1. Gezondere variant nasi in muffinvorm
1.1 Ingrediënten
- ¾ kippenei, rauw (38 g)
- 2 kerstomaten, gesneden in vier, vers (24g)
- 15 g doperwten, extra fijn, vers
- 15 g kippenblokjes, rauw
- 15 g quinoa, gekookt
- Een snuifje peper en zout
- 20 g glutenvrij pizzadeeg van Herta
1.2 Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Klop het ei los in een kom.
3. Voeg de tomaten, erwten, kippenblokjes en quinoa toe.
4. Kruid het mengsel met zout en peper naar smaak.
5. Leg het glutenvrije pizzadeeg in de muffinvorm.
6. Doe het mengsel in de siliconen muffinvorm, doordat je een siliconen vorm gebruikt is geen vetstof nodig.
7. Bak de muffin 20 minuten in de oven.
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(127 g)
|
201
|
21,8
|
1,9
|
0
|
2,5
|
10,6
|
6,9
|
1,8
|
2,1
|
1,0
|
Per 100 g
|
158
|
17,2
|
1,5
|
0
|
2,0
|
8,3
|
5,4
|
1,4
|
1,7
|
0,8
|
En%
|
100
|
44
|
4
|
0
|
4
|
21
|
31
|
8
|
9
|
5
|
1.4 Bron
Eigen creatie van Laura en Kaat
|