1. Sushi op basis van linzen
1.1 Ingrediënten
· 30 g linzen, kant en klaar, blik
· 20 g komkommer, rauw
· 15 g bleekselder, rauw
· 20 g zalm, rauw
· ½ nori vel (3g)
· 10 gram mierikswortel, rauw
· 5 g sojasaus, glutenvrij bv. Tamari SaySauce
1.2 Bereidingswijze
1. Giet de linzen af en spoel ze schoon in een vergiet.
2. Spoel de komkommer en bleekselderij schoon en snijd ze in repen.
3. Snij de zalm in kleine reepjes.
4. Leg een norivel op een snijplank en beleg 1/3 van het vel met linzen. Druk plat met de bolle kant van een lepel.
5. Beleg het begin van het nori vel met komkommer, bleekselderij en sluit af met zalm.
6. Rol het vel zo strak mogelijk op en plat het uiteinde vast met een beetje water.
7. Maak een mes nat en snijd er stukjes van.
8. Leg de sushi op een bord samen met mierikswortel en vul een kommetje met soja saus.
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(103 g)
|
113 kcal
|
8,7 g
|
1,5 g
|
0 g
|
3,7 g
|
8,1 g
|
3,2 g
|
0,5 g
|
2,0 g
|
1,1 g
|
Per 100 g
|
110 kcal
|
8,4 g
|
1,5 g
|
0 g
|
3,6 g
|
7,9 g
|
3,1 g
|
0,5 g
|
1,9 g
|
1,1 g
|
En%
|
100
|
31,5
|
5
|
0
|
7,5
|
29
|
32
|
4
|
16
|
9
|
1.4 Bron
Geïnspireerd op https://beaufood.nl/tuna-sushi-met-linzen-komkommer-en-mierikswortel/
Van Laura en Kaat
|