Nodig: Vier konijnenbouten,1 appel,1rode ajuin,7 takjes rozemarijn,2 eetlepels tijm,look,zout,peper,maizena,mosterd,boter en hazelnotenolie.
Bereiding: Bruin de konijnenbouten in boter (1 eetlepel alpro-soja) en 2 eetlepels hazelnotenolie.Doe er zout en peper op.Voeg dan de stukjes ajuin toe.Laten eventjes meebakken.Schil de appel (granny-smith) en snij in kleine blokjes.Voeg het bij de konijnenbouten.Knip tijm en rozemarijn fijn en strooi over de bouten.Voeg nu water toe met een half blokje groentenbouillon toe zodat het konijn half onder staat en laat 90 minuten zachtjes stoven.Om de twaalf minuten roeren en indien nodig wat witte wijn toevoegen.Als het konijn mals is, moet je de saus binden met bruine maizena, opgelost in lauw water.Blijf roeren tot de saus dik genoeg is en doe er dan twee koffielepels mosterd er aan toe. Opdienen met patatjes en rode kool. JAMJAMJAM!
Wijnadvies:
Sauvignon blanc, La Motte 2003 Kaapwijn www.kaapsewijn.be
De terechtstelling van Egmont, heu burgervaderkonijn.
Komende dinsdag gemeenteraad van de konijnenfretters.Op het programma ondermeer de terechtstelling van 11 eenden, 2 bosduiven en 26 wilde ganzen.Observator zal aanwezig zijn.Uit goede ingelichte bronnen zullen er koppen vallen.Terechtstellingen à volonté. Heerlijk om in Dilbeek te wonen tijdens een verkiezingsjaar.
Cordon sanitaire. Ophokplicht.Op eendenjacht.Wat een beestige bedoening in Dilbeek. Cordon sanitaire: twee Dilbeekse konijnenfretters democratisch monddood gemaakt. Ophokplicht: sommige konijnenfretters moeten inderdaad opgehokt worden. Eendenjacht: men ziet ze inderdaad vliegen. Wat staat er ons nog te wachten?
Nodig: 1 konijn in stukken gesneden- 20 kleine uien- 150 g spekblokjes-2 soeplepels tomatensap 2,5 dl room- 1 soeplepel honing- 1 dessertlepel Worcestershiresaus - 1 citroen- 1 tuiltje basilicum- 2 dl witte wijn- 1 blokje gevogeltebouillon- 40 g boter bloem- zout en peper Bijgerecht: driekleurennoedels
Bereiding: Rol de stukken konijn in de bloem en laat ze vlug kleuren in een stoofpan met de gesmolten boter. Wanneer het vlees mooi bruin is, doet u er de witte wijn en het tomatensap bij, aangelengd met 1 dl water. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje bij, doe het deksel op de pan en laat een 25-tal minuten sudderen. Intussen bakt u de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat ze uitlekken en laat in de plaats ervan de gesnipperde uien fruiten.Na 25 minuten sudderen voegt u bij het konijn de spekjes en de uien, de honing aangelengd met het sap van een halve citroen, de room, de Worcestersaus en de helft van de gehakte basilicum. Laat nog twintig minuutjes pruttelen. Breng op smaak en voeg er de rest van de gehakte basilicum bij. Dien goed warm op met driekleurennoedels.
Het konijn schoonmaken en in stukken snijden. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water met groentenbouillonblokje toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten. Laat dit ongeveer een 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie.
Op een mooie dag werd de burgervader een verwijt gemaakt dat hij mensen uit Schepdaal in de steek liet. Het burgerkonijn was meteen in zijn poep gebeten en handelde. Wat had die boot gezegd? Ik bevooroordeelde, zal eens laten zien dat dit niet klopt
En de jacht begon De anderen zwegen gretig wat meer dan opviel.
