Nodig: kippenbouillon: 1,5 liter water, 500 gram kippendijen zonder vel en vet en H5N1-vrij, 1 stengel bleekselder, 1prei goed gewassen, 2 gepelde ajuinen, 1 wortel schoongemaakt in stukken van 5,5 cm gesneden, 2 blaadjes laurier,2 takjes peterselie,2 takjes rozemarijn, zout.
Bereiding: Voor de kippenbouillon alle benodigdheden in een grote pan doen, breng ze aan de kook.Sluit de pan, zet het op een laag pitje en laat 65 minuten sudderen. Zeef dan de bouillon en meet 1 liter af.(kook het verder als het meer dan 1 liter is).Roer er de wijn en saffraan door.
Snijd de tomaten dwars doormidden, doe het zaad eruit, en rasp de tomaten tot het vel.Hak het konijn in stukjes van 6 cm.Bestrooi ze met zout.
Verhit de olijfolie in een paella-pan van ongeveer 50 cm doorsnede .Roerbak de stukjes konijn ongeveer 8 minuten bij hoge temperatuur tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Leg ze dan op het bord.
Doe de paprika, de sjalotten en de knoflook in de pan en laat dit bij matige temperatuur ongeveer 6 minuten pruttelen. Roer het stukje chilipeper erdoor vervolgens de geraspte tomaten. Doe de sperziebonen en doperwten erbij. Roer de rijst erdoor, en zorg dat het mengsel in de pan aan elke rijstkorrel plakt.
Breng de kippenbouillon aan de kook en giet die over de rijst, laat dit alles koken tot de paella niet langer soepachtig is, maar dat er toch voldoende vocht is om de rijst verder te koken.Voeg er zout aan toe en roer de stukjes konijn erdoor. Leg de takjes rozemarijn over de rijst en schuif het geheel in een oven van 195 graden celcius, laat het 12 minuten zonder deksel bakken tot de rijst bijna gaar is en het vocht verdampt is. Dek de pan af met folie en laat het boven op het fornuis nog 10 minuten rusten alvorens op te dienen.
De verkiezingen zijn op gang geschoten.Het burgerkonijn heeft de hoofdvogel afgeschoten.Twaalf tamme ganzen werden subtiel van kant gemaakt.Wat een geladen avondje in de gemeenteraad.En wat kreeg het burgerkonijn van franstalige schepsels: een potje ganzenlever! Gelukkig was het geen bord linzensoep. Het Vlaams Kartel is aanzienlijk versterkt.De stemmentrekkers van DNA behoren vanaf nu tot dat kartel. CD&V-NVA-DNA.Het blauw burgerkonijn heeft nu reeds angstzweet.Zijn kartel bestaat uit VLD en LVB.Een partij minder dus.Misschien zijn ganzenlever-leverancier bedanken. Wellicht zit er een coalitie dan in. De slag om Dilbeek. Schrikwekkend! Gelukkig worden de pampers gerecycleerd.
Nodig: Vier konijnenbouten,1 appel,1rode ajuin,7 takjes rozemarijn,2 eetlepels tijm,look,zout,peper,maizena,mosterd,boter en hazelnotenolie.
Bereiding: Bruin de konijnenbouten in boter (1 eetlepel alpro-soja) en 2 eetlepels hazelnotenolie.Doe er zout en peper op.Voeg dan de stukjes ajuin toe.Laten eventjes meebakken.Schil de appel (granny-smith) en snij in kleine blokjes.Voeg het bij de konijnenbouten.Knip tijm en rozemarijn fijn en strooi over de bouten.Voeg nu water toe met een half blokje groentenbouillon toe zodat het konijn half onder staat en laat 90 minuten zachtjes stoven.Om de twaalf minuten roeren en indien nodig wat witte wijn toevoegen.Als het konijn mals is, moet je de saus binden met bruine maizena, opgelost in lauw water.Blijf roeren tot de saus dik genoeg is en doe er dan twee koffielepels mosterd er aan toe. Opdienen met patatjes en rode kool. JAMJAMJAM!
Wijnadvies:
Sauvignon blanc, La Motte 2003 Kaapwijn www.kaapsewijn.be
De terechtstelling van Egmont, heu burgervaderkonijn.
Komende dinsdag gemeenteraad van de konijnenfretters.Op het programma ondermeer de terechtstelling van 11 eenden, 2 bosduiven en 26 wilde ganzen.Observator zal aanwezig zijn.Uit goede ingelichte bronnen zullen er koppen vallen.Terechtstellingen à volonté. Heerlijk om in Dilbeek te wonen tijdens een verkiezingsjaar.
Cordon sanitaire. Ophokplicht.Op eendenjacht.Wat een beestige bedoening in Dilbeek. Cordon sanitaire: twee Dilbeekse konijnenfretters democratisch monddood gemaakt. Ophokplicht: sommige konijnenfretters moeten inderdaad opgehokt worden. Eendenjacht: men ziet ze inderdaad vliegen. Wat staat er ons nog te wachten?
Nodig: 1 konijn in stukken gesneden- 20 kleine uien- 150 g spekblokjes-2 soeplepels tomatensap 2,5 dl room- 1 soeplepel honing- 1 dessertlepel Worcestershiresaus - 1 citroen- 1 tuiltje basilicum- 2 dl witte wijn- 1 blokje gevogeltebouillon- 40 g boter bloem- zout en peper Bijgerecht: driekleurennoedels
Bereiding: Rol de stukken konijn in de bloem en laat ze vlug kleuren in een stoofpan met de gesmolten boter. Wanneer het vlees mooi bruin is, doet u er de witte wijn en het tomatensap bij, aangelengd met 1 dl water. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje bij, doe het deksel op de pan en laat een 25-tal minuten sudderen. Intussen bakt u de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat ze uitlekken en laat in de plaats ervan de gesnipperde uien fruiten.Na 25 minuten sudderen voegt u bij het konijn de spekjes en de uien, de honing aangelengd met het sap van een halve citroen, de room, de Worcestersaus en de helft van de gehakte basilicum. Laat nog twintig minuutjes pruttelen. Breng op smaak en voeg er de rest van de gehakte basilicum bij. Dien goed warm op met driekleurennoedels.
Het konijn schoonmaken en in stukken snijden. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water met groentenbouillonblokje toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten. Laat dit ongeveer een 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie.
Op een mooie dag werd de burgervader een verwijt gemaakt dat hij mensen uit Schepdaal in de steek liet. Het burgerkonijn was meteen in zijn poep gebeten en handelde. Wat had die boot gezegd? Ik bevooroordeelde, zal eens laten zien dat dit niet klopt
En de jacht begon De anderen zwegen gretig wat meer dan opviel.
Raak ging op onderzoek en daar trof hij een laf konijn die het idee had aangepraat maar nu helemaal zijn mond niet meer opentrok
Dilbekenaar Geert zie www.bloggen.be/geert/ gaat op 7 april de bloementapijt aan het kasteel van Groot-Bijgaarden bewonderen, en zal zijn ongenoegen laten blijken moest men het Vlaams karakter van Dilbeek overtreden. Een suggestie van observator: laat konijnen los op het bloemenperk.Die lieve beestjes mogen zich ook feestelijk verwennen. Alleen er over waken dat Lucky Luke- burgervaderkonijn ze allemaal niet laat afmaken.Verwittig Gaia alvast!
Warm 8 eetlepels olijfolie op. Doe het in stukken versneden konijn in de pan met de gehakte uien, de look en het fijngesneden preiwit.
Laat het Dilbeeks konijn goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, salie, tijm en laurier. Laat op een zacht vuur verder garen.
Snijd de paprika's in reepjes. Voeg ze halverwege de kooktijd toe. Na enkele minuten voeg je de olijven toe. Laat verder stoven tot het konijn gaar is.(95 minuten ) Dien warm op met basmati-rijst
Uit goede bron van mijn 32 observerende vrienden van de staatsveiligheid denken PDW en GODB aan een zangcarrière.In Frankrijk ,nabij hun ski-oord zijn ze alvast volop aan het repeteren.Willem Vermandere zou instaan voor de tekst.
"Laat maar lopen die terroriste...ik heb een lief dat ik zo gere zie....
De barsten van het gemeentehuis zijn onoverkomelijk en niet voor renovatie vatbaar.Het burgerkonijn zong uit volle borst, triomfantelijk en met overtuiging. Binnenkort burgersterkonijn op de dansvloer!
De konijnendans: Draai je oren in het rond ...stamp met je pootjes op de grond...steek je tanden mooi vooruit...alle partijen achteruit ..zie dit als een mooie kans :Dit is de konijnendans !!!! LALALALA LALALALALA ..
Via man bijt hond, mochten we het zangtalent van ons Dilbeeks burgerkonijn bewonderen.Mits wat advies van zijn partijgenote Margriet Hermans, kan dit Dilbeeks burgerkonijn zeker een zangwedstrijd winnen.Waarom niet Eurosong?De Dilbeekse konijnenfretters zullen hun burgerkonijn zeker steunen in zijn nieuwe carrière.Frans Bauer zou jaloers zijn!
Nodig: 1 Dilbeeks konijn in stukken gekapt van ongeveer 1357 gram 1 fles Dilbeeks boerke (bruin) Ongeveer 200g gedroogde pruimen 6 sjalotten. Een sneetje bruin brood Mosterd (grootmoeders wijze) 3 takjes tijm 3 laurierblaadjes Peper en zout en paprikapoeder Olijfolie en boter Bereiding: De stukken konijn in wat boter en 2 eetlepels olijfolie bruin bakken en wat kruiden met peper en zout en paprikapoeder.Nadat het konijn zo'n 7 minuten gebakken heeft ,de sjalotjes toevoegen ,in grove stukken.Wanneer de stukken konijn mooi aangebakken zijn, het bier, de tijm en laurier toevoegen , en een blokje bouillon (kippenbouillon vrij van H5N1-virus). Het sneetje brood besmeren met mosterd en in de kookpot leggen. Alles op een zo zacht mogelijk vuurtje minstens 52 minuten laten sudderen.
Ongeveer 16 minuten voor het einde de pruimen toevoegen. Drank Dilbeeks Boerke (Bruin of Blond allebei lekker!)