1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten
- 4 eetlepels witte bonen, blik (50g)
- ½ theelepel sjalotte, vers (4g)
- ½ teentje look, vers (4g)
- 1 eetlepel Buffalosaus (Devos& Lemmens) (12g)
- snufje gerookt paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 grote eetlepel quinoa, gekookt (20g)
- 1 theelepel kikkererwtenbloem (4g)
- 7 radijzen, vers (42g)
- 3 blaadjes munt, vers (1g)
- 2 eetlepels magere yoghurt, ongesuikerd (24g)
- peper en zout
3: Bereidingswijze
1. Verwarm over om 175°c
2. Doe de helft van de bonen, de sjalotte en de look in een blender
3. Blend tot 1 geheel
4. Voeg de Buffalosaus en kruiden toe en blend opnieuw tot een mengsel
5. Doe er de overige bonen, quinoa en kikkererwtbloem bij en blend tot geheel
6. Vorm 2 a 3 schijfjes
7. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier
8. Bak 30 minuten in de oven, draai ze halfweg, tot ze bruin en knapperig zijn
9. Maak ondertussen de yoghurtdip
10. Rasp de radijsjes
11. Versnipper de munt
12. Meng de radijsjes, de munt en de yoghurt
13. Voeg peper en zout toe indien gewenst
14. Haal de hapjes uit de oven en laat 5 a 10 minuten rusten
15. Serveer de hapjes met dressing en eventueel enkele komkommer staafjes
4: Voedingswaarde
hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
161g
|
177
|
29,0
|
7,5
|
8,1
|
1,7
|
0,31
|
0,30
|
0,68
|
Per 100g
|
110
|
18,0
|
4,7
|
5,0
|
1,1
|
0,19
|
0,19
|
0,42
|
En%
|
|
65,5
|
17
|
18,5
|
8,5
|
1,5
|
1,5
|
3,5
|
Koolhydraatruilwaarden:
|
Hoeveelheid:
|
Witte bonen (50g)
|
0,5
|
Quinoa (20g)
|
1
|
Totaal:
|
1,5
|
De saus, kikkererwtenbloem, yoghurt hadden minder dan 0,5 KhRW, dus verwaarloosbaar.
5: Bron
Veganistische buffalo quinoa knabbels, geraadpleegd op 11 oktober 2019, via https://www.simplyquinoa.com/vegan-buffalo-quinoa-bites-ranch/, met aanpassingen
Radijsdip: eigen creatie (Tosca Verschoore en Lore Bauwens)
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|