Aantal porties : 1
persoon (1 portie)
Ingrediënten
3 eetl. kikkererwten uit blik 75g
1 kl. peterselie, vers 5g
1 teentje knoflook 6g
1 stukje ui 20g
1 eetl. havervlokken 8g
1 snuifje zout
1 snuifje peper
1 mespunt gemalen koriander 0,5g
1 mespunt komijnpoeder 0,5g
1 kl. Becel vloeibaar 7g
Sausje :
1 stukje rode biet, gekookt 10g
1 stukje appel 10g
1 eetl. magere yoghurt natuur
30g
1 mespunt mosterd 2g
enkele druppels citroensap,
vers 0,5g
1 snuifje zout
1 snuifje dille, gedroogd
1 stukje rode biet, gekookt 10g
1 stukje appel 10g
Bereidingswijze
·
Laat de
kikkererwten uitlekken.
·
Schep
ze in een blender samen met de peterselie, knoflook, ui , havervlokken, zout,
peper, koriander en komijn. Mix fijn tot een homogeen mengsel.
·
Rol er kleine balletjes van, en zet ze koel weg om op te
stijven
·
Maak intussen het sausje : mix de rode biet en appel fijn in
de blender, voeg yoghurt, mosterd, citroensap, zout en dille toe, en mix alles
tot een homogeen mengsel.
·
Bak de balletjes in een pan met Becel vloeibaar, ongeveer 5
min. aan elke kant.
·
Serveer
met het dipsausje
Bron
www. njam.tv/recepten/falafel-met-vegan-mayonaise + eigen aanpassingen
Voedingswaarde falafels met dipsausje
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (174,6g)
|
186 kcal
|
21,5g
|
4,6g
|
8,4g
|
8,3g
|
5,4g
|
0,5g
|
1,4g
|
1,8
|
Per 100g
|
107kcal
|
12,3g
|
2,6g
|
4,8g
|
4,7g
|
3,1g
|
0,3g
|
0,8g
|
1,0g
|
En%
|
100
|
46,5
|
10
|
9
|
18
|
26,5
|
2,5
|
7
|
9
|
|