1. Mini volkoren pizza
Recept voor één persoon = één kleine pizza per persoon
1.1 Ingrediënten
- Sjalot, vers, rauw (10g)
- Scheutje olijfolie (5g)
- ½ e teen knoflook, vers, rauw (3g)
- Tomatenblokjes met basilicum, gepeld (15g)
- 1 koffielepel provinciaalse kruiden
- Een snuifje peper en zout
- ½ e pitabroodje, volkoren (38g)
- 1 snede mozzarella, vers, rauw (25g)
- 2 kerstomaten, vers, rauw (24g)
- 2 olijven, zwart, vers, rauw (8g)
- 2 champignons, vers, rauw (16g)
- Geraspte kaas, emmentaler (10g)
- Enkele blaadjes rucola, vers, rauw (15g)
1.2 Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200°C
2. Stoof het sjalotje in olijfolie, voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe
3. Kruid het tomatenmengsel met provinciaalse kruiden, peper en zout.
4. Laat het tomatenmengsel een 12 minuten sudderen op een zacht vuurtje
5. Leg het half volkoren pitabroodje op bakpapier.
6. Smeer de bereide tomatensaus op het volkoren pitabroodje.
7. Beleg de volkoren pita met de snede mozzarella.
8. Snij de kerstomaatjes, olijven en champignons in schijfjes.
9. Leg de gesneden kerstomaatjes, de olijven en de champignons op de mozzarella
10. Werk de pizza af met de geraspte kaas
11. Zet de pizza 8 minuten in de oven.
12. Werk de pizza af met rucola
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (169 g)
|
268 kcal
|
19,5 g
|
3,1 g
|
0,5 g
|
4,9 g
|
12,8 g
|
14,3 g
|
5,8 g
|
5,9 g
|
0,6 g
|
Per 100 g
|
159 kcal
|
11,5 g
|
1,8 g
|
1,2 g
|
2,9 g
|
7,6 g
|
8,5 g
|
3,4 g
|
3,5 g
|
0,4 g
|
En%
|
100
|
29
|
5
|
1
|
4
|
19
|
48
|
19
|
20
|
2
|
19,5 g KH 0,2 g KH (sjalot) 0,5 g KH (tomatenblokjes) 1,1 g KH (kerstomaten) 0,1 g KH ( champignons) = 17,6 g KH
17,6 g KH : 12,5 = 1,5 KhRW
1.4 Bron
- Eigen variant van Laura en Kaat op https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/83545/pizzetta-1
|