Aantal porties : 1
persoon (1 portie)
Ingrediƫnten
stukje groene selder (ca. 5
cm), rauw 2g
stukje wortel (ca. 5cm), rauw 8g
1/8 appel, rauw 10g
1/8 avocado, rauw 20g
1/8 peer, rauw 15g
1 vel rijstpapier 11g
1 eetl. rode bonen uit blik,
uitgelekt 20g
een handvol veldsla, rauw 6g
1 kl. sesamzaad 4g
Dipsausje :
0,5 eetl. pindakaas 5g
0,5 eetl. magere yoghurt
natuur 13g
1 kl. peterselie, vers 2g
1 kl. citroensap, vers 2g
Bereidingswijze
- Snij de groenten
(selder en wortel ) allemaal in dunne reepjes
- Snij ook de appel
, avocado en peer in dunne partjes
- Laat het rijstvel
enkele minuten weken in koud water in leg het op een vochtige
keukenhanddoek
- Leg de groenten en
fruit erop op de middellijn (wortel, selder, appel, peer, avocado, rode
bonen en veldsla) en bestrooi met de sesamzaadjes
- Vouw de randen
naar binnen en rol het rijstvel op.
- Voor het dipsausje
: mix de pindakaas met de yoghurt, peterselie en citroensap tot een
homogene massa
- Serveer de
lenterolletjes met het dipsausje
Bron
www.evavzw.be/recept/lenterolletjes + eigen aanpassingen
Voedingswaarde lenterolletjes met dipsausje
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (118g)
|
180 kcal
|
17g
|
4,5g
|
3,5g
|
5,5g
|
8,9g
|
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|