Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas (deel 3)

    5. Aardappel- en zoete aardappelfrietjes uit de oven met tomatensalsa

    Aantal porties

    Voor 1 persoon

    Ingrediënten

    75 g frietaardappelen, rauw

    50 g zoete aardappel, rauw

    1/2de eetlepel cayennepeper

    1/2de  eetlepel olijfolie (7,5 g)

    1/4de tomaat, rauw, vers (22 g)

    1/4e rode ui, vers (15 g)

    Enkele takjes platte peterselie

    Een snuifje peper en zout

    10 g feta, vers

    Een snuifje chilipoeder

    1/4de citroen, vers (18 g)

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 220°C.

    -        Schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd ze in fijne reepjes. Leg de gesneden frietjes in een schaal en besprenkel ze met cayennepeper en de olijfolie.

    -        Neem een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de frietjes erover en bak ze gedurende 20 minuten in de oven. Draai ze na een kwartiertje om.

    -        Haal de frietjes uit de oven en laat ze afkoelen.

    -        Snijd de tomaten en de rode uien fijn. Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de tomatensalsa.

    -        Kruid af met peper en zout.

    -        Doe de frietjes in een kommetje en dresseer met de tomatensalsa.

    -        Verkruimel tot slot de feta over het geheel. Werk af met wat extra platte peterselie, een snuifje chilipoeder en het citroensap.

     Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelwedges-uit-de-oven-met-tomatensalsa + eigen aanpassingen

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (198 g)

    194 kcal

    19,2 g

    1,0 g

    1,5

    3,6 g

    4,1  g

    10 g

    2,9 g

    6,1 g

    1,0 g

    Per 100g

    98 kcal

    9,7 g

    0,6 g

    1,0

    1,8 g

    2,1 g

    5,1 g

    1,5 g

    3,1 g

    0,5 g

    En%

    100

    40

    2

    /

    4

    9

    46

    13

    28

    5


    6. Quinoa pizzacups met pittige tomatensaus

    Aantal porties

    1 portie = 1 muffin

    Ingrediënten

    20 g quinoa, ongekookt

    1/4de rode paprika, rauw (45 g)

    1/4de ajuin, middelgroot, vers (30 g)

    10 g gemalen mozzarella, vers (Everyday)

    1/4de wortel, middelgroot, rauw (20 g)

    1/4de teen knoflook, vers (1,5 g)

    Snuifje peper en zout

    1/2de ei, vers

    Voor de saus

    15 g tomatenblokjes, blik

    1/2de theelepel spaghettikruiden, gedroogd

    1/2de theelepel tijm, gedroogd

    1/2de teen knoflook, vers (3 g)

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

    -        Kook de quinoa zoals op de verpakking wordt aangegeven.

    -        Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg hem toe aan de quinoa.

    -        Snijd de ajuin fijn en doe hem bij de quinoa en de paprika.

    -        Voeg de gemalen mozzarella toe.

    -        Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg hem toe aan het mengsel.

    -        Snijd 1/4de teentje knoflook fijn en voeg toe.

    -        Voeg een snuifje peper en zout toe.

    -        Voeg ten slotte een ei toe voor de binding.

    -        Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel in de muffin-vormpjes.

    -        Plaats de muffins een halfuur in de oven.

    Voor de saus

    -        Meng de tomatenblokjes met de spaghettikruiden, gedroogde tijm en een teentje knoflook.

    -        Mix het geheel.

    -        Doe de saus in een potje en serveer bij de muffins. 

    Bron: https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/quinoa-pizza-cups-van-sandra-bekkari + eigen aanpassingen

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    Vetten*

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (100 g)

    117 kcal

    12,5 g

    0,8 g

    1

    3,0  g




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs