1. Pannenkoekjes met aardbeien
1.1 Ingrediënten
- Boekweitmeel van Damhert(25g)
- Snufje zout
- ½ kippenei, rauw (25g)
- Melk, mager (75g)
- Becel light, bakken en braden, vloeibaar (5g)
- 3 aardbeien, vers (45g)
1.2 Bereidingswijze
1. Meng het boekweitmeel met een snufje zout.
2. Voeg het ei toe. Klop het met een garde tot een harde bal.
3. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot er een glad beslag ontstaat zonder klonters.
4. Doe de Becel light in de pan en laat ze goed warm worden.
5. Verdeel met een lepel het beslag over de pan en beweeg heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is.
6. Als de bovenkant droog is, draai de pannenkoek.
7. Rol de pannenkoek op en snij hem in stukjes.
8. Rijg de pannenkoek en de aardbeien om en om op een satéprikker.
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Ei
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(175 g)
|
191 kcal
|
24 g
|
6 g
|
0 g
|
2,2 g
|
8,5 g
|
6,2 g
|
1,3 g
|
2,6 g
|
2,1 g
|
Per 100 g
|
109 kcal
|
13,7 g
|
3,4 g
|
0 g
|
1,3 g
|
4,9 g
|
3,5 g
|
0,7 g
|
1,5 g
|
1,2 g
|
En%
|
100 En%
|
50 En%
|
12,5 En%
|
0 En%
|
3 En%
|
18 En%
|
29 En%
|
6,5 En%
|
12 En%
|
10 En%
|
1.4 Bron
https://uitpaulineskeuken.nl/2014/06/recept-boekweitpannenkoeken-maken.html
En
https://www.brendakookt.nl/2015/06/07/uitdeelstokjes-pannenkoeken-en-aardbei/?platform=hootsuite
Van Laura en Kaat
Foto: met banaan ipv aardbeien
|