3. Zwarte
bonenburgertjes
Aantal
porties
1 portie = 1
burgertje
Ingrediënten
30 g zwarte bonen,
gekookt, uit blik en uitgelekt
1/2de
afgestreken eetlepel olijfolie (5 g)
20 g rode paprika,
rauw
10 g ajuin, vers
1/2de
teentje knoflook (3 g)
1/2de ei,
vers
7 g havermout
1/2de
afgestreken eetlepel ketchup (5 g)
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Spoel de zwarte bonen goed met
water en laat ze uitlekken.
-
Verdeel de uitgelekte bonen over
een bakplaat en zet ze in de oven gedurende 15 minuten.
-
Verhit de olijfolie in een pan en
stoof de versneden paprika met de ui en knoflook gedurende een vijftal minuten.
-
Meng de bonen, nadat ze uit de
oven zijn gekomen, met het paprikamengsel, de eieren, havermout en ketchup met
een stamper of vork.
-
Vorm met je handen 7 kleine
burgertjes.
-
Verhit een grillpan en bak de
burgertjes 8 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
Bron: https://sallysbakingaddiction.com/best-black-bean-burgers/
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vrij te gebruiken groenten (KH)
|
KHRW
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (84 g)
|
113 kcal
|
13,2 g
|
0,5 g
|
1
|
3,9 g
|
5,9 g
|
3,6 g
|
0,9 g
|
1,8 g
|
0,4 g
|
Per 100g
|
135 kcal
|
15,7 g
|
0,6 g
|
1
|
4,6 g
|
7,0 g
|
4,3 g
|
1,1 g
|
2,1 g
|
0,5 g
|
En%
|
100
|
46
|
2
|
/
|
6
|
21
|
28
|
7,5
|
14*
|
3,5*
|
4. Veggie
sushi
Aantal porties
1 portie = 2 sushis
Ingrediënten
25 g bruine rijst,
ongekookt
15 g bloemkool,
vers, rauw
20 g wortel, vers,
rauw
20 g rode paprika,
vers, rauw
10 g avocado, vers
Snuifje peper en
zout
1 norivel
Bereidingswijze
-
Kook de rijst gaar.
-
Snijd de bloemkool in kleine
roosjes. Maal de roosjes met een foodprocessor fijn tot bloemkoolrijst. Laat de
bloemkoolrijst de laatste twee minuten meekoken met de bruine rijst.
-
Snijd de wortel verticaal in twee
en kook de twee stukken tot ze beetgaar zijn.
-
Snijd de rode paprika in lange,
dunne stukken.
-
Haal het vruchtvlees uit de
avocado en prak het met een beetje peper en zout.
-
Leg een norivel op je werkblad.
Schik er een laag rijstmengsel op. Lepel de avocado in het midden en leg er de
wortel en de rode paprika op. Rol het norivel op terwijl je goed aandrukt.
-
Maak het laatste stukje norivel
nat met water en plak het over de rol (nori plakt aan als je het nat maakt).
-
Neem een scherp mes en snijd de sushirol
in plakjes.
Bron: https://www.vegan.io/recipes/vegan-sushi-with-avocado-bell-pepper-and-cucumber
+ eigen aanpassingen
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vrij te gebruiken groenten (KH)
|
KHRW
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (50 g)
|
76 kcal
|
8,1 g
|
1,4 g
|
0,5
|
2,9 g
|
3,7 g
|
2,4 g
|
0,3 g
|
1,7 g
|
0,4 g
|
Per 100g
|
152 kcal
|
16,2 g
|
2,8 g
|
1
|
5,8 g
|
7,4 g
|
4,8 g
|
0,6 g
|
3,4 g
|
0,8 g
|
En%
|
100
|
42,5
|
7
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|