestig deze met een stekkertje op de broodjes.
Werk af met de
kiwibessen.
Serveer in de
brooddoos de monsterbolletjes en de kiwibessen.