Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas (deel 2)

    3. Zwarte bonenburgertjes

    Aantal porties

    1 portie = 1 burgertje

    Ingrediënten

    30 g zwarte bonen, gekookt, uit blik en uitgelekt

    1/2de afgestreken eetlepel olijfolie (5 g)

    20 g rode paprika, rauw

    10 g ajuin, vers

    1/2de teentje knoflook (3 g)

    1/2de ei, vers

    7 g havermout

    1/2de afgestreken eetlepel ketchup (5 g)

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 170°C.

    -        Spoel de zwarte bonen goed met water en laat ze uitlekken.

    -        Verdeel de uitgelekte bonen over een bakplaat en zet ze in de oven gedurende 15 minuten.

    -        Verhit de olijfolie in een pan en stoof de versneden paprika met de ui en knoflook gedurende een vijftal minuten.

    -        Meng de bonen, nadat ze uit de oven zijn gekomen, met het paprikamengsel, de eieren, havermout en ketchup met een stamper of vork.

    -        Vorm met je handen 7 kleine burgertjes.

    -        Verhit een grillpan en bak de burgertjes 8 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. 

          Bron: https://sallysbakingaddiction.com/best-black-bean-burgers/

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (84 g)

    113 kcal

    13,2 g

    0,5 g

    1

    3,9 g

    5,9 g

    3,6 g

    0,9 g

    1,8 g

    0,4 g

    Per 100g

    135 kcal

    15,7 g

    0,6 g

    1

    4,6 g

    7,0 g

    4,3 g

    1,1 g

    2,1 g

    0,5 g

    En%

    100

    46

    2

    /

    6

    21

    28

    7,5

    14*

    3,5*



    4. Veggie sushi

    Aantal porties

    1 portie = 2 sushi’s

    Ingrediënten

    25 g bruine rijst, ongekookt

    15 g bloemkool, vers, rauw

    20 g wortel, vers, rauw

    20 g rode paprika, vers, rauw

    10 g avocado, vers

    Snuifje peper en zout

    1 norivel

    Bereidingswijze

    -        Kook de rijst gaar.

    -        Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maal de roosjes met een foodprocessor fijn tot bloemkoolrijst. Laat de bloemkoolrijst de laatste twee minuten meekoken met de bruine rijst.

    -        Snijd de wortel verticaal in twee en kook de twee stukken tot ze beetgaar zijn.

    -        Snijd de rode paprika in lange, dunne stukken.

    -        Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak het met een beetje peper en zout.

    -        Leg een norivel op je werkblad. Schik er een laag rijstmengsel op. Lepel de avocado in het midden en leg er de wortel en de rode paprika op. Rol het norivel op terwijl je goed aandrukt.

    -        Maak het laatste stukje norivel nat met water en plak het over de rol (nori plakt aan als je het nat maakt).

    -        Neem een scherp mes en snijd de sushirol in plakjes. 

       Bron: https://www.vegan.io/recipes/vegan-sushi-with-avocado-bell-pepper-and-cucumber + eigen aanpassingen

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (50 g)

    76 kcal

    8,1 g

    1,4 g

    0,5

    2,9 g

    3,7 g

    2,4 g

    0,3 g

    1,7 g

    0,4 g

    Per 100g

    152 kcal

    16,2 g

    2,8 g

    1

    5,8 g

    7,4 g

    4,8 g

    0,6 g

    3,4 g

    0,8 g

    En%

    100

    42,5

    7




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs