Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini volkoren pizza

    1.     Mini volkoren pizza

    Recept voor één persoon = één kleine pizza per persoon

     

    1.1  Ingrediënten

     

    -        Sjalot, vers, rauw (10g)

    -        Scheutje olijfolie (5g)

    -        ½ e teen knoflook, vers, rauw (3g)

    -        Tomatenblokjes met basilicum, gepeld (15g)  

    -        1 koffielepel provinciaalse kruiden

    -        Een snuifje peper en zout

    -        ½ e pitabroodje, volkoren (38g)

    -        1 snede mozzarella, vers, rauw (25g)

    -        2 kerstomaten, vers, rauw (24g) 

    -        2 olijven, zwart, vers, rauw (8g)

    -        2 champignons, vers, rauw (16g)

    -        Geraspte kaas, emmentaler (10g)

    -        Enkele blaadjes rucola, vers, rauw (15g)

     

    1.2  Bereidingswijze

     

    1.     Verwarm de oven op 200°C

    2.     Stoof het sjalotje in olijfolie, voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe

    3.     Kruid het tomatenmengsel met provinciaalse kruiden, peper en zout. 

    4.     Laat het tomatenmengsel een 12 minuten sudderen op een zacht vuurtje

    5.     Leg het half volkoren pitabroodje op bakpapier. 

    6.     Smeer de bereide tomatensaus op het volkoren pitabroodje.

    7.     Beleg de volkoren pita met de snede mozzarella.

    8.     Snij de kerstomaatjes, olijven en champignons in schijfjes. 

    9.     Leg de gesneden kerstomaatjes, de olijven en de champignons op de mozzarella

    10.  Werk de pizza af met de geraspte kaas

    11.  Zet de pizza 8 minuten in de oven. 

    12.  Werk de pizza af met rucola

     

    1.3  Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid 

    En

    KH

    Suikers 

    Toegevoegde suikers 

    Vezels 

    Eiw

    Vetten

    VV 

    EOV

    MOV

    Per portie (169 g) 

    268 kcal

    19,5 g

    3,1 g

    0,5 g 

    4,9 g 

    12,8 g 

    14,3 g

    5,8 g 

    5,9 g

    0,6 g 

    Per 100 g

    159 kcal 

    11,5 g 

    1,8 g 

    1,2 g

    2,9 g 

    7,6 g

    8,5 g

    3,4 g 

    3,5 g 

    0,4 g 

    En% 

    100 

    29

    5

    1

    4

    19

    48 

    19

    20

    2

     

    19,5 g KH – 0,2 g KH (sjalot) – 0,5 g KH (tomatenblokjes) – 1,1 g KH (kerstomaten) – 0,1 g KH ( champignons) = 17,6 g KH 

     

    17,6 g KH : 12,5 = 1,5 KhRW

     

    1.4  Bron

    -        Eigen variant van Laura en Kaat op https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/83545/pizzetta-1





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs