1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten
Tzatziki saus
- ¼ komkommer, vers (100g)
- 3 eetlepels Griekse yoghurt, Alpro Soya (75g)
- ½ teentje knoflook, vers (4g)
- 1 theelepel citroensap, vers (4 g)
- 1 blaadje munt, vers
- Snufje peper
- Snufje zout
Quesadillla
- 10 blaadjes spinazie, vers (50g)
- 3 zongedroogde tomaatjes (18g)
- 1 grote volkoren tortilla (40g)
- Mozarella, geraspt (35g)
- Fetta kaas (15 g)
- 1 takje dille, vers
- ½ pakje crackers, naturel (15g)
3: Bereidingswijze
1. Schil en ontpit de komkommer
2. Rasp de komkommer fijn
3. Doe de gerapte komkommer in een propere keukenhanddoek en wring het vocht er uit
4. Doe de komkomer in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, look, citroensap en munt toe
5. Meng alles goed door elkaar
6. Voeg peper en zout naar smaak toe
7. Plaats in de koelkast en serveer gekoeld
8. Was en stoof de spinazie tot hij geslinkt is
9. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn
10. Beleg de helft van de tortilla met spinazie, zongedroogde tomaten en de kaas
11. Verdeel de dille erover
12. Plooi de tortilla dubbel
13. Bak de tortilla langs beide kanten in een anti-aanbak pan op een laag vuur tot ze krokant zijn langs beide kanten en de kaas gesmolten is
14. Snij de tortilla in twee
15. Serveer de tzatziki samen met de crackers
4: Voedingswaarde
hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(356)
|
388
|
34,2
|
6,0
|
20,8
|
17,1
|
8,75
|
5,63
|
2,26
|
Per 100g
|
109
|
9,6
|
1,7
|
5,8
|
4,8
|
2,5
|
1,6
|
0,6
|
En%
|
|
35,5
|
6
|
21,5
|
40
|
20,5
|
13
|
5
|
Koolhydraatruilwaarden:
|
Hoeveelheid:
|
Yoghurt natuur (75g)
|
0,3
|
Volkoren Tortilla (40g)
|
1,2
|
Crackers (20g)
|
1
|
Totaal:
|
2,5
|
5:Bron
- Greek quesadillas. Geraadpleegd op 11 oktober 2019, via https://damndelicious.net/2016/07/23/greek-quesadillas/?fbclid=IwAR1kF5UY0Yl42jBqGILWl1QP3P1jvv50JbjGO9ReOB5ww8terdG1RaEPQl4. Het recept is wel aangepast door ons en de tzatziki is een eigen creatie
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|