5. Aardappel-
en zoete aardappelfrietjes uit de oven met tomatensalsa
Aantal
porties
Voor 1 persoon
Ingrediënten
75 g frietaardappelen, rauw
50 g zoete aardappel, rauw
1/2de eetlepel cayennepeper
1/2de eetlepel olijfolie (7,5 g)
1/4de tomaat, rauw, vers (22 g)
1/4e rode ui, vers
(15 g)
Enkele takjes platte peterselie
Een snuifje peper en zout
10 g feta, vers
Een snuifje chilipoeder
1/4de citroen, vers (18 g)
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Schil de aardappelen en de zoete
aardappel en snijd ze in fijne reepjes. Leg de gesneden frietjes in een schaal
en besprenkel ze met cayennepeper en de olijfolie.
-
Neem een met bakpapier beklede bakplaat,
verdeel de frietjes erover en bak ze gedurende 20 minuten in de oven. Draai ze
na een kwartiertje om.
-
Haal de frietjes uit de oven en laat
ze afkoelen.
-
Snijd de tomaten en de rode uien
fijn. Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de tomatensalsa.
-
Kruid af met peper en zout.
-
Doe de frietjes in een kommetje en
dresseer met de tomatensalsa.
-
Verkruimel tot slot de feta over
het geheel. Werk af met wat extra platte peterselie, een snuifje chilipoeder en
het citroensap.
Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelwedges-uit-de-oven-met-tomatensalsa +
eigen aanpassingen
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vrij te gebruiken groenten (KH)
|
KHRW
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (198 g)
|
194 kcal
|
19,2 g
|
1,0 g
|
1,5
|
3,6 g
|
4,1 g
|
10 g
|
2,9 g
|
6,1 g
|
1,0 g
|
Per 100g
|
98 kcal
|
9,7 g
|
0,6 g
|
1,0
|
1,8 g
|
2,1 g
|
5,1 g
|
1,5 g
|
3,1 g
|
0,5 g
|
En%
|
100
|
40
|
2
|
/
|
4
|
9
|
46
|
13
|
28
|
5
|
6. Quinoa pizzacups met pittige tomatensaus
Aantal porties
1 portie = 1
muffin
Ingrediënten
20 g quinoa,
ongekookt
1/4de rode paprika,
rauw (45 g)
1/4de ajuin, middelgroot,
vers (30 g)
10 g gemalen
mozzarella, vers (Everyday)
1/4de wortel, middelgroot,
rauw (20 g)
1/4de teen knoflook, vers (1,5
g)
Snuifje peper en zout
1/2de ei, vers
Voor de
saus
15 g tomatenblokjes, blik
1/2de theelepel
spaghettikruiden, gedroogd
1/2de theelepel tijm,
gedroogd
1/2de teen knoflook, vers (3
g)
Bereidingswijze
-
Verwarm
de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Kook de quinoa zoals op de verpakking wordt
aangegeven.
-
Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg hem
toe aan de quinoa.
-
Snijd de ajuin fijn en doe hem bij de quinoa
en de paprika.
-
Voeg de gemalen mozzarella toe.
-
Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg hem
toe aan het mengsel.
-
Snijd 1/4de teentje knoflook fijn
en voeg toe.
-
Voeg een snuifje peper en zout toe.
-
Voeg ten slotte een ei toe voor de binding.
-
Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel
in de muffin-vormpjes.
-
Plaats de muffins een halfuur in de oven.
Voor de
saus
-
Meng de tomatenblokjes met de spaghettikruiden,
gedroogde tijm en een teentje knoflook.
-
Mix het geheel.
-
Doe de saus in een potje en serveer bij de
muffins.
Bron: https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/quinoa-pizza-cups-van-sandra-bekkari +
eigen aanpassingen
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vrij te gebruiken groenten (KH)
|
KHRW
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten*
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (100 g)
|
117 kcal
|
12,5 g
|
0,8 g
|
1
|
3,0 g
|
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|