reisblog van sammy tempels
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mijn favorieten
  • 2discover.net
  • www.vakantiesites.com
  • reizen met kinderen
  • reisverhalen.2link.be
  • 2link
  • reisweb
  • alle hotelinfo per land!
  • reizeninbeeld.nl
  • linknet
  • reisverhalen startpagina

    Mijn favorieten
  • travelmaker
  • reisverhalen.go2.be
  • verre reizen met kinderen.nl
  • reisverhalen-afrika.2link
  • reisimpressies
  • reisverhalen-azie.2link
  • reisimpressies.be
  • reisverhalen en foto's van Pasca & John
  • reisverzekeringblog

  • Archief per maand
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 08-2007
  • 12-2006
  • 08-2006
  • 12-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 08-2004

    Blog als favoriet !


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    filesoof
    www.bloggen.be/filesoo

    Welkom bij blogtips

    reiservaringen, verhalen en tips
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTEMMINGSINFORMATIE MALEISIE
    Algemeen:
    Verscholen in het hart van Azië ligt het veelzijdige Maleisië. Het land bestaat uit twee delen: het westelijk schiereiland en het oostelijk gelegen Maleisisch Borneo. West-Maleisië biedt prachtige natuur, witte stranden en vele overblijfselen uit het koloniale verleden. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud met talrijke kostbare houtsoorten. Het indrukwekkende bergland van de Cameron Highlands kent een rijke flora en fauna. Een bekend natuurgebied is het grote nationale park Taman Negara. In het zuidwesten vindt u de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Verder naar het zuiden ligt de stad Malakka met haar Nederlandse overblijfselen uit de tijd van de V.O.C. Voor de westkust liggen de schitterende eilanden Penang, Langkawi en Pangkor met witte stranden en kraakhelder blauw water. De belangrijkste attractie van Oost-Maleisië - Sabah en Sarawak- is het tropisch regenwoud. U kunt een kijkje nemen in de longhouses van de Iban-Dayak, ooit de beruchtste koppensnellers van Borneo. In de kustplaatsen Kuching en Kota Kinabalu kunt u comfortabel verblijven. 

    Ligging

    Maleisië, met als hoofdstad Kuala Lumpur, bestaat uit twee delen die van elkaar gescheiden zijn door de Zuidchinese zee: het schiereiland Maleisië en de staten Sabah en Sarawak op het eiland Kalimantan (Borneo). De totale landoppervlakte is ca. 330.000 km2. Maleisië ligt net
    even ten noorden van de evenaar en grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan de moderne stadstaat Singapore.

    Bevolking
    Maleisië is een multiraciaal land met 21,8 miljoen inwoners. Op het schiereiland leven bijna 18 miljoen mensen. Het grootste deel van de bevolking bestaat uit Maleiers, Chinezen en Indiërs. Het overgrote deel bestaat uit een aantal minderheidsgroeperingen zoals de Orang Asli, de Euraziaten en de Sikhs. In de staten Sabah en Sarawak, dat 4 miljoen inwoners telt, wonen o.a. de Ibans, Kadazans en de Dayaks.

    Taal
    De officiële taal in Maleisië is Bahasa Malaysia. Ook kunt u er uitstekend met Engels terecht.

    Klimaat
    Maleisië kent eigenlijk geen seizoenen. De temperatuur blijft het gehele jaar door ongeveer gelijk, variërend van 21°C in de hoger gelegen gebieden tot 32°C in de rest van het land. Het gehele jaar door is het vochtig. Het echte regenseizoen aan de oostkust van West-Maleisië, Sabah en Sarawak duurt van oktober tot maart. Het reizen in deze gebieden kan tijdens deze periode soms moeilijk zijn vanwege de heftige regenval. In de maanden april, mei en oktober is het regenseizoen aan de westkust van West-Maleisië. In deze periodes valt dan dagelijks regen, meestal aan het einde van de dag. De buien zijn hevig, maar van korte duur. Vanwege de sterke stroming gedurende deze maanden, kan het soms voorkomen dat het zwemmen in zee niet is toegestaan.

    Kleding
    Vanwege het warme en vochtige klimaat adviseren wij u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. In bergachtige gebieden kan het echter koeler zijn: een sweater of vest is dan aan te raden. Voor (berg)tochten adviseren wij stevige wandelschoenen mee te nemen. In de regentijd kan een dun regenjack of een paraplu van pas komen. Kleding is doorgaans informeel. Voor het bezoek aan tempels dienen knieën en schouders bedekt te zijn en schoenen uitgetrokken te worden.

    Reisseizoen
    Maleisië kan gedurende het gehele jaar bezocht worden. Tijdens de schoolvakanties kan het in de hotels drukker zijn dan gewoonlijk.

    Reisdocumenten
    Voor het reizen naar Maleisië heeft u een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Maleisië geldig moet zijn en een geldig retour- of doorreisticket. U heeft geen visum nodig als uw verblijf korter dan 3 maanden is. Indien u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

    Gezondheid
    Maleisië stelt geen verplichtingen ten aanzien van uw vaccinaties. Een gele koorts-vaccinatie is wèl verplicht indien u binnen 6 dagen voorafgaand aan uw bezoek in een met gele koorts besmet gebied bent geweest. Ook worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Wij adviseren u tijdig voor vertrek uw huisarts, de GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) te raadplegen. Wij adviseren u geen kraanwater te gebruiken en alleen water uit flessen te drinken. Wees ook voorzichtig met het eten in eetstalletjes op straat.

    Veiligheid
    Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje voor het opbergen van uw waardevolle spullen zoals cheques en reisbescheiden. In uw hotel kunt u veelal gratis over een kluisje beschikken. Let te allen tijde op uw bagage en neem alleen de meest noodzakelijke waardevolle eigendommen mee. Pas op voor zakkenrollers!

    Geld
    De officiële munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR). De koers van 1 MYR was in juni 2007 ongeveer € 0,22. U mag maximaal MYR 1.000 in- of uitvoeren. Voor invoer van vreemde valuta geldt geen restrictie. Bij aankomst dient u het door u in te voeren bedrag aan vreemde valuta aan te geven. Uitvoer van vreemde valuta mag het ingevoerde bedrag niet overschrijden. Voor het terugwisselen van lokale valuta dient u de wisselkwitanties te bewaren. Op de luchthaven van Kuala Lumpur kunt u euro’s wisselen. De meeste banken accepteren eveneens euro’s. Wij adviseren u travellercheques mee te nemen of euro’s en US-dollars in contanten. Creditcards worden in de grotere hotels, winkels en restaurants geaccepteerd.

    Openingstijden
    Banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.30-15.30 uur en op zaterdag van 09.30-11.30 uur. Het postkantoor is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30-17.00 uur. Zowel de banken als het postkantoor zijn de eerste zaterdag van de maand gesloten. Winkels zijn geopend van 10.00-21.00 uur, terwijl supermarkten vaak van 09.00-21.30 uur geopend zijn. Aangezien de vrijdag in plaats van de zondag een vrije dag is, kunnen sommige winkels op de vrijdag gesloten zijn, met name aan de oostkust.

    Maaltijden
    Maleisië kent een gevarieerde keuken. Gelegenheden buiten de hotels zijn vaak voordeliger. In de betere restaurants moet u rekenen op een bedrag van MYR 30 voor een lunch en voor een diner betaalt u ongeveer MYR 45. Frisdrankjes kosten ca. MYR 4 en een biertje of een glas wijn ca. MYR 8 tot MYR 10.

    Tijdsverschil
    In Maleisië is het in de wintermaanden 7 uur later en gedurende de zomermaanden 6 uur later dan in Belgie en Nederland.

    Vervoer
    Het openbaar vervoer in Maleisië is goed georganiseerd. Taxi’s die gewoonlijk hun standplaats bij de hotels hebben, zijn gemakkelijk verkrijgbaar maar hebben doorgaans (met uitzondering van Kuala Lumpur) geen meter. Wij adviseren u dan ook altijd de ritprijs van tevoren af te spreken. Een populaire vorm van transport in een aantal steden is de trishaw. U kunt hiermee bijvoorbeeld voordelig een rondrit langs de bezienswaardigheden in Georgetown op Penang maken. Spreekt u van tevoren wel een prijs af. Voor het huren van een auto is een geldig Nederlands rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs wordt sterk aanbevolen.

