1. Gevulde vegetarische tacos
Recept voor één persoon = één taco per persoon
2.4 Ingrediënten
- Aubergine, vers, rauw (25g)
- Rode paprika, vers, rauw (25g)
- Rode ui, vers, rauw (10g)
- Knoflookteen, vers, rauw (1,5g)
- Olijfolie (5g)
- Tomatenblokjes, gepeld, blik (60g)
- 1 taco schelp (15g)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- Zout en peper
- Linzen, uit blik (60g)
- Geraspte kaas, emmentaler (15g)
2.5 Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes.
2. Snipper de ui en snijd de knoflookteen fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
4. Voeg dan de aubergine en paprika toe in de pan en bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat dit een minuut of 5 pruttelen.
5. Leg de taco in de oven. Haal ze er na 6 minuten uit
6. Voeg de paprika-, komijnpoeder, zout en peper toe aan het auberginemengsel.
7. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken en voeg dit dan toe aan de rest van de groenten. Laat een minuut of 2 opwarmen.
8. Haal de tacos uit de oven en verdeel het groenten mengsel.
9. Werk de taco af met geraspte kaas.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (216,5g)
|
258 kcal
|
21,9 g
|
4,9 g
|
0 g
|
5,1 g
|
11,6 g
|
12,7 g
|
1,1 g
|
3,8 g
|
0,6 g
|
Per 100 g
|
119 kcal
|
10,1 g
|
2,3 g
|
0 g
|
2,4 g
|
5,4 g
|
5,9 g
|
0,5 g
|
1,7 g
|
0,3 g
|
En%
|
100
|
34
|
7,5
|
0
|
4
|
18
|
44
|
4
|
6
|
2
|
21,9 g KH 0,8 (aubergine ) 0,2 g KH (rode ui) 2,2 g KH (tomatenblokjes) = 18,7 g KH
18,7 g KH / 12,5 g = 1,5 KhRW
2.6 Bron
- http://www.foody.nl/recepten/vegetarische-taco-met-avocado-40781.html
Van Laura en Kaat
|