Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conditieoefening

A geeft pas op B die de bal vraagt en loopt in sprint rond kegel voor hem naar de positie van B.
    B speelt door naar C die eveneens de bal komt vragen en schuift door naar de positie van C.
    D neemt de bal aan de drijft de met bal aan de voet in tempo naar a.

Als A na de sprint op de positie B aankomt gaat hij direkt de bal vragen aan de volgende A zodanig dat iedereen na enkele ogenblikken in beweging is.
    Aan de andere zijde wordt dezelfde oefening uitgevoerd, Enkel de verplaatsing met de bal aan de voet (Van d naar A) wordt in lichte looppas uitgevoerd omdat het hier een korte afstand betreft.
    Alles in 1 tijd laten uitvoeren

Oefening laten lopen gedurende vijf/zes min, even tot rust laten komen (stretching, jongleren individueel of in groep) en nog eens laten uitvoeren gedurende vijf/zes minuten.

10-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding seizoen 2007 - 2008
    Hallo allemaal,

Door beroepsbezigheden heb ik lange tijd niets aan deze blog kunnen toevoegen.
    Vanaf heden zal hier terug verandering in komen.
    We hervatten de trainingen op Dinsdag 24 Juli om 20.00 Hr en dit op het veld van Schonenberg.
    De eerste trainingen zullen nog onder de leiding zijn van John, vermits ik nog tot 30 Juli in Kosovo vertoef.
    Vanaf dan zullen hier geregeld terug oefeningen terug te vinden zijn die ik zelf natuurlijk op training eerst heb uitgeprobeerd.
    Hopelijk kan ik hiermee andere trainers ook enige inspiratie meegeven.

Langs deze weg wil ik ook nog al mijn spelers en natuurlijk ook de ouders en supporters bedanken voor het geweldige seizoendat we vorig seizoen hebben mogen afwerken, alsook mijn beste vriend en collega trainer van onze junioren voor zijn steun en hulp tijdens de voorbije drie seizoenen.

Tot Weldra

Den trainer

02-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding Seizoen 2006 - 2007
    Voorbereiding

Hier zijn we weer. Het begin van een nieuw seizoen en we vliegen er weer tegen aan.
    Natuurlijk in het begin van de voorbereiding is het vooral het fysieke aspect dat zal getraind worden.
    Vanaf het ogenblik dat het serieuze werk begint zal je weer de trainingen online vinden.
    Dit jaar train ik de Scholieren. Een stapje hoger en sneller, maar dit beschouw ik als een uitdaging.
    90% van de spelers hebben mij al als trainer gehad en kennen mij dus.
    Hopelijk kunnen we er weer een geweldig seizoen van maken.

Van deze ploeg bestaat reeds een website waarop je gedurende het seizoen alles kan volgen wat betreft uitslagen, standen verslagen, enz

Grtz

Den trainer

26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Zennester Hombeek
    25 Mei 2006

K.F.C. Muizen - F.C. Zemst : 1 - 0

Zeer goede eerste helft waarin echter veel te veel kansen onbenut werden gelaten. Het enige doelpunt werd gescoord door Ken Mertens na een mooie actie van Kevin Claes op rechts die de bal voorzette richting Yassine Sakkali die echter onvoldoende aan de bal kon. De goed gevolgde Ken had echter geen probleem om de bal in het vrijwel lege doel te leggen.
    De tweede helft werd er minder goed gespeeld waardoor Zemst meer in het spel kwam en ook tot kansen kwam die werden echter ook niet afgewerkt, waardoor we de wedstrijd ook konden winnen met kleinste verschil.

Zennester Hombeek - K.F.C. Muizen : 0 - 4

Een wedstrijd waarin Hombeek trachte ons spel te onwrichten, wat hun de eerste helft ook aardig lukte, door constant op buitenspel te spelen en probeerde om via hun snelle aanvaller te counteren. Deze werd echter goed afgestopt door de rots in branding Bram Van Dessel waardoor ze dus van de gehele wedstrijd slechts 2 kansen hebben kunnen creeren. Onze aanvallers daarentegen hadden echter de grootste moeite om het enorm aantal kansen die ze kregen te verzilveren. De 0 - 1 kwam er door Yassine Sakkali na een door de scheidsrechter toegekende vrije trap voor een terugspeelbal op de doelman. Dit was ook de ruststand. De tweede helft werden er nog meer kansen gemist maar 2 maal Kevin Claes ne Ken Mertens wisten ten slotte de 0 - 4 eindstand vast te leggen.
    Door deze 2 overwinningen wordt er zondag de finale gespeeld.

28 Mei 2006

K.F.C. Muizen - K.F.C. Eppegem : 4 - 0

Zeer sterk begin van de wedstrijd met direkt een aantal kleine kansjes. Na tien minuten was het al zover, Op voorzet van onze kleinste (Kenneth Ruymaekers) kon Ken Mertens de bal over de doelman in het doel koppen. De aanvallen bleven volgen en vijf minuten later kon Yassine Sakkali na combinatie door het centrum de bal voor een tweede maal in het doel deponeren. Onze spelertjes wisten nog altijd niet van ophouden en weer drie minuten later kon Kennth ruymaekers en afgeweerde bal aannemen en plaatste deze mooi over de doelman in de rechter bovenhoek. Hierna was het aanvals geweld een beetje geluwd en kon Eppegem een paar keer naar voren komen maar tot de rust echter geen gevaar creëren. Na de rust kwam Eppegem echter met een andere ingesteldheid op het veld komen en ging op zoek naar een doelpunt, maar onze verdediging gaf geen krimp. Nog enkele keren konden onze spelers de Eppegemse doelman bedrijgenen Tien minuten voor afluiten werkte een eppegemse verdediger na een individuele actie van Bart Vandepoel de bal in eigen doel waardoor de eindstand op het bord stond.
    Jason moest nog wel eens gepast tussenkomen toen een aanvaller van Eppegem toch was ontsnapt en Tom moest nog een bal van e lijn weghalen toen Jason toch geklopt was. Hierdoor hebben onze Spelers Het Tornooi van Zennester Hombeek dus winnend kunnen afsluiten zonder echter 1 enkel doelpunt tegen te krijgen.

PROFICIAT !!!!!!!

02-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi K.C.S. Machelen
    30 April 2006

K.C.S. Grimbergen - K.F.C Muizen : 0 - 1

Geen gemakkelijke wedtrijd waarbij echter al na 8 minuten het eindresultaat op het scorebord stond.
    Dit gebeurde na een combinatie op de linker flank waarna Ken Mertens  met een mooie lob de doelman van Grimbergen wist te verschalken.
    Hierna waren er nog enkele kleine kansjes die echter onbenut bleven.Grimbergen wist hier tegenover slecht 1 uitgepeelde kans tegenover te stellen, maar de aanvaller van Grimbergen besloot in de armen van onze doelman.
    Geen echt goed wedstrijd , maar toch een verdiende overwinning.

K.F.C Muizen - K.O.V.C. Sterrebeek : 4 - 0

Een wedstrijd die er van de eerste minuut nogal bitsig aan toe ging, maar waarin Sterrebeek een maatje te klein bleek voor onze Kadetten.
    Na vijf minuten stond het al 1 - 0 na een doelpunt van Dréke Rugtier. Vier minuten later kon Kevin Claes na scrimage tussen Aaron en de doelman van Sterrebeek de 2 - 0 op het bord schieten wat ook de ruststand was.
    De tweede helft begon met een drietal goed aanvallen waarvan de derde met succes werd afgerond door Ken Mertens na een schitternde actie op rechts en dito voorzet door Kevin Claes. De 4 - 0 eindstand kwam er na een voorzet vanop Links die door Aaron Van den Eynde voor de doelman tegen de netten werd geprikt. Toen stonden we reeds met 10 man te spelen omdat Kevin Peeters zich had geblesseerd en er geen vervanging voorhanden was.
    De wedstrijd had nog een spijig einde waarbij 1 speler van ons en 1 speler van Sterrebeek de rode kaart hebben gekregen na een vechtpartij.
    Gemakkelijke overwinning tegen een tegenstander die wilde maar geen stempel op de partij kon drukken.

01 Mei 2006

K.C.S. Machelen - K.F.C. Muizen : 1 - 1 (4 - 5)

Zeer spannende wedstrijd waarin de 2 ploegen voluit voor de overwinning gingen.
    Na 10 slaagde Yassine Sakkali de score te openen na een vlugge aanval door het centrum.
    Hierna ging kregen we nog enkele mogelijkheden om de score dte verdubbelen, maar zowel Yassine als Kevin konden de kansen niet verzilveren.
    Na een 25 minuten begon Machelen echter het midddenveld volledig in te palmen maar kon echter geen echt uitgespeelde kansen creëren waardoor er een 0 - 1 ruststand op het bord stond.
    De 2de helft begon redelijk goed echter zonder kansen en na een tiental minuten moesten we het overwicht volledig aan Machelen overlaten die met hun technisch betere spelers echter maar eenmaal onze doelman, Jason Roegiers,  echt konden bedreigen maar die dook gepast in de voeten van doorgebroken aanvaller. De druk bleef aanhouden en  het onvermijdelijk gebeurde 2 minuten voor afluiten. Een voorzet vanop rechts werd door een Machelse speler over de doelman gedevieerd. 1 - 1 dus en strafschoppen.
    Machelen mocht de spits afbijten en wist net zoals wij de eertste vier strafschoppen te benutten maar de vijfde was er voor Machelen te veel aan.
    Jason wist deze strafschop te stoppen  en Yassine miste de zijne niet waardoor onze kadetten het Tornooi van K.C.S. Machelen op hun naam hebben geschreven.

Een dikke proficiat en bedankt voor de geleverde inzet door alle spelers.
    Bedankt ook aan heel de supportersclan die weer goed vertegenwoordigt was.