Raak ging op onderzoek en daar trof hij een laf konijn die het idee had aangepraat maar nu helemaal zijn mond niet meer opentrok
Dilbekenaar Geert zie www.bloggen.be/geert/ gaat op 7 april de bloementapijt aan het kasteel van Groot-Bijgaarden bewonderen, en zal zijn ongenoegen laten blijken moest men het Vlaams karakter van Dilbeek overtreden. Een suggestie van observator: laat konijnen los op het bloemenperk.Die lieve beestjes mogen zich ook feestelijk verwennen. Alleen er over waken dat Lucky Luke- burgervaderkonijn ze allemaal niet laat afmaken.Verwittig Gaia alvast!
Warm 8 eetlepels olijfolie op. Doe het in stukken versneden konijn in de pan met de gehakte uien, de look en het fijngesneden preiwit.
Laat het Dilbeeks konijn goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, salie, tijm en laurier. Laat op een zacht vuur verder garen.
Snijd de paprika's in reepjes. Voeg ze halverwege de kooktijd toe. Na enkele minuten voeg je de olijven toe. Laat verder stoven tot het konijn gaar is.(95 minuten ) Dien warm op met basmati-rijst
Uit goede bron van mijn 32 observerende vrienden van de staatsveiligheid denken PDW en GODB aan een zangcarrière.In Frankrijk ,nabij hun ski-oord zijn ze alvast volop aan het repeteren.Willem Vermandere zou instaan voor de tekst.
"Laat maar lopen die terroriste...ik heb een lief dat ik zo gere zie....
De barsten van het gemeentehuis zijn onoverkomelijk en niet voor renovatie vatbaar.Het burgerkonijn zong uit volle borst, triomfantelijk en met overtuiging. Binnenkort burgersterkonijn op de dansvloer!
De konijnendans: Draai je oren in het rond ...stamp met je pootjes op de grond...steek je tanden mooi vooruit...alle partijen achteruit ..zie dit als een mooie kans :Dit is de konijnendans !!!! LALALALA LALALALALA ..
Via man bijt hond, mochten we het zangtalent van ons Dilbeeks burgerkonijn bewonderen.Mits wat advies van zijn partijgenote Margriet Hermans, kan dit Dilbeeks burgerkonijn zeker een zangwedstrijd winnen.Waarom niet Eurosong?De Dilbeekse konijnenfretters zullen hun burgerkonijn zeker steunen in zijn nieuwe carrière.Frans Bauer zou jaloers zijn!
Nodig: 1 Dilbeeks konijn in stukken gekapt van ongeveer 1357 gram 1 fles Dilbeeks boerke (bruin) Ongeveer 200g gedroogde pruimen 6 sjalotten. Een sneetje bruin brood Mosterd (grootmoeders wijze) 3 takjes tijm 3 laurierblaadjes Peper en zout en paprikapoeder Olijfolie en boter Bereiding: De stukken konijn in wat boter en 2 eetlepels olijfolie bruin bakken en wat kruiden met peper en zout en paprikapoeder.Nadat het konijn zo'n 7 minuten gebakken heeft ,de sjalotjes toevoegen ,in grove stukken.Wanneer de stukken konijn mooi aangebakken zijn, het bier, de tijm en laurier toevoegen , en een blokje bouillon (kippenbouillon vrij van H5N1-virus). Het sneetje brood besmeren met mosterd en in de kookpot leggen. Alles op een zo zacht mogelijk vuurtje minstens 52 minuten laten sudderen.
Ongeveer 16 minuten voor het einde de pruimen toevoegen. Drank Dilbeeks Boerke (Bruin of Blond allebei lekker!)
In Dilbeek slaat de kieskoorts nu ook toe.Het agentschap ter bestrijding van kieskoorts deelt mede dat deze ziekte niets te maken heeft met het H5N1-virus. Echter kieskoorts is nog een gevaarlijker ziekte.Het slachtoffer droomt continu, en maakt onafgebroken beloftes.Deze ziekte kan van lange duur zijn.Na 8 oktober is de kieskoorts verdwenen, en zijn de beloftes vergeten.Ondertussen gaat het slachtoffer in debat met andere slachtoffers.Deze ziekte is zeer besmettelijk. Voorlopig is er nog geen medicatie gevonden. Observator zal deze slachtoffers van de kieskoorts observeren.Van ophokplicht is er voorlopig nog geen sprake.Wordt vervolgd.
Raak en het Dilbeeks burgervaderkonijn konden het samen met elkaar vinden
Raak had het Dilbeeks burgervaderkonijn heel wat jaren geleden leren kennen. Het was een aftasten geweest. Het burgerkonijn hield er heel wat principes op na en Raak schoot altijd raak. Raak had een veel te grote mond, massas wortelen konden er in.
Raak was altijd van mening ieder zijn gedacht, ieder in zijn preekstoel, elk konijn in zijn eigen hok. Het burgervaderkonijn had dat altijd weten te respecteren. Maar, vaak ging Raak net iets te ver, en dan werd er toch wel een ferm konijnenlied gezongen, op zulke momenten veranderde het burgervaderkonijn in een blaffend konijn. Raak zou nooit veranderen en bleef een grootmondig konijn.
Pas binnengelopen bericht: foto van eerste Dilbeeks slachtoffer van de vogelgriep.Na de ophokplicht voor pluimvee,katten,binnenkort ook ophokplicht voor Dilbekenaren.
Hierbij verwelkom ik een nieuwe Dilbeekse medewerker Raak.Welkom!Samen zullen we enkele mokerslagen uitdelen aan diegenen die het verdienen.Momenteel zijn we bezig aan het trainen aan een Rocky-tempo.Er staan harde tijden te wachten in Dilbeek...
Nodig: 100 gram ontpitte groene olijven en doormidden gesneden 60 gram geblancheerde amandelen 1 Dilbeeks konijn van 1234 gram in stukken gesneden zout,bloem 2,5 eetlepels olijfolie 4 teentjes knoflook lichtgeplet en gepeld 1 grote ajuin fijngehakt 7 eetlepels kippenbouillon vrij van hni5 -virus 14 eetlepels droge witte wijn versgemalen peper Bereiding: Doe de olijven in een pan met zo veel water dat ze er onderstaan.Laat 4 minuten koken,giet ze af en zet ze even apart.Leg de amandelen op een bak voor de oven, en bak ze ongeveer 6 minuten bruin in een oven van 180 graden.Laat ze afkoelen en doe ze dan in de beker van een staafmixer. Bestrooi de stukken Dilbeeks konijn met zout en bestuif ze met bloem.Verhit de olijfolie in een ondiepe casserole en bak het vlees daarin aan alle kanten bruin.Leg het op een voorverwarmd bord.Bak in dezelfde olijfolie de knoflook lichtjes bruin en doe deze ook in de beker van de staafmixer.Stamp de amandelen en de knoflook fijn.Voeg de ajuin toe aan de casserole en laat deze 1,5 minuut fruiten. Voeg dan de stukken konijn,witte wijn,bouillon zout en peper, de apart gehouden olijven en het mengsel uit de beker van de staafmixer toe. Breng dit aan de kook,sluit de casserole en laat het 105 minuten pruttelen
Wijnadvies: Schoone Gevel, Chardonnay 2004, Suid Afrika
Bereiding Konijn in stukken snijden,en wrijf die in met zout, peper,en knoflook en braad ze bruin in halfom boter en olie.Voeg er een klein gesneden ui bij, de kleingesneden rauwe ham,peterselie,kruidnagels,laurier,de wijnazijn en laat het konijn daarin stoven, tot de wijnazijn tot een derde is ingekookt. Voeg de bouillon toe en en een koffielepel rode paprika.(rozenpaprika) en laat dat nog eens 50 minuten stoven.Voeg een lepeltje kappertjes toe en bind de saus met wat aangemaakte bloem Wijnadvies Gigondas