Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiĆ«nten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    28-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas: lenterolletjes met dipsausje (1,5 koolhydraatruilwaarden)

    Aantal porties : 1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediƫnten

    stukje groene selder (ca. 5 cm), rauw                         2g

    stukje wortel (ca. 5cm), rauw                                         8g

    1/8 appel, rauw                                                                                        10g

    1/8 avocado, rauw                                                                 20g

    1/8 peer, rauw                                                                         15g

    1 vel rijstpapier                                                                                        11g

    1 eetl. rode bonen uit blik, uitgelekt                         20g

    een handvol veldsla, rauw                                                6g

    1 kl. sesamzaad                                                                        4g

     

    Dipsausje :

    0,5 eetl. pindakaas                                               5g

    0,5 eetl. magere yoghurt natuur                13g

    1 kl. peterselie, vers                                             2g

    1 kl. citroensap, vers                                           2g

     

    Bereidingswijze

    • Snij de groenten (selder en wortel ) allemaal in dunne reepjes
    • Snij ook de appel , avocado en peer in dunne partjes
    • Laat het rijstvel enkele minuten weken in koud water in leg het op een vochtige keukenhanddoek
    • Leg de groenten en fruit erop op de middellijn (wortel, selder, appel, peer, avocado, rode bonen en veldsla) en bestrooi met de sesamzaadjes
    • Vouw de randen naar binnen en rol het rijstvel op.
    • Voor het dipsausje : mix de pindakaas met de yoghurt, peterselie en citroensap tot een homogene massa
    • Serveer de lenterolletjes met het dipsausje

     

    Bron

    www.evavzw.be/recept/lenterolletjes + eigen aanpassingen

     

    Voedingswaarde lenterolletjes met dipsausje

      

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (118g)

    180 kcal

    17g

    4,5g

    3,5g

    5,5g

    8,9g




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs