Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas (deel 1)

    1. Knapperige volkoren crackertjes

    Aantal porties

    1 portie = 5 crackertjes

    Ingrediënten

    20 g volkoren tarwemeel

    1/2de afgestreken eetlepels olijfolie (5 g)

    1 eetlepel water (10 ml)

    Snuifje zout

    1 mespunt tijm (droog)

    Bereidingswijze

    -        Verwarm de oven voor op 200°C.

    -        Meng het volkoren tarwemeel met de olijfolie en het water met de hand of met een mixer.

    -        Breng op smaak met het zout en de tijm.

    -        Maak er een bolletje deeg van en kneed het gedurende 2 minuten.

    -        Laat het deeg even rusten gedurende 10 minuten.

    -        Rol het deeg uit tot een dunne lap en verdeel het deeg in 15 kleine vierkante crackertjes.  

    -        Bak de crackers in de oven voor ongeveer 8 minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn. 

         Bron: https://www.carolinescooking.com/whole-wheat-olive-oil-crackers/ + eigen aanpassingen 


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (33 g)

    92 kcal

    11,5 g

    /

    1

    1,8 g

    2,4 g

    3,7 g

    0,6 g

    2,6 g

    0,5 g

    Per 100g

    279 kcal

    34,8 g

    /

    3

    5,5 g

    7,3 g

    11,2 g

    1,8 g

    7,9 g

    1,5 g

    En%

    100

    50

    /

    /

    4

    10

    36

    6

    25

    5


    2. Smeuïge linzentapenade met zongedroogde tomaatjes

    Aantal porties

    1 portie = 5 stuks van bovenstaande crackertjes gedipt in de tapenade

    Ingrediënten

    250 g linzen, gekookt, uit blik en uitgelekt

    100 g zongedroogde tomaten

    1 afgestreken eetlepel olijfolie (10 g)

    1 teentje knoflook

    1 kleine ui (50 g)

    150 g passata, uit bokaal

    Halve eetlepel appelazijn

    2 theelepels komijnpoeder

    1 theelepel paprika

    Bereidingswijze

    -        Spoel de linzen goed met water en laat ze uitlekken in een zeef.

    -        Mix de zongedroogde tomaten met de olijfolie en het teentje knoflook in een foodprocessor of met de mixer.

    -        Schep de gemalen tomaten in een kom. Snijd de ui fijn en voeg samen met de passata, appelazijn, de uitgelekte linzen, het komijnpoeder en de paprika toe aan het tomatenmengsel.

    -        Schep alles goed door elkaar.

    -        Doe de tapenade in een potje. 

         Bron:  https://www.renskroes.com/linzen-tapanade/ + eigen aanpassingen

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vrij te gebruiken groenten (KH)

    KHRW

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (50 g)

    76 kcal

    8,1 g

    1,4 g

    0,5

    2,9 g

    3,7 g

    2,4 g

    0,3 g

    1,7 g

    0,4 g

    Per 100g

    152 kcal

    16,2 g

    2,8 g

    1

    5,8 g

    7,4 g

    4,8 g

    0,6 g

    3,4 g

    0,8 g

    En%

    100

    42,5





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    03-12-2019
    Goedemiddag blogvrienden u bent van harte welkom

    Men kan altijd voedings advies begruiken. Goedemiddag lieve blog vrienden allereerst onze maker en Schepper te danken voor het nieuwe leven vandaag. Enkele woningen zijn reeds voorzien van lichtjes. Over weken gaan wij het nieuwe jaar in naar 2020. De Kerst voorbereiding komen langzaam op volle gang. ONDERWERP: Lees over de anti conceptie bij vrouwelijke kerkgangersdecember-020 Bent u opzoek naar de zingeving van het leven? De teksten is levend krachtig, troostend, levend, licht, vrede, rust en liefde voor het hart en ziel van iedere mens. Er is hoop lieve mensen naar een betere leven. Er zijn twee wegen in dit leven. Het is donker en licht. Licht brengt u naar de hemel als u hierop komt bewandelen. De oversteek van donker naar het licht. Mijn blogje is toegankelijk voor iedereen. herfst-en-najaar-smiley-bewegende-animatie-0025 KERST :Vandaag begint de adventsperiode. Een periode waarin we mogen uit kijken naar het kerst. Waar we de komst van Jezus mogen vieren. Bent u op zoek naar meer blog vrienden? Voeg u er gezellig bij hoor. U bent van harte welkom. Voel je vrij. Het weer in Noord-Holland is nu bewolkt en droog. Het is 8 graden. Bij voorbaat dank voor uw tegenreactie. Fijn dat ik uw blogje mocht bezoeken te zien wat u bezighoudt. Een gezegende middag en avond toegewenst. Lieve groetjes. Patricia'



    03-12-2019, 16:03 geschreven door weetjeselkedag
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs