1. Alcoholvrije pina colada
1.1 Ingrediënten
· 80 g ananas, bevroren, in stukken
· 50 g banaan, bevroren, in stukken
· 40 ml ananassap, brik
· 50 ml melk, halfvol
1.2 Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten in een blender tot een zeer glad geheel (zeven indien nodig)
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(220 g)
|
128
|
26
|
23,4
|
2
|
2,9
|
0,8
|
0,5
|
0,2
|
0,0
|
Per 100 g
|
58
|
11,8
|
10,6
|
0,9
|
1,3
|
0,4
|
0,2
|
0,1
|
0,0
|
En%
|
100
|
82
|
73
|
3
|
9
|
6
|
4
|
2
|
0
|
1.4 Bron
Eigen creatie Kaat en Laura
2. Hoofdgerecht: Gnocchi ovenschotel met romige kip
2.1 Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie (10 g)
- 130 g gnochhi aardappel
- 80 g kippenblokjes, rauw
- 63 g kerstomaten, rauw
- 25 g Boursin met knoflook en fijne kruiden light
- 50 g spinazie, vers, fijngesneden
- Snuifje peper en zout
- 15 g kaas geraspt, light
2.2 Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote bakpan en bak de gnocchi in 15 min goudgeel
3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de kip 3 minuten op middelhoog vuur, er mag geen korst op komen
4. Voeg de kerstomaten samen met de gnocchi toe aan de kip
5. Roer de Boursin en de fijngesneden spinazie erdoor en laat 1 minuut mee opwarmen
6. Breng op smaak met peper en zout
7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de kaas erover
8. Bak het geheel 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is
2.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(373 g)
|
488
|
50,1
|
3,8
|
5,8
|
28,6
|
17,8
|
4,1
|
8,3
|
1,3
|
Per 100 g
|
131
|
13,4
|
1
|
1,6
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|