    Fooien
    In Maleisië is het bedieningsgeld in restaurants bij de prijs inbegrepen. Het wordt echter zeer op prijs gesteld als u nog iets extra’s achterlaat. Voor kamermeisjes is de fooi ca. MYR 2 per dag en voor bellboys ongeveer MYR 1 per koffer. Taxichauffeurs verwachten geen fooi. Voor de gids/chauffeur kunt u MYR 4-5 per dag als richtlijn aanhouden.

    Voltage
    De netspanning in Maleisië is 220 volt. Wij adviseren u een universeelstekker mee te nemen.

    Vertrekbelasting
    De vertrekbelasting voor intercontinentale vluchten vanaf Maleisië bedraagt ca. MYR 51. Voor binnenlandse vluchten is dit ca. MYR 20. Deze bedragen (wijzigingen voorbehouden) zijn in uw ticketprijs verwerkt en reeds in Belgie/Nederland betaald.

    Feestdagen
    20 december Hari Raya Qurban (offerfeest)
    25 december Kerstmis
    1 januari Nieuwjaarsdag
    10 januari Hari Raya Tussa (islamitisch nieuwjaar)
    7-9 februari Chinees nieuwjaar
    20 maart Mwalid al-Nabi (geboortedag van de profeet Mohammed)
    23-24 maart Pasen

    De bovengenoemde feestdagen zijn geldig voor geheel Maleisië. Daarnaast is er een aantal lokale en regionale feestdagen, waarvan de data per jaar wisselen. Vele openbare voorzieningen zijn op deze feestdagen gesloten.

    30-12-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metropool Kuala Lumpur (Maleisie)

    Metropool Kuala Lumpur (Maleisie)

    Dit is een vakantiepagina van sammy tempels gemaakt op 05-09-2006

     
    een stedentrip in Maleisië
    Streek : Kuala Lumpur
    Aantal personen : 3
    Vakantieperiode begindatum : 29-8-2006
    Vakantieperiode einddatum : 2-9-2006
    Prijs(indicatie) per persoon : Euro 1500,- / Euro 1750,-
    (Hoofd)vervoermiddel : vliegtuig
    Verblijfsaccomodatie : hotel / motel
    Excursies / Activiteiten : De Petronas twin towers.
    De Kuala Lumpur tower.
    De vele gigantische shoppingmalls.
    De plaatselijke markten show kit & pudu.
    Chinatown.
    Naam reisorganisatie : best tours
    Leuke herinneringen : Kuala Lumpur is wat je van een grootstad mag verwachten, soms chique en duur, soms vuil, stinkend en onvriendelijk. Tegenvallers zijn het Maleisische eten en vooral de toiletten.
    Tips : De petronas towers behoren niet alleen tot de hoogste van de wereld maar ook tot de mooiste!Een bezoekje aan de luchtbrug op de 41ste verdieping is dan ook de moeite waard.In de Kuala Lumpur tower heb je bovenaan een ronddraaiend restaurant waar je kan eten met een zeer ongewoon en prachtig uitzicht (ongeveer op 250 meter hoogte). Chinatown is een belevenis appart! Druk, rumoerig, soms stinkend en vuil maar altijd speciaal!Wie echter het echte Kuala Lumpur wil zien moet eens naar de markten chow kit of pudu gaan! Onbeschrijflijk wat je daar ziet,hoort en vooral ruikt! Niet voor gevoelige zielen! Wel oppassen voor tasjesdieven en zakkenrollers. Je komt er weinig of geen andere toeristen tegen en daardoor val je wel erg op natuurlijk maar het is iets speciaals. U kan fotos over deze markten en andere plaatsen bekijken op www.flickr.com/photos/sammytempels
    Jouw oordeel over deze vakantie : Kuala Lumpur is de moeite van het bezoekken waard maar niet te lang!Wel interessant om koopjes te doen!
    Jouw persoonlijke aantekeningen over deze vakantie : Kuala Lumpur is een wereldstad vol contrasten. Enerzijds zijn er de gigantische buildings, shoppingmalls zoals je ze nergens anders vindt, en flatgebouwen waar dagelijks miljoenen verhandeld worden. Anderzijds is er het verval, de verloedering en verkrotting van de gewone wijken en huizen van de gewone modale Maleisier. In elke wereldstad is dit het geval natuurlijk.

    29-12-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excursies Kuala Lumpur

    KUALA LUMPUR & CHINA TOWN

    Kuala Lumpur staat vooral bekend als "shopping-paradijs" vanwege zijn reusachtige winkellcomplexen, en dit was eerst ook onze voornaamste reden voor een stop-over in Maleisie. Na een beetje opzoeking zijn we echter meer en meer geintereseerd en gaan we in deze korte stop (4dagen) toch ook iets proberen zien van de hoofdstad Kuala Lumpur.

    Wanneer je K L binnenrijd zie je direkt dat er naast de winkelcomplexen, kantoorgebouwen, transportsystemen en natuurlijk zijn Twin Towers ook nog een pak koloniale gebouwen staan.

    We wandelen door deze stad en bekijken het centraal station, de nationale moskee, en het museum en belanden uiteindelijk in China-Town.

    Tijdens de avondmarkt is het hier een drukte van jewelste. de trottoirs puilen uit van kraampjes met lederwaren, horloges, kleding, cd's, tassen en andere snuisterijen (de meeste namaak natuurlijk). De geuren die uit de verschillende chinese eetstalletjes komen zijn indringend en onmiskenbaar. We laten onze vrees om langs de kant iets te eten vallen en zetten ons neer op een terras midden China-Town. We bestellen mini loempia's en kleine saté's die we verorberen met onze "chop-sticks". We kijken naar de drukte in de chinese wijk en het moet gezegd: het eten smaakt overheerlijk!


    DE PETRONAS TOWERS

    Dit zijn twee enorme torens van 452 meter hoog verbonden met elkaar op de 41e verdieping door een loopbrug. De loopbrug is dagelijks gratis te bezoeken maar er mogen slechts 1200 mensen per dag naar boven zodat we toch een beetje op tijd vertrekken om ons gratis kaartje af te halen.

    We halen ons kaartje en binnen 2 uur mogen we mee met één van de 74 liften naar boven. Ondertussen bezoeken we de beneden verdieping van de torens. De torens doen hoofdzakelijk dienst als kantoorgebouw voor de oliemaatschappij Petronas mpaar beneden is er ook een klein museum. Hier zien we dat de bouw van de torens 6 jaar heeft geduurd en voltooid was in 1998. De beide torens hebben 88 verdiepingen en beneden is er naast het museum ook een winkelcentrum en een concertzaal.

    2 uur later is het onze beurt om mee naar de 41e verdieping te gaan en de loopbrug tussen de twee torens te bezoeken.

    Een enorme lift brengt ons razendsnel naar boven en op de lopbrug heb je uiteraard een fantastisch uitzicht op Kuala Lumpur en omgeving. Alhoewel dit 2 gigantische gebouwen zijn straalt er ook een schoonheid vanaf en kijken we met bewondering naar de omgeving en naar de beide torens. Een kwartiertje later is het al weer tijd om naar beneden te gaan en zit ons bezoek erop.


    CHOW KIT & PUDU MARKET

    Vlakbij ons hotel hebben we een markt gezien waar we naartoe willen. Dit is de Chow- Kit Market en dit is een "wet- market" Een "Wet- Market" wil zeggen dat hier naast groente en fruit ook vlees en vis te koop is en dat is duidelijk te merken. Op deze markt doet de plaatselijke bevolking zijn dagelijkse aankopen.

    We betreden de markt en onmiddellijk valt de penetrante geur op van al dan niet dode dieren. De straatjes hier zijn smal en over het grootste deel hangen zeilen omhoog gespannen om de zon een beetje af te houden. De temperatuur blijft echter hoog en dat bevorderd de geur niet echt. Mannen slachten levende kippen, kuisen verse vis en versnijden grote stukken vlees terwijl het bloed, urine en vet gewoon naar beneden op de grond loopt. Dit alles gebeurt in hoge temperaturen midden op de markt zonder koelcellen of diepvriezers.  Naast deze kramen zien we verschillende groenten en fruit en ook enkele rerstaurants waar we om gezondheidsredenen niet durven te eten.

