Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pancakes met chocoladeschilfers en vers seizoensfruit

    1: Aantal porties:

    1 portie

     

    2: Ingrediënten voor de boterhammen

    Pancakes

    -        Glutenvrije bloem mix C (Schar) (25g)

    -        Bakpoeder, Dr. Oetker (2g)

    -        Een snufje baking soda

    -        Een snufje zout

    -        ¼ ei (10g)

    -        ½ koffielepel plantaardige margarine, gesmolten (3,5g)

    -        35 ml melk, halfvol

    toppings

    -        ¼ appel met schil (25g)

    -        ¼ banaan (25g)

    -        1 koffielepel chocolade, puur 85% (3g)

     

    3: Bereidingswijze

    1.     Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in een mengkom

    2.     Voeg het ei, gesmolten margarine en de melk bij de droge producten

    3.     Mix alles goed door elkaar tot het een mooi, dik mengsel

    4.     Verhit de pan op een licht vuur met een kleine hoeveelheid margarine

    5.     Schep met een lepel het pannenkoekenbeslag in de pan en laat ze rustig gaar worden

    6.     Haal de pannenkoeken van het vuur als ze aan beide kanten goudbruin zijn

    7.     Snij de appel en de banaan in kleine stukjes

    8.     Serveer de pannenkoekjes samen met het vers fruit 

    9.     Rasp de chocolade tot schilfers en bestrooi over de pannenkoekjes

     

    Het is de bedoeling dat de pannenkoekjes dikker zijn dan normaal. 

    4: Voedigswaarde

    Hoeveel-heid

    Energie (kcal)

    Koolhydraten (g)

     Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie 128,5 g

    198

    32,8

    9,7

    2,2

    3,5

    5,3

    2,1

    1,4

    1,4

    Per 100g

    154

    25,5

    7,5

    1,7

    2,7

    4,1

    1,6

    1,1

    1,1

    En%

     

    66%

    20%

    2%

    7%

    24%

    9,5%

    6,5%

    6,5%

    Bijlage 1: NubelPro rapport

    5: Bron

    -        Glutenvrije en lactosevrije pancakes. Geraadpleegd op 20 oktober 2019, viahttp://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-en-lactosevrije-pancakes/

    We hebben het recept een klein beetje aangepast. Achteraf ook nog de chocolade en het fruit er aan toegevoegd. 

     

    Lore Bauwens en Tosca Verschoore





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs