Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sushi op basis van linzen

    1.     Sushi op basis van linzen 

     

    1.1  Ingrediënten 

     

    ·       30 g linzen, kant en klaar, blik

    ·       20 g komkommer, rauw 

    ·       15 g bleekselder, rauw

    ·       20 g zalm, rauw 

    ·       ½ nori vel (3g)

    ·       10 gram mierikswortel, rauw 

    ·       5 g sojasaus, glutenvrij bv. Tamari SaySauce

     

    1.2  Bereidingswijze 

     

    1.     Giet de linzen af en spoel ze schoon in een vergiet. 

    2.     Spoel de komkommer en bleekselderij schoon en snijd ze in repen.

    3.     Snij de zalm in kleine reepjes.

    4.     Leg een norivel op een snijplank en beleg 1/3 van het vel met linzen. Druk plat met de bolle kant van een lepel.

    5.     Beleg het begin van het nori vel met komkommer, bleekselderij en sluit af met zalm. 

    6.     Rol het vel zo strak mogelijk op en plat het uiteinde vast met een beetje water.

    7.     Maak een mes nat en snijd er stukjes van.

    8.      Leg de sushi op een bord samen met mierikswortel en vul een kommetje met soja saus.

     

    1.3  Voedingswaarde 

    Hoeveelheid 

    En

    KH

    Suikers 

    Toegevoegde suikers 

    Vezels 

    Eiw

    Vetten

    VV 

    EOV

    MOV

    Per portie

    (103 g) 

    113 kcal 

    8,7 g

    1,5 g

    0 g

    3,7 g

    8,1 g 

    3,2 g 

    0,5 g 

    2,0 g 

    1,1 g 

    Per 100 g

    110 kcal 

    8,4 g 

    1,5 g 

    0 g

    3,6 g 

    7,9 g 

    3,1 g

     

    0,5 g 

    1,9 g 

    1,1 g 

    En% 

    100

    31,5

    5

    0

    7,5

    29

    32 

    4

    16

    9

     

    1.4  Bron 

     

    Geïnspireerd op https://beaufood.nl/tuna-sushi-met-linzen-komkommer-en-mierikswortel/ 

    Van Laura en Kaat 





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs