Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas (deel 4)

    7. Bruschetta met een crème van witte bonen

    Aantal porties

    Voor 1 persoon (3 stuks)

    Ingrediënten

    50 g witte bonen, gekookt, blik

    1/4de teentje knoflook (1,5 g)

    Een snuifje komijnpoeder

    1/4de citroen, rauw (18 g)

    1 koffielepel olijfolie (5 g)

    1 koffielepel bladpeterselie 

    Een snuifje zout en peper

    3 sneetjes stokbrood, bruin, vers (30 g, vrij van soja-eiwitten)

    Bereidingswijze:t de witte bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Doe ze in de keukenmachine (of mixer), samen met de k en het komijnpoeder.

    -        Pers de citroen uit en voeg 1 eetlepel citroensap bij de bonen. Voeg tot slot een koffielepel olijfolie toe en mix fijn tot een smeuïge crème.

    -        Roer tot slot de gehakte peterselie door de crème. Kruid met peper en zout.

    -        Verwarm de oven voor op 200°C en bak er de sneetjes stokbrood in, tot ze krokant zijn.

    -        Besmeer tot slot de bruschetta met de dip van de witte bonen en werk af met wat fijngesneden bladpeterselie. 


    Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bruschetta-met-een-creme-van-witte-bonen-en-boerenkoolchips + eigen aanpassingen


     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    Vetten*

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (105 g)

    196 kcal

    24,0 g

     

    0,6 g

    2

    7,2 g

    7,5 g

    5,8 g

    1,0 g

    3,9 g

    0,8 g

    Per 100g

    187 kcal

    22,9 g

    0,6 g

    2

    6,9 g

    7,1 g

    5,5 g

    1,0 g

    3,7 g

    0,8 g

    En%

    100

    49

    1

    /

    7

    15

    27

    5

    18

    4

    8. Crunchy kikkererwten

    Aantal porties

    Voor 1 persoon

    Ingrediënten

    40 g kikkererwten, gekookt, blik

    1 koffielepel olijfolie (5 g)

    1 mespunt paprikapoeder

    Een snuifje zout en peper

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 200°C.

    -        Spoel de kikkererwten met water en laat ze uitlekken in een zeef.

    -        Meng ze met de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.

    -        Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten krokant. Hussel ze na 15 minuten door elkaar en rooster ze nog eens 5 à 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

       Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/gezonde-snack-geroosterde-kikkererwten.html.

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (45 g)

    91 kcal

    5,5 g

    /

    0,5

    2,5 g

    3 g

    5,8 g

    0,9 g

    4,0 g

    0,9 g

    Per 100g

    202 kcal

    12,2 g

    /

    1

    5,6 g

    6,7 g

    12,9 g

    2,0 g

    8,9 g

    2,0 g

    En%

    100

    24





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs