1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten
- ½ tomaat, vers (75 g)
- ¼ courgette, vers (100g)
- ½ bol mozarella, buffel (60g)
- 2 sneetjes volkorenbrood (60g)
- Snuifje peper
- Snuifje zout
Pesto:
- 1 grote eetlepel pijnboompitten(20 g)
- 25 blaadjes basilicum (25g)
- ½ teentjes knoflook (4g)
- 1 eetlepel olijfolie (12 g)
3: Bereidingswijze
1. Snij de tomaat, courgette en mozarella in dunne schijfjes
2. Beleg één snede brood met de mozarella, courgette en tomaat
3. Kruid met peper en zout
4. Plaats het andere sneetje brood er boven op
5. Bak ze krokant in een croque machine
6. Snij de croque in 2 gelijke stukken
7. Verhit de pijnboompitten in een anti-aanbakpan op een licht vuurtje tot ze licht bruin zijn
8. Mix de pijnboompitten, basilicum, look en olijfolie in een blender tot een mooie saus
9. Serveer de croques samen met de pesto
4: Voedingswaarde
hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(356)
|
576
|
31
|
6,2
|
23,3
|
38
|
10,7
|
7,2
|
7,7
|
Per 100g
|
162
|
8,7
|
1,7
|
6,5
|
9,8
|
3,0
|
2,0
|
2,2
|
En%
|
|
21,5
|
4,5
|
16
|
59,5
|
17
|
11,5
|
12
|
Koolhydraatruilwaarden:
|
Hoeveelheid:
|
Volkoren brood (60g)
|
2
|
Totaal:
|
2
|
5: Bron
- Vegetarische croque met pesto. Geraadpleegd op 12 oktober 2019, via https://koken.vtm.be/recept/vegetarische-croque-met-pesto
Deze is een klein beetje aangepast.
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|