7. Bruschetta
met een crème van witte bonen
Aantal porties
Voor 1 persoon (3 stuks)
Ingrediënten
50 g witte bonen, gekookt, blik
1/4de teentje knoflook (1,5 g)
Een snuifje komijnpoeder
1/4de citroen, rauw (18 g)
1 koffielepel olijfolie (5 g)
1 koffielepel bladpeterselie
Een snuifje zout en peper
3 sneetjes stokbrood, bruin, vers (30 g, vrij van soja-eiwitten)
Bereidingswijze:t de witte
bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Doe ze in de
keukenmachine (of mixer), samen met de k en het komijnpoeder.
-
Pers de citroen uit en voeg 1 eetlepel
citroensap bij de bonen. Voeg tot slot een koffielepel olijfolie toe en mix
fijn tot een smeuïge crème.
-
Roer tot slot de gehakte
peterselie door de crème. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C en
bak er de sneetjes stokbrood in, tot ze krokant zijn.
-
Besmeer tot slot de bruschetta met
de dip van de witte bonen en werk af met wat fijngesneden bladpeterselie.
Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bruschetta-met-een-creme-van-witte-bonen-en-boerenkoolchips +
eigen aanpassingen
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vrij te gebruiken groenten (KH)
|
KHRW
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten*
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (105 g)
|
196 kcal
|
24,0 g
|
0,6 g
|
2
|
7,2 g
|
7,5 g
|
5,8 g
|
1,0 g
|
3,9 g
|
0,8 g
|
Per 100g
|
187 kcal
|
22,9 g
|
0,6 g
|
2
|
6,9 g
|
7,1 g
|
5,5 g
|
1,0 g
|
3,7 g
|
0,8 g
|
En%
|
100
|
49
|
1
|
/
|
7
|
15
|
27
|
5
|
18
|
4
|
8. Crunchy kikkererwten
Aantal porties
Voor 1 persoon
Ingrediënten
40 g kikkererwten,
gekookt, blik
1
koffielepel olijfolie (5 g)
1 mespunt
paprikapoeder
Een snuifje zout en peper
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Spoel de kikkererwten met water en
laat ze uitlekken in een zeef.
-
Meng ze met de olijfolie,
paprikapoeder, peper en zout.
-
Rooster de kikkererwten gedurende
15 minuten krokant. Hussel ze na 15 minuten door elkaar en rooster ze nog eens
5 à 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/gezonde-snack-geroosterde-kikkererwten.html.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vrij te gebruiken groenten (KH)
|
KHRW
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (45 g)
|
91 kcal
|
5,5 g
|
/
|
0,5
|
2,5 g
|
3 g
|
5,8 g
|
0,9 g
|
4,0 g
|
0,9 g
|
Per 100g
|
202 kcal
|
12,2 g
|
/
|
1
|
5,6 g
|
6,7 g
|
12,9 g
|
2,0 g
|
8,9 g
|
2,0 g
|
En%
|
100
|
24
|
|