1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediƫnten
- 1 sneetje Schar meergranenbrood (20g)
- 1/2 grote eetlepel philadelphia met bieslook (8g)
- 4 plakjes komkommer, vers (12g)
- 1/2 sneetje gerookte zalm (12,5g)
- 1 blaadjes sla, vers (7,5g)
- 1 tandenstoker
3: Bereidingswijze
- Rol met een deegroller het sneetje brood platter en snij het diagonaal in twee, zodat je twee driehoeken hebt
- Besmeer de oppervlakte van 1/2 snede brood met Philadelphia bieslook
- Verdeel de plakjes komkommer op de besmeer de snede brood, hou 1 plakje apart voor achteraf
- Plaats de snede gerookte zalm over de komkommer
- Leg het blaadje sla erop
- Leg de andere helft van het sneetje brood er bovenop
- Snij opnieuw in twee, zodat je twee kleine driehoekjes bekomt
- Snij het plakje komkommer in twee
- Plaats een plakje komkommer op de driehoekjes en zet ze vast met behulp van een tandenstoker
4: Voedingswaarde
Hoeveel-heid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie 60g
|
84
|
8,1
|
0,8
|
1,4
|
4,2
|
3,6
|
0,47
|
0,43
|
0,45
|
Per 100g
|
140
|
13,5
|
1,3
|
2,3
|
7,0
|
6,0
|
0,78
|
0,72
|
0,75
|
En%
|
|
39%
|
3,8%
|
3,3%
|
20%
|
39%
|
5%
|
5%
|
5%
|
Bijlage 3: NubelPro rapport
5: Bron
High Tea sandwich met gerookte zalm. Geraadpleegd op 19 oktober 2019, via https://bettyskitchen.nl/high-tea-sandwiches-glutenvrij/
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|