Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte mini-hamburger

    1: Aantal porties:

    1 portie

     

    2: Ingrediënten voor de boterhammen

    -       1 roosje broccoli, vers (4g)

    -       ½ champignon, vers (5,5g)

    -       ½ theelepel rode ajuin, vers (2g)

    -       1/4 e teentje look, vers (0,5g)

    -       Scheutje olijfolie (3ml)

    -       1 eetlepel zwarte bonen, blik (16g)

    -       Snufje steak kruidenmix voor rundsvlees

    -       Scheutje worcestersaus (2ml)

    -       1/8  ei, vers (8g)

    -       ½ theelepel Parmezaanse kaas (2,5g)

    -       ½ theelepel broodkruimels (2g) 

    -       Scheutje olijfolie (3ml)

    -       1 burgerbroodje, klein (20 g)

    -       1 koffielepel ketchup (5g)

    -       1 blaadje kropsla, vers (15g)

    -       1 plakje tomaat (15g)

    -       tandenstoker

     

    3: Bereidingswijze

    1.     Snij de broccoli, champignons, rode ajuin en look in fijne stukjes

    2.     Bak de champignons in een beetje olijfolie tot ze licht bruin zijn

    3.     Pureer de de helft van de zwarte bonen in een mengkom

    4.     Meng de rest van de bonen, broccoli, ajuin, champignons en look 

    5.     Voeg de kruidenmix, Worcestersaus, ei, de kaas en de broodkruimmels toe aan het mengsel

    6.     Meng tot een geheel 

    7.     Bevochtig je handen en maak er een kleine handburger van het mengsel

    8.     Voeg extra broodkruimels aan het mengsel toe indien de hamburger uit elkaar valt

    9.     Verhit de olie in een bakpan

    10.  Bak de hamburger 3 tot 5  minuten per kant tot ze goudbruin zijn

    11.  Snij het hamburgerbroodje doormidden 

    12.  Besmeer de onderste helft van het broodje met ketchup

    13.  Beleg het broodje met de burger, een blaadje sla en een plakje tomaat

    14.  Leg de bovenste helft van het broodje erop en steek er een tandenstoker door om het geheel samen te houden. 

     

    4: Voedingswaarde

    hoeveelheid

    Energie (kcal)

    Koolhydraten (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie

    103,5g

    158

    13,8

    2,1

    6,1

    8,2

    1,81

    5,13

    0,83

    Per 100g

    153

    13,3

    2,0

    5,9

    7,9

    1,75

    4,96

    0,80

    En%

     

    35

    5,5

    15,5

    47

    10,5

    29

    5

     

     

    Koolhydraatruilwaarden:

    Hoeveelheid: 

    Zwarte bonen, paneermeel en ketchup

    0,5

    Burger broodje (25 g)

    0,5

    Ketchup 

    verwaarloosbaar

    Totaal: 

    1

     

    5: Bron

    -       Vegetarische hamburgers. Geraadpleegd op 11 oktober 2019, via https://www.thekitchenwhisperer.net/2014/04/12/chunky-portabella-veggie-burgers/?fbclid=IwAR3iSBPwol2gykv7oKn2gyoUhMX5hFxvs6mCEO8M3MB0ep3w068z2QWK_EQ

     

    Lore Bauwens en Tosca Verschoore





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs