Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    04-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijd gewijzigde consistentie

     

    1.     Alcoholvrije pina colada 

     

    1.1  Ingrediënten 

     

    ·       80 g ananas, bevroren, in stukken

    ·       50 g banaan, bevroren, in stukken

    ·       40 ml ananassap, brik

    ·       50 ml melk, halfvol 

     

    1.2  Bereidingswijze 

     

    1.     Meng alle ingrediënten in een blender tot een zeer glad geheel (zeven indien nodig)

     

     

    1.3  Voedingswaarde 

    Hoeveelheid 

    En (kcal)

    KH (g)

    Suikers  (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie

    (220 g) 

    128

    26 

    23,4

     

    2

    2,9

    0,8

    0,5

    0,2

    0,0 

    Per 100 g

    58

    11,8

    10,6

    0,9

    1,3

    0,4

    0,2

    0,1

    0,0

    En% 

    100

    82

    73

    3

    9

    6

    4

    2

    0

     

    1.4  Bron 

    Eigen creatie Kaat en Laura

     


     

     

    2.     Hoofdgerecht: Gnocchi ovenschotel met romige kip 

     

    2.1  Ingrediënten 

     

    -        1 eetlepel olijfolie (10 g)

    -        130 g gnochhi aardappel

    -        80 g kippenblokjes, rauw 

    -        63 g kerstomaten, rauw

    -        25 g Boursin met knoflook en fijne kruiden light

    -        50 g spinazie, vers, fijngesneden

    -        Snuifje peper en zout 

    -        15 g kaas geraspt, light

     

    2.2  Bereidingswijze 

     

    1.     Verwarm de oven voor op 200°C

    2.     Verhit de helft van de olijfolie in een grote bakpan en bak de gnocchi in 15 min goudgeel

    3.     Verhit de rest van de olie in een pan en bak de kip 3 minuten op middelhoog vuur, er mag geen korst op komen

    4.     Voeg de kerstomaten samen met de gnocchi toe aan de kip

    5.     Roer de Boursin en de fijngesneden spinazie erdoor en laat 1 minuut mee opwarmen

    6.     Breng op smaak met peper en zout

    7.     Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de kaas erover

    8.     Bak het geheel 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is

     

     

    2.3  Voedingswaarde 

     

    Hoeveelheid 

    En (kcal)

    KH (g)

    Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie

    (373 g) 

    488

    50,1

    3,8

    5,8

    28,6

    17,8

    4,1

    8,3

    1,3

    Per 100 g

    131

    13,4

    1

    1,6




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs