1.1: Naam recept
Eenvoudige lunchbox
1.2: Aantal porties:
1 portie
1.3: Ingrediënten voor de boterhammen
- 2 sneetjes meergranenbrood (54g)
- 2 eetlepels Philadelphia met knoflook en kruiden (20g)
- 8 plakjes komkommer, vers (24g)
- 2 radijzen, vers in plakjes (12g)
- 1 sneetje meergranenbrood (27g)
- 1 snede kippenwit (20g)
- 1 blad kropsla, vers (15g)
- 1 sneetje meergranenbrood (27g)
- 1 koffielepel confituur (11g)
- 8 kersttomaten, vers (96g)
- 10 druiven, wit (70g)
- ½ pakje crackers olijfolie & oregano (15g)
1.4: Bereidingswijze
- Besmeer 1 snee meergranenbrood met de Philadelphia
- Snij de komkommer en radijzen in plakjes
- Dresseer de plakjes op de boterham
- Leg het tweede sneetje meergranenbrood er op en snij de boterham in twee
- Beleg de snee meergranenbrood met een plakje kippenwit
- Schik de sla op het kippenwit
- Plooi de boterham in twee
- Beleg de helft van de snee meergranenbrood met een koffielepel confituur
- Plooi de boterham in twee
- Vul één vakje met kersttomaatjes
- Vul één vakje met de witte druiven
- Doe de crackers in de brooddoos
1.5: Voedingswaarde
hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(391g)
|
570
|
78,5
|
22,6
|
24,4
|
15,8
|
5,81
|
6,86
|
4,62
|
Per 100g
|
146
|
20,1
|
5,8
|
6,2
|
4,0
|
1,5
|
1,7
|
1,2
|
En%
|
|
55%
|
16%
|
17%
|
25%
|
9%
|
11%
|
7,5%
|
1.6: Bron
- Eigen creatie (Lore Bauwens en Tosca Verschoore)
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|