1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten
- 1 grote aardappel (80g)
- 1 theelepel olijfolie (5g)
- Een snuifje zout
- 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden (5g)
3: Bereidingswijze
1. Warm de oven op tot 200°C
2. Spoel de aardappel onder de kraan
3. Snij de aardappel in fijne frietjes van een gelijke grote
4. Dep de frietjes met keukenpapier om overtollig zetmeel te verwijderen
5. Doe de frietjes in een kom en voeg er olijfolie aan toe
6. Meng tot dat de olijfolie mooi gelijk verdeeld is over de frietjes
7. Besprenkel met zout en Italiaanse kruiden
8. Meng opnieuw zodat de kruiden verdeeld zijn over al de frietjes
9. Doe een vel bakpapier op de bakplaat
10. Schik de frietjes erop
11. Bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn
12. Controleer of ze gaar zijn, zoniet bak nog 5 extra minuutjes
13. Haal ze uit de oven en serveer warm
è Dip de frietjes eventueel in een van de sausjes geserveerd bij de andere hapjes
4: Voedingswaarde
hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(90 g)
|
87
|
9,7
|
1,2
|
1,5
|
4,7
|
0,67
|
0,0
|
0,06
|
Per 100g
|
97
|
10,8
|
1,3
|
1,7
|
5,2
|
0,74
|
0,0
|
0,07
|
En%
|
|
45
|
5,5
|
7
|
49
|
7
|
0
|
0,5
|
Koolhydraatruilwaarden:
|
Hoeveelheid:
|
Aardappel, geschild
|
1 Kh RW
|
Totaal:
|
1
|
5: Bron
- Bon eigen creatie (Tosca Verschoore en Lore Bauwens)
Tosca Verschoore en Lore Bauwens
|