    Een vriendelijke dame spreekt ons in voortreffelijk engels aan en vraagt ons de reden van ons bezoek aan de markt. Toeristen zien we hier heel weinig en de vrouw verteld dat de meeste toeristen de vuiligheid en stank op deze markt liever vermijden en eerder de luxe van de grote winkelcentra opzoeken. Ze waarschuwd ons ook nog dat we toch voorzichtig moeten zijn en goed op onze portefeuilles moeten letten.

    Na Chow Kit gaan we naar  Pudu Market. Dit is een ochtendmarkt die een lokale sfeer uitstraalt. Je vind hier vooral chinese verkopers. De handelaren prijzen hun goederen luidroepend aan en zorgen voor een hels lawaai op de overvolle markt. Naast kleren en alle soorten eten zien we grote stukken vis in verschrikkelijk smerige bakken liggen, we zien enorme dike, vette padden in korven zitten klaar voor de verkoop (plaatselijke lekkernij) en we zien schorpioenen en moerrasschilpadden. Ook hier weer weinig toeristen maar toch gaat het hier al een stuk ontspannender aan toe dan in Chow Kit.


    BUKET BINTANG & THE SHOPPINGMALLS

    Bukit Bintang ligt in de zogenaamde gouden driehoek en is één grote straat met gigantische shoppingmalls, restaurants, bars en kleinere winkeltjes.

    De enorme winkelcentra zijn soms 6 tot 8 verdiepingen hoog en werkelijk alles is er te vinden. kledij, meubels, kappers, eten en drinken, elektro, tattoe's, luna parken, je kan het zo gek niet bedenken of je vind het hier. De prijzen zijn van heel duur (meestal gelijkvloers) tot voordelig (iets hogere etages). Je kan hier tot vervelends toe rondlopen en ronddwalen door de honderden verschillenden winkels.


    KUALA LUMPUR TOWER

    Gisteren hebben we een tafeltje gereserveerd en vandaag gaan we dus eten in de Kuala Lumpur Tower.

    De K L Tower is een 421 meter hoge toren die dienst doet als televisiemast. Het ontwerp is islamitisch en de toren ligt op een helling, wat een aardige inspanning vergt om er te komen.

     Na een ijskoude koffie in een "Starbucks" komen we bij de toren aan waar beneden verschillende souvenirwinkeltjes zijn.

    We nemen een ticket naar boven en gaan eerst naar het "observation desk". Eenmaal boven word je opgevangen door een dame die je vraagt in welke taal je de rondleiding wenst. Je krijgt een cassette-recorder mee en een koptelefoon. Je wandelt rond en overal hangen genummerde vlaggetjes. De cassette bevat uitleg over de gebouwen die je ziet en elk stukje heeft een eigen nummer net als de vlaggetjes. Sta je bijvoorbeeld bij vlag 5 dan luister je op de cassette naar de uitleg die bij nummer 5 hoort en weet je wat je staat te bekijken!

    Hierna is het tijd om naar het restaurant te gaan. Het restaurant Berputer Seri Angkasa is gelegen bovenin de K L Tower op een hoogte van 282 meter. Het restaurant draait heel langzaam rond zodat je terwijl je zit te eten een ongelooflijk uitzicht hebt op de volledige stad. De menu's zijn hier verzorgt en mede door het ongelooflijke decor is dit een zeer leuke ervaring. Je dient uiteraard op voorhand te reserveren.


    28-12-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO'S MALEISIE.
       

















    25-12-2006, 00:00 geschreven door sammy tempels  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • foto's mexico 2010
  • foto's Belize 2010

  • Mijn favorieten
  • foto's zuid afrika- swaziland 2009
  • foto's Vietnam 2008
  • Foto's Marokko 2008
  • Foto's Namibie 2007
  • Foto's Maleisie (Kuala Lumpur) 2006
  • Foto's Indonesie (Bali) 2006
  • Foto's Egypte (Cairo) 2006
  • Foto's Cuba 2005
  • Foto's Thailand (Phuket) 2004

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Zoeken met Google



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • de enige echte cocks-bollekescross
  • veldrit-team sunweb-projob

  • {TITEL_VRIJE_ZONE}

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs