Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    28-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas: falafels met dipsausje (1,5 koolhydraatruilwaarden)

    Aantal porties : 1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

     

    3 eetl. kikkererwten uit blik         75g

    1 kl. peterselie, vers         5g

    1 teentje knoflook            6g

    1 stukje ui             20g

    1 eetl. havervlokken        8g

    1 snuifje zout    

    1 snuifje peper

    1 mespunt gemalen koriander   0,5g

    1 mespunt komijnpoeder              0,5g

    1 kl. Becel vloeibaar        7g

     

    Sausje :

    1 stukje rode biet, gekookt           10g

    1 stukje appel     10g

    1 eetl. magere yoghurt  natuur    30g

    1 mespunt mosterd         2g

    enkele druppels citroensap, vers                0,5g

    1 snuifje zout    

    1  snuifje dille, gedroogd

    1 stukje rode biet, gekookt           10g

    1 stukje appel     10g

     

    Bereidingswijze

    ·       Laat de kikkererwten uitlekken.

    ·       Schep ze in een blender samen met de peterselie, knoflook, ui , havervlokken, zout, peper, koriander en komijn. Mix fijn tot een homogeen mengsel.

    ·       Rol er kleine balletjes van, en zet ze koel weg om op te stijven

    ·       Maak intussen het sausje : mix de rode biet en appel fijn in de blender, voeg yoghurt, mosterd, citroensap, zout en dille toe, en mix alles tot een homogeen mengsel.

    ·       Bak de balletjes in een pan met Becel vloeibaar, ongeveer 5 min. aan elke kant.

    ·       Serveer met het dipsausje

     

    Bron

    www. njam.tv/recepten/falafel-met-vegan-mayonaise + eigen aanpassingen

     

     

    Voedingswaarde falafels met dipsausje

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (174,6g)

    186 kcal

    21,5g

    4,6g

    8,4g

    8,3g

    5,4g

    0,5g

    1,4g

    1,8

    Per 100g

    107kcal

    12,3g

    2,6g

    4,8g

    4,7g

    3,1g

    0,3g

    0,8g

    1,0g

    En%

    100

    46,5

    10

    9

    18

    26,5

    2,5

    7

    9

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs