reisblog van sammy tempels
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mijn favorieten
  • 2discover.net
  • www.vakantiesites.com
  • reizen met kinderen
  • reisverhalen.2link.be
  • 2link
  • reisweb
  • alle hotelinfo per land!
  • reizeninbeeld.nl
  • linknet
  • reisverhalen startpagina

    Mijn favorieten
  • travelmaker
  • reisverhalen.go2.be
  • verre reizen met kinderen.nl
  • reisverhalen-afrika.2link
  • reisimpressies
  • reisverhalen-azie.2link
  • reisimpressies.be
  • reisverhalen en foto's van Pasca & John
  • reisverzekeringblog

  • Archief per maand
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 08-2007
  • 12-2006
  • 08-2006
  • 12-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 08-2004

    Blog als favoriet !


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nikkytje
    www.bloggen.be/nikkytj

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden

    Welkom bij blogtips

    reiservaringen, verhalen en tips
    30-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTEMMINGSINFORMATIE INDONESIE
    Algemeen:
    Indonesië telt zo’n 14.000 eilanden en is de grootste eilandengroep ter wereld. Deze exotische bestemming is rijk aan veel natuurschoon, cultuur en rijstterrassen. Ieder eiland ademt zijn eigen sfeer uit. Op verschillende eilanden kunt u nog inheemse stammen bewonderen. Java is het drukstbevolkte eiland van Indonesië. Hier vindt u de hoofdstad Jakarta. Bij Yogyakarta ligt de Borobudur en het indrukwekkende tempelcomplex Prambanan. Het eiland Sumatra bezit prachtige natuur en heeft het spectaculaire Tobameer als grootste attractie. Bali wordt het Godeneiland genoemd vanwege de ontelbare hindoeïstische tempels en de wonderschone natuur. Op Kalimantan vindt u tropisch regenwoud. Andere verrassende eilanden zijn Lombok, Sulawesi, Flores, Sumba en Timor. Op deze eilanden is het massatoerisme nog nauwelijks doorgedrongen. Het eiland Komodo is een enerverende excursiebestemming.

    Ligging
    Indonesië beslaat een zeer omvangrijk gebied, en is met ruim 14.000 eilanden de grootste eilandengroep ter wereld. De vijf grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Sulawesi, Kalimantan en Irian Jaya. Van oost naar west is de afstand 5.150 km en van noord naar zuid 1.770 km. Aangezien Indonesië op een punt ligt waar twee bergplateaus aan elkaar grenzen, is er een grote vulkanische activiteit. Hierdoor kent Indonesië zeer vruchtbare gebieden. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta.

    Bevolking
    Indonesië heeft ca. 225 miljoen inwoners, 62% hiervan woont op Java. Grofweg kunnen er vier groepen onderscheiden worden: de Melanesiërs (o.a. Minangkabauers en Bataks), de Austronesiërs (o.a. bewoners Irian Jaya), de Polynesiërs (o.a. Molukken) en de Micronesiërs (o.a. bewoners van kleine eilanden in Oost-Indonesië). Deze groepen zijn weer onderverdeeld in honderden verschillende minderheden. Bijna 88% van de bevolking is moslim.

    Taal
    Binnen de archipel worden zo’n 300 talen gesproken. De officiële taal is het Bahasa Indonesia, een moderne versie van het Maleis. In de steden en toeristische gebieden wordt redelijk Engels gesproken; sommige ouderen spreken Nederlands.

    Klimaat
    Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperaturen zijn hoog (in het laagland gemiddeld 21-33°C). Ook de luchtvochtigheid is hoog 60-100%), zelfs ’s nachts. De lokale verschillen zijn echter groot. In de bergen is het relatief koel. De regentijd bepaalt het weer in Indonesië van november tot april.

    Kleding
    Wij adviseren luchtige, katoenen kleding voor het laagland, aangevuld met een vest of trui (in de bergen) en een dun regenjack en paraplu (tijdens de regentijd). Een hoed of pet beschermt tegen de zon. Als schoeisel voldoen sandalen of (sport)schoenen, maar voor (berg)tochten worden stevige wandelschoenen aangeraden. In Indonesië is goede en mooie kleding te koop, met name katoenen batikshirts. Kleding is doorgaans informeel, voor het bezoek aan tempels op Bali dienen knieën en schouders echter bedekt te zijn.

    Reisseizoen
    Indonesië kan gedurende het gehele jaar bezocht worden.

    Reisdocumenten
    Voor het reizen naar Indonesië heeft u een paspoort nodig dat bij aankomst in Indonesië nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum is tegenwoordig vereist. Een visum met een maximale verblijfsduur van 30 dagen kost USD 25 en kunt u bij aankomst op de luchthaven aanschaffen. Een visum met een maximale verblijfsduur van 60 dagen of voor een familie- of zakenbezoek kunt u aanvragen bij de Ambassade van Indonesië in Den Haag of het visumburo. Houdt u er rekening mee, dat de aanvraagperiode kan uitlopen tot ca. 3 weken. Op de website www.indonesiepagina.nl kunt u een visumaanvraagformulier downloaden. U dient voor vertrek na te gaan of de hier gegeven informatie nog correct is. Belgische toeristen kunnen Indonesië binnenreizen via een aantal lucht- en zeehavens, voor een bezoek van maximum 30 dagen, zonder vooraf een visum bij de ambassade van Indonesië te Brussel te hebben bekomen. Het visum wordt bij aankomst aan de grens gegeven. Zij hebben wel een paspoort met een minimum geldigheid van 6 maanden te rekenen van dag van aankomst in Indonesië nodig. Een verlenging van het visum afgegeven aan de grens is niet mogelijk. Voor bezoeken met een langere verblijfsduur of met andere dan toeristische doeleinden, dient men voor afreis een visum aan te vragen bij de Ambassade van Indonesië te Brussel.

    Gezondheid
    Indonesië stelt geen verplichtingen ten aanzien van vaccinaties. Een inenting tegen DTP en hepatitis A wordt aangeraden, evenals het volgen van een malariakuur. Bij een verblijf langer dan 2 weken wordt een buiktyfusvaccinatie aangeraden. Een gele koorts-vaccinatie is wèl verplicht indien u binnen 6 dagen voorafgaand aan uw bezoek in een met gele koorts besmet gebied bent geweest. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen. Drink geen water uit de kraan, maar gebruik alleen water uit flessen. Eet geen rauwe groenten of ongeschild fruit.

    Veiligheid
    Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje voor het opbergen van uw waardevolle spullen zoals cheques en reisbescheiden. In de hotels kunt u veelal gratis over een kluisje beschikken. Door de toegenomen armoede is in Indonesië de kleine criminaliteit nogal gestegen. Zakkenrollers en diefstal zijn steeds vaker voorkomende verschijnselen geworden, met name in de grote steden. Het verdient aanbeveling geen kostbare sieraden mee te nemen. Houd uw bezittingen altijd in het oog en neem alleen de meest noodzakelijke waardevolle eigendommen mee op reis.

    Geld
    De munteenheid is de Indonesische Rupiah (IDR). De koers in juni 2007 voor IDR 10.000 was € 0,89 (sterke wijzigingen voorbehouden). U mag maximaal IDR 5.000.000 in- en uitvoeren; andere valuta mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden. Wij adviseren u naast uw gewone pinpas, die op veel plaatsen in Indonesië gebruikt kan worden, travellercheques mee te nemen of euro’s en US-dollars in contanten. Bijna overal kunt u euro’s wisselen. Om te pinnen dient er op uw giro- of bankpas het Cirrus logo te staan. Het gebruik van creditcards wordt steeds meer geaccepteerd.

    Openingstijden
    Postkantoren zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00-14.00 uur en op vrijdag van 08.00-11.00 uur. Winkels zijn dagelijks geopend van 10.00-21.00 uur. Op zondag zijn er kortere openingstijden. In de kleinere steden houden winkeliers vaak een siësta tussen 13.00-15.00 uur. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00-14.30 uur. Op het meer toeristische Bali gelden iets ruimere openingstijden.

    Maaltijden
    U kunt zowel in als buiten de hotels terecht voor Indonesische en Europese gerechten. De gelegenheden buiten de hotels zijn meestal goedkoper. Wanneer u niet te heet wilt eten kunt u om ‘non pedis’ vragen. In de lokale restaurants betaalt u voor een lunch ongeveer USD 5. Voor een diner wordt ongeveer USD 10 in rekening gebracht. Voor frisdranken wordt ongeveer USD 1 gerekend en een flesje bier of een glas wijn kost tussen USD 2 en USD 4.

    Tijdsverschil
    Indonesië ligt verspreid over drie tijdszones. In de wintermaanden is het in West-Indonesië 6 uur later, in Centraal-Indonesië 7 uur later en in Oost-Indonesië 8 uur later dan in Belgie en Nederland Gedurende de zomermaanden kunt u hier 1 uur van afhalen.

    Vervoer
    Met uitzondering van enkele grote steden rijden er weinig taxi’s met een meter. Wij adviseren u vooraf de prijs af te spreken. Ditzelfde geldt voor de bemo’s (taxibusjes) en de fietstaxi’s (becaks). De chauffeurs hebben dikwijls geen wisselgeld, neem daarom altijd wat kleingeld mee. Tevens is het mogelijk om in de grote steden een auto met chauffeur te huren.

    Fooien
    Bedieningsgeld wordt in de restaurants aan de rekening toegevoegd. Indien dit niet gebeurt, is een fooi van 10% gebruikelijk. Kamermeisjes verwachten een fooi van ongeveer IDR 5.000 per dag en een bellboy ongeveer IDR 3.000 per koffer. Voor taxichauffeurs is een fooi van 5-10% gebruikelijk.

    Voltage
    De netspanning is over het algemeen 220 volt. De stopcontacten kunnen verschillen. Wij adviseren u dan ook een universeelstekker mee te nemen. Stroomstoringen komen regelmatig voor. Wij adviseren u daarom een zaklantaren mee te nemen.

    Vertrekbelasting
    De vertrekbelasting bij internationale vertrekken uit Indonesië is IDR 75.000 tot IDR 100.000. Voor nationale vertrekken is dit IDR 10.000 tot IDR 20.000 tax (wijzigingen voorbehouden). Deze vertrekbelasting dient ter plaatse op de luchthaven te worden voldaan.

    Feestdagen
    Door de diverse religies die in Indonesië een grote rol spelen, zijn er ook overeenkomstig veel feestdagen. Op sommige dagen zijn openbare voorzieningen zelfs gesloten. Wij geven u hier een overzicht van de meest belangrijke feestdagen.

    20 december Eid al-Adha (offerfeest)
    1 januari Nieuwjaarsdag
    10 januari Muharram (islamitisch nieuwjaar)
    7-9 februari Chinees nieuwjaar
    7 maart Nyepi (hindoeïstisch nieuwjaar)
    20 maart Mouloud (geboortedag van de profeet Mohammed)

    30-08-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het godeneiland Bali

    Het godeneiland Bali

    Dit is een vakantiepagina van sammy tempels gemaakt op 05-09-2006

     
    een actieve vakantie in Indonesië
    Streek : Bali
    Aantal personen : 3
    Vakantieperiode begindatum : 16-8-2006
    Vakantieperiode einddatum : 29-8-2006
    Prijs(indicatie) per persoon : Euro 1500,- / Euro 1750,-
    (Hoofd)vervoermiddel : vliegtuig
    Verblijfsaccomodatie : hotel / motel
    Excursies / Activiteiten : Verschillende tours rond het eiland.
    Ubud en apenbos.
    Fietstocht door het binnenland van Bali.
    Barong dans & apendans.
    Naam reisorganisatie : Best tours
    Leuke herinneringen : Waar kunnen de goden beter zijn dan in Bali? Het geloof is het allerbelangrijkste wat er op bali bestaat. 90% van de dag zijn de mensen bezig met het offeren en eren van hun duizenden goden in minstens evenveel tempels.Het speciale van Bali ligt in zijn dagdagelijkse leven, zijn perfecte klimaat en zijn vriendelijke bevolking. Geniet van de vele mooie mensen,tempels,natuur en rijstterassen en ga verder dan de toeristenplaatsen zoals Kuta, Legian e.d. Bali is te mooi om hier te blijven!
    Tips : Bali is een klein eiland dat je perfect in één vakantie volledig kan bezichtigen, helaas hangt aan de vele uitstappen ook een prijskaartje. Bij de grote touroperators kost dit gauw een fortuin maar daar zijn oplossingen voor.Wij hebben al onze excursies gemaakt met Ni Made Suarmini (Mini). Een 26 jarige Balinese die PERFECT NEDERLANDS spreekt . Aanraders zijn de vulkanen Batur- en Angung met hun mooie uitzichten, het apenbos, de Tanah Lot tempel, Bratan meer, het typische dorp Penganan, , Besakish tempel, Uluwatu,Barongdans, Apendans, en natuurlijk de prachtige rijstterassen.Een iets duurdere uitstap is een fietstocht door het platte land van Bali maar echt ONVERGETELIJK. De ontmoeting met de plaatselijke bevolking en vooral de kinderen vergeet je nooit meer.

    Fotos over deze vakantie kan je bekijken op www.flickr.com/photos/sammytempels
    Jouw oordeel over deze vakantie : Prachtige vakantie op een zeer speciaal eiland dat zeer mooi is eens je de gebruikelijke toeristische plaatsen verlaten hebt!
    Jouw persoonlijke aantekeningen over deze vakantie : Na de laatste bomaanslag zijn de grote toeristenplaatsen in Bali (Kuta enz.) veel verminderd. De toeristen trekken nu meer het binnenland in naar bv. Ubud met als resultaat dat je nu ook in het binnenland van Bali dezelfde duizenden winkeltjes krijgt als elders. Het typische en tradionele van Ubud is daardoor al verloren gegaan en het is te hopen dat aan deze evolutie snel een einde komt.


    Even voorstellen…; Uw gids is Ni Kadek Suarmini…Mini in het kort,ze heeft tweeenhalf jaar in Nederland gewoond en gewerkt,spreekt zeer goed Nederlands en is zeer behulpzaam,zij kan U over de bezienswaardigheden bijzonderheden vertellen en heeft al enkele jaren ervaring met het gidswerk.
    De chauffeur heet I Made Adnyana ,in het kort Made.
    Made heeft ook een jaar in Nederland gewoond en gewerkt en spreekt een leuk mondje Nederlands.
    Hij is in het bezit van een vergunning om touristen te vervoeren wat niet geheel onbelangrijk is op Bali.
    Deze vergunning betekent dat hij zijn auto regelmatig moet laten keuren.Het busje kan comfortable 4 gasten vervoeren zodat iedereen genoeg ruimte heeft.U kunt zelf een keuze maken welke trip U het meeste aanspreekt ,elke trip laat U een ander aspect zien van Bali.
    U kunt natuurlijk ook in overleg met de gids Uw eigen trip samenstellen,Mini is altijd bereidt om even bij U langs te komen op Uw hotel .(privat-tour)
    Bij elke trip zijn entreeprijzen,koffie of lunchpauze niet inbegrepen,maar deze zijn op Bali niet duur.U kunt natuurlijk ook zelf wensen waar U heen wilt en zelf de route bepalen.
    De prijs is dan natuurlijk afhankelijk van waar U heen wilt,Mini is gaarne bereidt om dat met U op Uw hotel door te nemen.
    U kunt natuurlijk ook alleen zelf de chauffeur huren met auto en een meerdaagse trip maken over Bali en zelf bepalen of U ergens slaapt of weer terugkeert naar Uw hotel.
    Mini zal echter niet meegaan als er overnachtingen op Uw programma staan.
    De prijs kan dan vooraf bepaalt worden,vanzelfsprekend.

    Als U vragen heeft neemt gerust contact op of mail op het volgende adres;

    suarmini@hotmail.com
    danwel sms of bel ;
    +6281338517750 ….Mini
    +628123609277……Nico.

    u mag ook altijd een mailtje met vragen over onze ervaring sturen naar mij!

    P.S. Wanneer u haar ontmoet doe haar aub de groeten van Sammy, Anouck en kleine Largo.




     

    29-08-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Bali DEEL 2
       

















    27-08-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Bali DEEL 1
       

















    25-08-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excursies & uitstappen op Bali

    KUTA

    Na een lange vlucht landen we op de luchthaven Denpasar op bali. We verblijven in hotel Patras Bali Resort in het kustplaatsje Kuta. Kuta is de bekenste badplaats van Bali maar sinds de bomaanslag van oktober 2002 waarbij bijna 200 mensen om het leven kwamen is de grote toeristenstroom hier sterk vermindert.

    Na het ophalen van de koffers en de douane formaliteiten staat er iemand van Best Tours ons op te wachten om ons naar het hotel te rijden. Amper 5min later zijn we reeds in het hotel. Het Patras Bali Resort is een mooi, verzorgt maar iets verouderd hotel dat vlak naast de luchthaven ligt aan het wondermooie strand van Kuta. Wanneer je aan het strand of zwembad ligt zie je de vliegtuigen landen en opstijgen. We nestelen ons aan het zwembad en genieten van de eerste dag vakantie terwijl Largo zich amuseert met een paar Japanse kinderen.

    Door de korte rit van de luchthaven naar het hotel hebben we van het eiland nog niets kunnen bekijken, maar gelukkig heb ik vanuit Belgie, via internet, kennis gemaakt met Mini. Zij is een Balinese die 2 jaar in Nederland gestudeerd heeft en bijna perfect nederlands spreekt. Zij zal ons de komende twee weken rondleiden op Bali  samen met Made, onze chauffeur, in een veilige busje voor ons alleen. Morgen komt zij naar het hotel om alles uit te leggen en verder af te spreken.

    Bij de eerste avondwandeling door Kuta valt al meten op dat het plaatsje grondig verandert is sinds de bomaanslag. De grote massa toeristen die in alle reisgidsen aangekondigt staan is hier nergens te bekennen. Goed voor ons maar de plaatselijke horeca denkt er wellicht anders over. Bij het betreden van een bar of restaurant wordt je grondig gecontroleerd en je tassen en rugzak worden gescand op inhoud. De veiligheidsmaatregelen zijn hier redelijk streng maar dat is natuurlijk niet verwonderlijk. Verder wordt al snel duidelijk dat Kuta niet echt veel te bieden heeft: winkeltjes, bars, restaurants en pups en dat is het.


    NOORD- BALI

    Vandaag onze eerste excursie met gids Mini. We gaan de noordkant van het eiland bezoeken.

    Eerst is het verkeer nog erg druk in het hectische Kuta maar eens we de bergen zijn ingereden krijgen we de beroemde rijstterrassen te zien en worden de uitzichten alsmaar spectaculairder en mooier. We nemen foto's van de rijstvelden en de Balinese bevolking die dagelijks tot aan de knieen in deze modderpoelen hun rijstvelden bewerken. Voor de toeristen zijn deze terrassen een lust voor het oog maar voor de plaatselijke bevolking is het dagdagelijks hard-labeur!

    Rond de middag stoppen we in een hotel aan het strand van Lovina waar we de typisch Balinese gerechten kunnen proeven. Het strand van Lovina staat bekend om zijn pikzwarte zand waarop talrijke vrouwen hun waren willen verkopen.

    Daarna rijden we richting de Git-git waterval. Na een korte (pittige) wandeling kom je bij de mooie waterval die goed verborgen ligt tussen de bossen en achter enkele kleinere dorpjes. Ook hier is de plaatselijke bevolking blij om terug toeristen te zien en ook zij proberen een graantje mee te pikken. Een meisje van een jaar of 5 spreekt ons aan in het Engels en verkoopt ons een handgemaakte halsketting.

    Na de waterval keren we terug richting hotel via prachtige wegen en stoppen nog bij het Bratanmeer. Het Bratanmeer geeft een mysterieuze inruk omdat er bijna altijd een lichte vorm van nevel boven het water hangt. In het meer vind je de mooie Pura Ulun Danu tempel. Hier is het wel erg druk ook omdat de Balinesen zelf dit als een ontmoetingsplek zien. Na het bezoek aan het meer wandelen we nog over de plaatselijke markt en bekijken de prachtige opgestelde kramen met groenten en fruit.

    Onderweg naar het hotel zien we langs de kant van de weg nog vele tientallen aapjes vrij rondlopen. Onze eerste excursie zit erop en het beloofd voor de rest van de reis


    OOST-BALI

    Na een paar dagen rust (voor Largo blijft het toch lastig om dagelijks vroeg op te staan en uitstappen te doen) gaan we vandaag terug op excursie. Dit keer is de oost-kant van Bali aan de beurt.

    Mini komt ons vroeg ophalen in het hotel en we vertrekken richting de Besakih tempel. Deze tempel staat bekend als de moedertempel. De tempel ligt op de flanken van de vulkaan Gunung Agung en is bereikbaar na een lange wandeling bergop. De tempel bestaat uit verschillende bouwwerken (ci 200) en deze zijn verdeeld over 30 complexen. Bij het betreden van de lange steile trap is het verplicht om een sarong te dragen en verder volledig gekleed naar binnen te gaan (geen ontbloot bovenlijf). Bovenaan heb je een prachtig uitzicht op Lombok en Rinjani. Het enorme tempelcomplex is sober en hard vergeleken met de anders tere schoonheid van de andere tempels op Bali maar toch is dit een indrukwekkend complex.

    Ons middagmaal gebruiken met zich op de vulkaan en wanneer we vertrekken op weg naar het dorpje Tenganan zien we de voorbereidingen voor de begrafenis van een blijkbaar vooraanstaand Balinees. De voorbereidingen zijn enorm: reusachtige beelden en bouwwerken worden klaargemaakt om de dode te eren. Een gigantische toren staat klaar, prachtig versierd met bloemen en slingers, en Mini verteld dat later het lijk van de dode naarboven zal worden gedragen waarna alle mannen uit het dorp de gigantische constructie buiten het dorp rollen om daarna de volledige toren, inclusief lijk, in brand te steken. Op bali kennen ze geen feestdagen maar elk dorp heeft zijn eigen dagen voor feesten, recepties en ceremonies en ook bij begrafenissen is iedereen aanwezig.

    Tenganan is een dorp op Bali dat anders is dan de rest. In Tenganan leeft de bevolking in een soort commune. De dorpelingen handelen volledig zelfstandig en iedereen werkt samen in het dorp. Je betaald een klein bedrag om het dorp binnen te gaan en je komt in een andere wereld. Het lijkt of de tijd hier al een poos stilstaat. De vrouwen zitten buiten en alle mannen zijn samen riet aan het vlechten voor het dak van een van de gebouwen in het dorp. Deze kleine commune en apparte wereld heeft het echter niet gemakkelijk sinds de jeugd buiten het dorp naar school gaat. Je ziet hier weinig of geen jeugd want de meesten komen na hun studies niet terug naar Tenganan maar blijven liever in de vrijere en modernere wereld hierbuiten.

    Als afsluiter bezoeken we nog de tempel van Goa Lawah. Dit is één van de 9 heiligste tempels op Bali en is gelegen aan de ingang van een grot waarin duizenden vleermuizen hangen. De stank die deze dieren meebrengen is onbeschrijflijk maar ze bieden ook een fantastisch zicht. De wand van de grot ziet werkelijk zwart van de talrijke dieren die hier hangen. Probeer vroeg in de ochtend of iets later op de avond te komen want anders word je echt wel veel lastig gevallen door de verkopers die je allerhande prullaria willen aansmeren.

    Wanneer we door één van de vele kleine dorpjes rijden op weg naar Kuta zien we dat Mini niet heeft overdreven wanneer ze zei dat op Bali altijd wel een feest of ceremonie is. We worden de weg versperd door een stoet prachtige gekleede en opgemaakte mensen die duidelijk in feeststemming zijn. De ceremonie is ter ere van e echtgenote van één van de overleden dorpsleiders. De kranige oude dame word op een stoel rondgedragen door het dorp.



    KECAK DANS & ULUWATU TEMPEL

    Na een dagje strand en zwembad komt Mini ons rond 17.00u ophalen om naar de beroemde Kecakdansen en de zonsondergang bij de Uluwatu tempel te kijken.

    De Uluwatu tempel is ook één van 9 heiligste tempels op Bali en is er eentje waar je als toerist moet opletten! Overal op Bali zie je apen rondlopen maar degene hier aan deze tempel zijn werkelijk brutaal. Alles wat loshangt pikken ze mee: sjaals, zonnebrillen, pet, portefeuilles, camera's,...niets is veilig voor deze snelle dieven. We zien dan ook menig toerist, tevergeefs, achter een aap met een pet of camera aanlopen. De tempel zelf bied een fantastisch uitzicht op de kust en de omliggende zee.

