Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde vegetarische taco's

    1.     Gevulde vegetarische taco’s 

    Recept voor één persoon = één taco per persoon

     

    2.4  Ingrediënten

     

    -        Aubergine, vers, rauw (25g)

    -        Rode paprika, vers, rauw (25g)

    -        Rode ui, vers, rauw (10g)

    -        Knoflookteen, vers, rauw (1,5g)

    -        Olijfolie (5g)

    -        Tomatenblokjes, gepeld, blik (60g)

    -        1 taco schelp (15g)

    -        1 koffielepel paprikapoeder 

    -        1 koffielepel komijnpoeder

    -        Zout en peper

    -        Linzen, uit blik (60g)

    -        Geraspte kaas, emmentaler (15g)

     

    2.5  Bereidingswijze

     

    1.     Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes. 

    2.     Snipper de ui en snijd de knoflookteen fijn.

    3.     Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. 

    4.     Voeg dan de aubergine en paprika toe in de pan en bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat dit een minuut of 5 pruttelen.

    5.     Leg de taco in de oven. Haal ze er na 6 minuten uit

    6.     Voeg de paprika-, komijnpoeder, zout en peper toe aan het auberginemengsel. 

    7.     Spoel de linzen af en laat ze uitlekken en voeg dit dan toe aan de rest van de groenten. Laat een minuut of 2 opwarmen.

    8.     Haal de taco’s uit de oven en verdeel het groenten mengsel. 

    9.     Werk de taco af met geraspte kaas.

     

    Voedingswaarde 

     

    Hoeveelheid 

    En

    KH

    Suikers 

    Toegevoegde suikers 

    Vezels 

    Eiw

    Vetten

    VV 

    EOV

    MOV

    Per portie (216,5g) 

    258 kcal

    21,9 g

    4,9 g

    0 g 

    5,1 g

    11,6 g

    12,7 g

    1,1 g

    3,8 g

    0,6 g

    Per 100 g

    119 kcal 

    10,1 g 

    2,3 g

    0 g 

    2,4 g 

    5,4 g

    5,9 g

    0,5 g 

    1,7 g

    0,3 g 

    En%

    100 

    34

    7,5 

    0

    4

    18

    44

    6

    2

     

    21,9 g KH – 0,8 (aubergine ) – 0,2 g KH (rode ui) – 2,2 g KH (tomatenblokjes)  = 18,7 g KH 

     

    18,7 g KH / 12,5 g = 1,5 KhRW

     

    2.6  Bron 

     

    -        http://www.foody.nl/recepten/vegetarische-taco-met-avocado-40781.html


    Van Laura en Kaat 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs