1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten voor de boterhammen
Pancakes
- Glutenvrije bloem mix C (Schar) (25g)
- Bakpoeder, Dr. Oetker (2g)
- Een snufje baking soda
- Een snufje zout
- ¼ ei (10g)
- ½ koffielepel plantaardige margarine, gesmolten (3,5g)
- 35 ml melk, halfvol
toppings
- ¼ appel met schil (25g)
- ¼ banaan (25g)
- 1 koffielepel chocolade, puur 85% (3g)
3: Bereidingswijze
1. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in een mengkom
2. Voeg het ei, gesmolten margarine en de melk bij de droge producten
3. Mix alles goed door elkaar tot het een mooi, dik mengsel
4. Verhit de pan op een licht vuur met een kleine hoeveelheid margarine
5. Schep met een lepel het pannenkoekenbeslag in de pan en laat ze rustig gaar worden
6. Haal de pannenkoeken van het vuur als ze aan beide kanten goudbruin zijn
7. Snij de appel en de banaan in kleine stukjes
8. Serveer de pannenkoekjes samen met het vers fruit
9. Rasp de chocolade tot schilfers en bestrooi over de pannenkoekjes
Het is de bedoeling dat de pannenkoekjes dikker zijn dan normaal.
4: Voedigswaarde
Hoeveel-heid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie 128,5 g
|
198
|
32,8
|
9,7
|
2,2
|
3,5
|
5,3
|
2,1
|
1,4
|
1,4
|
Per 100g
|
154
|
25,5
|
7,5
|
1,7
|
2,7
|
4,1
|
1,6
|
1,1
|
1,1
|
En%
|
|
66%
|
20%
|
2%
|
7%
|
24%
|
9,5%
|
6,5%
|
6,5%
|
Bijlage 1: NubelPro rapport
5: Bron
- Glutenvrije en lactosevrije pancakes. Geraadpleegd op 20 oktober 2019, viahttp://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-en-lactosevrije-pancakes/
We hebben het recept een klein beetje aangepast. Achteraf ook nog de chocolade en het fruit er aan toegevoegd.
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|