    De Kecakdans, ook wel apendans genoemd, is een wonderbaarlijk schouwspel. In deze dans word het verhaal verteld van de ontvoering van Sita, de vrouw van Rama. De dansers herhalen steeds dezelfde woorden en/of geluiden al dan niet op een nader ritme. De intensiteit en de eentonigheid hiervan brengt de dansers in een soort trance zodat ze uiteindelijk op blote voeten in het vuur rondlopen en trappen. Het schouwspel gaat door terwijl achter je de zon ondergaat wat een ongelooflijke sfeer creeert.

    Na de dans gaan de meeste toeristen naar Jilmbaranbeach waar je zelf je vis of garnalen kan uitkiezen en op het strand opeten maar na foto's van deze toeristenattractie en het bekijken van het overvolle strand laten we deze uitstap vallen en keren terug naar Kuta waar we eten in het fantastische restaurant de Koffiepot


    TANAH LOT TEMPEL

    Vanavond bezoeken we de Tanah Lot tempel. De Pura Tanah Lot is een tempel aan de westkust van Bali en ligt boven op een rots in zee. Bij zonsondergang is het zicht hier wondermooi maar je moet er uiteraard de grote stroom toeristen bijnemen. Toch is het een spektakel om vanop een terras de zon te zien ondergaan met deze mooie tempel op de voorgrond.

    Bij laag water is de tempel net wel (of net niet) met droge voeten te bereiken. De toegang voor toeristen is echter beperkt tot de eerste 5 meter van het eiland. Op het deel van het eiland dat wel toegankelijk is is een grot met een magische bron. Bij hoog water is de tempel volledig afgesloten door het zeewater.

    De Tanah Lot is één van de meest toeristische attracties van Bali en ook één van de 9 heiligste tempels.


    BARONGDANS-UBUD & MONKEY FOREST

    Vanmorgen gaan we de bekende Indonese Barongdans bekijken. We vertrekken redelijk vroeg omdat Mini erop staat om ons een echte Barongdans te laten zien en niet een toeristen-performance.

    Wanneer we rond 9 uur aankomen op de plaats waar de voorstelling zal gegeven worden zijn de dansers en danseressen al volop bezig zich klaar te maken voor de dans. We mogen achterin naar de voorbereidingen gaan kijken en zien hoe elk detail minicieus word aangebracht op het hoofd van de danseressen. Elk pluim of parel word precies aangebracht waardoor de dansers ettelijke uren voor de show reeds beginnen aan hun voorbereiding. Ik verbaas me evenzeer aan het grote gewicht dat de dansers moeten meezeulen die "de draak" spelen in het verhaal.

    De Barongdans is een dans waarin de eeuwige strijd tussen goed en kwaad wordt uitgebeeld. De Barong is een in een prachtig versierd kostuum mythologisch fabeldier, dat door twee mannen wordt gedragen en door hen tot leven wordt gebracht. Hij neemt het op tegen de kwaadaardige heks Rangda. Bij de Barongdans, die begeleid wordt door een gamelan-orkest, dragen de spelers kleurrijke maskers, die gesneden zijn uit de pule-boom. De Barong zelf draagt een demonisch masker dat er boosaardig uitziet, maar waarachter een goede geest schuil gaat. Het bijwonen van een Barongdans is een onvergetelijke ervaring en we waren diep onder de indruk van hetgeen ons geboden werd.

    Na de mooie dans vertrekken we naar Ubud. Ubud staat op Bali bekend als kunstenaarsdorp en in elke reisgids staat het aangeduid als "niet te missen" maar ik vond er niks aan. sinds de bomlaanslag in Kuta heeft het massatoerisme zich meer en meer verplaatst richting binnenland en die sporen zijn duidelijk zichtbaar in Ubud. Wat vroeger en charmant en rustig dorpje bleek te zijn is nu een toeristenplaats die je kan vergelijke met de kustplaatsen zoals Kuta. Dezelfde winkeltjes, bars en restaurantjes dan diegene die je in de drukke badplaatsen aantreft.

    Welk leuk is het apenbos in Ubud. Je betaald inkomgeld, koopt een paar trossen bananen en je wandelt het bos binnen. Bijna onmiddellijk komen de apen je tegemoet. Wanneer je hun de kleine bananen voorhoud duurt het niet lang of ze klimmen zelfs op je! Largo vond dit weer geweldig uiteraard (tot er eentje in zijn nek klom).

    Na het apenbos gaan we nog naar een soort dierentuin in Ubud. We zien hier varanen en leguane die je kan aanraken en vastnemen. Slangen en andere reptielen zijn hier overvloedig aanwezig zodat ook dit de moeite waard was.



    FIETSEN OP BALI

    Hoewel we absoluut niet sportief zijn boeken we toch een "mountain-bike tocht" door landelijk Bali. Dat de organisator ons beloofd dat de toch hoofdzakelijk bergaf gaat speelt natuurlijk mee.

    De mensen die deze tocht organiseren komen ons ophalen aan het hotel en brengen ons naar de top van de Batur vulkaan. Daar nemen we de fietsen en vertrekken we op onze tocht.

    We vertrekken en inderdaad (geruststelling!!!!) het gaat voornamelijk bergaf. We dachten dat dit een tocht ging worden met allemaal sportieve, jonge mensen maar ons groepje bestaat slecht uit twee gidsen, twee oudere franse heren en wij drietjes! Ideaal!

    We passeren het eerste kleine (naamloze) dorpje en rijden met onze fietsen door de lege, soms troosteloze, straten. De jeugd merkt echter al snel dat er toeristen in het dorp zijn en komen massaal kennismaken. De kinderen zijn vriendelijk en lachen constant. Vooral Largo heeft veel bekijks en we doen niets anders dan handjesklappen met deze vrolijke bende. Allemaal nog op de foto en we vertrekken weer. Hoewel er niets speciaals gebeurt is heb ik een geweldig gevoel, ik heb ongelooflijk genoten van het contact met deze kinderen en ben blij eindelijk eens het echte Bali te kunnen zien. Voor mij kan deze dag nu al niet meer stuk! Pittig detail: aan de rand van het dorp zien we in de bomen overal een soort "bollen" hangen. De gidsen vertellen dat wanneer een vrouw in dit dopr bevalt de moederkoek in zo een bol gaat en aan de rand van het dorp in de bomen word gehangen om de boze geesten buiten te houden.

    We rijden verder over het platteland en zien de mensen werken op de velden. Bij een houtbewerkers familie worden we uitgenodigt op het erf. We bekijken het eenvoudige erf en mogen binnen in huis een kijkje nemen. Schokkerend! Binnen is het eenvoud troef, een kamer die dienst doet als keuken, zeer vuil want er word op een open vuur gekookt en een bed zijn al wat er binnen te zien is. Een paar schappen met vuile potten en pannen vervolledigt de huisraad. Buiten is er nog een afdak waaronder het bed van de ouders staan. De vrouw is echter zo fier op haar bezittingen en ze is zo vriendelijk dat ik twijfel wie er nu gelukkiger is: zij of wij????

    We rijden verder en zien mannen werken aan de wegen en met ongelooflijk zware palen en stokken de stijlste hellingen beklimmen. In één van de andere dorpjes stoppen we en gaan een kijkje nemen in een klaslokaaltje van de plaatselijke school. De kinderen zijn allemaal pikfijn uitgedost en de lerares gaat vriendelijk doch vastberaden verder met haar les.

    We eindigen deze fantastische fietstocht met een maaltijd in het olifantenreservaat maar niet de olifanten waren de attractie van de dag. De plaatselijke bevolking en de mensen op het land hebben van deze dag een onvergetelijke ervaring gemaakt.


    KUTA WATERPRETPARK

    Niks wereldschokkends maar toch leuk voor mensen met kinderen: het waterpretpark in Kuta.

    Glijbanen, grote en kleine zwembaden, bubbelbaden speeltuinen, kortom alles om de klein mannen te amuseren. Leuk voor Largo was dat zijn Japans vriendje dat in het begin van de vakantie nog in ons hotel logeerde toevallig ook vandaag in het waterpretpark was.





     

    15-08-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • foto's mexico 2010
  • foto's Belize 2010

  • Mijn favorieten
  • foto's zuid afrika- swaziland 2009
  • foto's Vietnam 2008
  • Foto's Marokko 2008
  • Foto's Namibie 2007
  • Foto's Maleisie (Kuala Lumpur) 2006
  • Foto's Indonesie (Bali) 2006
  • Foto's Egypte (Cairo) 2006
  • Foto's Cuba 2005
  • Foto's Thailand (Phuket) 2004

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Zoeken met Google



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • de enige echte cocks-bollekescross
  • veldrit-team sunweb-projob

  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs